Борисов: В това безвремие тече задкулисие, не схващаме играта

Упрекна Радев, че мълчи за шпионските скандали
Обновена: 25 апр 2021 12:18 | 25 апр 2021 10:33, Камелия Цветанова
538
Борисов:  В това безвремие тече задкулисие, не схващаме играта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера в оставка Бойко Борисов президентът Румен Радев бави връчването на мандата на втората политическа сила ИТН, за да се водят тайни преговори.

Още по темата

Той събра част от министрите си в оставка в дома си, защото преди няколко дни беше опериран. И все още се възстановява.

„Вчера Радев каза - правителството да работи, ние се надявахме по - бързо да ни остържат, той иска да работим. В същото време неговите подопечни малки парии в НС наложиха мораториум, а той е противоконституционен“, коментира Борисов.
 
„Не можем да схванем сега каква е играта. Той казва работете, носете отговорност, докато аз се мотая, докато тече задкулисието в момента и заради това е това време, докато се даде мандата на ИТН, но трябва да продължи да се работи явно, докато решат по някакъв начин“, добави той

Според него президентът прокарва „много интересни неща“ и като пример посочи мълчанието на Радев по темата с шпионските скандали у нас и в Чехия.

„Някой да е чул от нашите надменни колеги от ДБ, от Христо Иванов. Той каза е бил леко разочарован от президента заради мълчанието и за Навални, и за скандалите, а когато клечеше пред президентството не се вайкаше. Нима чуха техния лидер депутата Трифонов да се изказа за шпионските скандали, за Чехия. Един месец не се произнасят, това са темите днес“, отсече премиерът в оставка.

Бившият външен министър Даниел Митов отсече, че е необяснимо и странно, че се дава властта на една партия, за която не се знае какви геополитически интереси ще защитава особено когато Русия се опитва да разруши конструкцията  след Втората световна война.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
7
 
! Отговори
bocko преди 2 години
че досега нямаше задкулисие. 10+ години всичко беше толкова прозрачно
375
0
 
6
 
! Отговори
тити преди 2 години
Болен мозък.Отивай да се лекуваш ***.
374
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Безвремие беше 12-годишното ти управление.Дано никога повече не се повтори.
373
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега не съм гласувал за ГЕРБ, ама на следващите избори за тях ще гласувам като гледам какви ги творят другите партии.Боко може и да си върти схеми,ама направи много и за държавата. Заплатите са над 1000 лв средно,пенсиите се увеличиха, построиха се и се ремонтираха пътища,престъпността намаля. Това е важното.
372
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
415,Съпругата на радев,,намала пари за дрехиПлача на глас
371
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много сложни думи е научил
370
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нали беше инспектор, сега на анализатор ли иска да се прави.
369
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма обществени личности визионери, които да поставят таргет за бъдещето на държавата.Каква ще бъде държавата след 10 години и тази цел да се преследва с последователни действия от страна на политици и бизнесмени.Прочетох "Визия за България" на БСП-нахвърляни ангро лозунги.Политическата класа трябва да си влезе в ролята на посредник, а бизнесмените на предприемачи, а всички те да се осъзнаят като държавници.Времето на тоталитарната държава е в миналото.
368
5
 
6
 
! Отговори
Има нещо гнило преди 2 години
Обществото е фрагментирано, което е причина за изборния резултат.Няма съсловие в България, което да не е фрагментирано като политическата класа не прави изключение.Защо е така?Причините са външни, вътрешни, геополитически, исторически,Но в основата е народопсихологията българска.Има нещо гнило в българския манталитет.
367
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този твой цирк вече се изтърка и отегчава. Не може всички да плямпат сякаш на селския мегдан, като теб. Стой си в болнични и престани да ни заливаш с глупости
366
13
 
24
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Грешиш др Борисов! -:) Там е проблема спорд теб,че търсиш " задколисие".Това е твой специалитт! И щпто не виждаш нищо,се притесняваш? А относно Радев ,какво очакваш да ти каже? Властта беше в ръцете ти до вчера! Ти що мълчеше? -:) А само глашатя ти личен пазач в Главната раздухваше скандали без покритие!!! И престани да си го мериш с Радев! Вашите лични войни,не ни засягат! Нонграта си отдавна! Искаш не искаш! Това са фактите! -:) Примири се! Властта за теб ,вече е химера! -:)))
365
9
 
27
 
! Отговори
Гост преди 2 години
И тоя щом почна да говори за задкулисие....
364
6
 
20
 
! Отговори
Цеко и Бойко преди 2 години
Какво задкулисие! Цеко и Бойко най-добри приятели! Завинаги!
363
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лойко Чекмеджанов така и не може да повярва,че всичко приключи!
362
6
 
22
 
! Отговори
Герб лелки преди 2 години
И ний не схващаме, щот сме прости :):):):):)
361
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано повече няма възможност да се показва този.Много е нахален. Съсипва България и най-нахално продължава да се показва навсякъде.Няма ли поне малко срам.Дано останалите политици да се обединят и да спрат тази мафия.
360
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте като кифли, на които някоя рокля й е омръзнала и искате да се смени. А защо не сменяте? Защото и най-ограничените "нови" депутати знаят, че не могат да управляват. Промяна да се прави в период, в който се иска стабилност и устойчивост?
359
7
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Гледах архитвкта на тройната коалиция по телевизията. Първанов беше убеден, че е направил нещо добро...Сега ББ плюе срещу Радев, който се опитва да направи същото. Плюе, защото няма да е част...Ще видим наесен в изборите за президент дали ще спечели...
358
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се дава определена сума на месец на президентшата за разходи за облекло, грим и фризьор,така е редно,но не се прави и не е въведено,поне по 600 лева на месец,може да отделят, няма да обеднеят!
357
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все по-объркан,злобеещ и неразбиращ ставащото един куцукащ дебел дядо,омръзнал до смърт на всички.Да се спре малко с тези дълги нравоучителни тиради,че още по-вече отвращава хората.