Борисов призова да не замесват името му в скандала в УНСС

Премиерът не познавал преподавателите, отишъл да ги поздрави
25 апр 2021 20:23, Нели Христова
148

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова да не бъде забъркван в скандала с преподавателя, който беше отстранен, след като се обяви срещу посещението на премиера в учебното заведение дни преди парламентарните избори, а от ръководството на УНСС са готови да назначат доц. Осиковски отново, ако представи доказателства за агитация от страна на Борисов.

След обвинения към премиера, че е използвал УНСС за предизборна спирка за агитация, преди четири дни доц. Осиковски беше уволнен. Днес, пред просветния министър, Бойко Борисов обясни: Не познавал преподавателите, но отишъл в университета дни преди изборите, за да ги поздрави.

И призова името му да не бъде замесвано в скандала.

"Ако си имат вътрешни проблеми – да си ги решават, но затова, че сме спрели пред този факултет – както всеки може да спре, да си го снима, да го покаже и да го изкоментира", каза премиерът в оставка.

Коментарът от ръководството на УНСС не закъсня. Ректорът на университета обеща да върне доц. Осиковски на поста, но под условие:

"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", написа ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Дни след като уволни доц. Осиковски, пред Bulgaria ON AIR проф. Димитров обясни действията си с "уронване престижа на учебното заведение".

"Имаше обвинения в политически слугинаж, които няма как да бъдат приети. Ако това остане без последствия – значи на истина има такива неща", заяви ректорът на УНСС.

Последваха реакции в защита на доц. Осиковски от други преподаватели. А зад него с официални позиции вчера застанаха колегите му от катедрата по Медии в университета.

"Апелираме наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата", написаха от катедрата.

Възмущение от уволнението на Осиковски изразиха и колегите му от Софийския университет.

След дисциплинарното уволнение доц. Осиковски не е разговарял с ректора на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
чивяка сваля от 2017 тръмп по балгериа ин орбит, вие некв бай боце сте му пратили. дядо му сигурно е гърмял мандри :)
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН да сложат някой друг вместо Тошко, защото Тошко не е подходящ за ръководител на партия в много отношения, не е и представителен и псува,не че има нещо лошо в псуването,но не и псуването в ефир и изкази,че щял да въвежда Крумови закони!
20
8
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
чекайте го некъде по министерствата тоя, нито позицията, нито уволнението му е случайно. добре, че гугъл кешира всичко ;)
19
12
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
като му гледам изказвания отпреди 5 години, осиковски си е наше момче от кариерата. нормално е да застане мъченик като му се каже, тва е основен принцип на крайно лявата пропаганда.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо,крадецо ниедни,ти да знаеш как хубавичко ще те сготвят от сиги нататък,с твоите камъни по твоята Тиква,това те очаква!
17
6
 
17
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
OO всичко това е било съвсем случайно ?!? :)))) Случайно са наливали точно там пари и съвсем случайно ректора е реагирал така :) сега всичко схванах
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой погледнал през прозореца и видял Бойко Борисов и решил, че има агитация. Изобщо истината имали значение вече. Странно разбиране за свобода на словото.
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то всичко това се случи заради твоите простотии бе Баце да ходиш предизборно да се мазнеш, аре марш че не те дишаме вече!!!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той университе не е на ректора, че да дава ултиматуми, университета е на цялото общество. Кой ще работи в него обществото решава. Как тъй ще уволнява, да не сме в Северна Корея.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обаче той може да намесва Радев в скалъпени международни скандали.
12
2
 
19
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
За този ли професор Борисов се хвалеше ,че е помогнал с няколко милиона за хотела му в Гърция.За един прокурор с каскет питам
11
20
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Браво на правителството и лично на ген. Борисов, че в този тежък период, когато цялата държава тръпне дали Родината ни ще има правителство, той продължава да мисли за обикновените българи и да призовава към разумни неща.Браво!
10
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ректорът е прав, като иска да каже нещо някой в личния си профил добре, но да не замесва институцията УНСС. И като твърдиш нещо, редно е да си държиш на думата и да предоствавиш доказатества. А тия подписки само показват, че за някои хора не е важна истината, а само политическата пристрастност.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщайте човека на работа,защо сте го уволнили?
8
3
 
15
 
! Отговори
Bлк преди 2 години
НАй виновен, но не знае нищо. А мисирката му действа.
7
2
 
12
 
! Отговори
тикВУЗ преди 2 години
Името на борисов не може да се замесва в скандала с УНСС, както и с което и да било друго висше учебно заведение, човекът си е ***.
6
4
 
21
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Какви доказателства, какви 5 лв? Даже Борисов не отрича, че е бил в УНСС два дни преди изборите , да не говорим, че медиите го отразиха. Ако не е предизборен трик, тогава какво точно беше това посещение? С каква цел? Доцента е прав, а ректора явно е зависим от някой
5
1
 
10
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Свобода на словото ли? Тук даже името на партия Де..Бъ е цензурирана. Бойко ли ги спира или всички срещу него са цензорите???
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво УНСС, това там се казваше "Карл Маркс".
3
8
 
4
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тоя веднага не го ли включиха в някаква листа при Мая, Слави или ***?