Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство

То е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост
167
Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни. Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост“. Това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание.

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс. Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“, посочи червената шефка.

„Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си“, настоя тя.

Председателят на БСП коментира думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ.

„Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП“, отсече тя.

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани.

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме. Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“, призна Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: БСПниноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много разочарова това че никой от бсп поне не чете във форума. Хайде писането им е под достойнството, но четенето може да ви ориентира бе горделивци. Не
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББПоследното изречение е правилно относно Герб и ДПС . Но те са срастнали с държавата и не могат да бъдат свалени с избори. Напротив мажоритарната система ще ги остави единствените партии и ще ги бетонира във властта за дълго.
119
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ама поставяте безумни условия,хем ще подкрепята...ама ако внесем спутника на путин...хем няма ако не раздаваме пари които нямаме...някои да не е луд?,избори докато избирателите убият гроб,бсп и дпс
118
3
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Разумното за страната е да си направим мъдър извод от мъдрото негласуване на 60 процента от българите. Тези хора отрекоха СИСТЕМАТА, а всички Вие,които сте в парламата сте част от тази система. Точка по въпроса.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разумното за страната е партия с опит да направи правителство ако новите партии нямат капацитета и възможността. Така че Нинова да се стяга и БСП да не връща мандата а да го реализира ако президента им го даде....
116
2
 
2
 
! Отговори
лоби преди 2 години
До за БСППроблема в БГ е етническата партия и ти до някъде си го описал.Ако няма честни хора в тая изстрадала страна този проблем няма как да се реши и сега ще видим сценаристите честни ли са и ли не. Герб ги видяхме що за стока са. Ако не се намери начин този проблем да се реши нищо няма да се реши. Мажоритарното гласуване е част от този проблем. Ако се въведе статуквото ще се възпроизведе а етническия вот ще се удвои. Хора бдете и мислете.
115
1
 
5
 
! Отговори
за БСП... преди 2 години
Ако има фактически победител...то това е ДПС!ОТНОВО СЕ ЗАВЪРНАХА НА БАЛАНСЬОРСКАТА ПОЗИЦИЯ!ТЕ ЩЕ ДОМИНИРАТ И В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ!ОСИГУРАЦИЯ...
114
2
 
5
 
! Отговори
Недейте ,бе... преди 2 години
Не разкандардисвайте Нинова!Нека вземе властта !Тъкмо ще усети на голо дупе ..."народната любов"!Гарантирам и 5-те % имидж на новите избори...ако изобщо стигне до тях!
113
1
 
6
 
! Отговори
Чуха се мнения,че РР преди 2 години
не иска да прави служ кабинет,който ще обере негативите и ще му гипрехвърли,ще му провали заявката за следващ мандат.Славчо с чалгаритене могат да надхвърлят стандартите на шоуто си и да поемат горещия картофна властта,нямат капацитет.И на небето изгрява звездата на КН.Не и пука за негативи,реноме на БСП,мнения.Важното е да се докопа до властта,да си сбъдне мокрите сънища,да е господар за един ден.Ще е изненада,РР да даде мандатна мутрите.Незначителни са въпреки крясъците им,ще е провал.
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов пак ще те Бие
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП БСП е враг на народа от 1944 година
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разумно е да си подадеш оставката др.Импексовааваш,не да даваш оценки за други .Ти не можеш да си оправиш собствената къща др.Лъжа,не те искат!
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхува се, че ако има нови избори, ще са последната партия,. Ако изобщо влязат.
108
10
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 години
ГЕРБ са натикани в ъгала, мразени от всички. ГЕРБ е политически труп! Къде е сега Бойко да се хвали колко пъти е бил БСП??БСП е стабилна партия която води диалог с останалите партии на протеста. Докато ГЕРБ е враг номер 1 за всички в България!!Кой сега е победител??
107
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Стой си в *** и не се показвай.Никой не ти иска мнението.
106
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Стой си в козината и не се показват.Никой не ти иска мнението
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и ти какво правиш още там при положение че си затри партията
104
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България вън от ЕС и НАТО!!Шут за Американския агресор!!Вечна дружба с Русия и Китай!
103
8
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Ревизия на всички милипнери в България и конфискация на имуществото им в полза на народа!!
102
7
 
4
 
! Отговори
Еличка преди 2 години
Като не е готова държавата за електронно гласуване или по пощата, да вземе да стане готова! Пак номерата на другарите, видяхме ги що за опозиция бяха в миналия парламент! Хайде, на другите избори дано не влезнете в парламента.