Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство

То е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост
167
Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни. Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост“. Това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание.

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс. Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“, посочи червената шефка.

„Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си“, настоя тя.

Председателят на БСП коментира думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ.

„Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП“, отсече тя.

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани.

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме. Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“, призна Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: БСПниноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство та правителство! Нали искахте качествено управление, пък какви избрахте да ви управляват. Пълни миз.ерии направихте в държавата.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си Чалгаджията с обиците как излиза на трибуната и еякулира сериозна политическа оратория да речем - в Брюксел.Е, ако си лакира ноктите може да мине с екскюз.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този парламент няма да роди нищо разумно.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хората знаеха колко ти си гъст с Масква и Путин, щяха да те зачислят към шпионите в България.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако знаете колко са гъсти, другарката и Батко, нема да се чудите, ако нявгаш изскочи инфо, че същите са си бъркали из дупките.
56
1
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ЦЕЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОВАЛЕНИТЕ ИЗБОРИ ---ЩЕ НОСИ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП!НАЛИ , ТИЯ ПРОСТОТИИ СА НЕГОВА РАЗРАБОТКА??!!!НЕГОВ ЩЕ БЪДЕ И ЦИК!!!!
55
4
 
17
 
! Отговори
Еми, преди 2 години
ако бяхте подкрепили правителството на ГЕРБ ,вече щеше да се действа и държавата да върви стабилно напред с доходи и инфраструктура ,ама не -. Славчу учиндолски ,чалгаджията и Мая костинбродска галева. Чакайте правителство,ама от пРезидента!
54
0
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
КВИ НОВИ ИЗБОРИ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААКОЙ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЕ ТИЯ ИЗБОРИ ...ПО ПОЩАТА , ...ПО ТАБЛЕТА ДОМА ...И СЪС СТРОШЕНИТЕ МАШИНИ У СЕКЦИИТЕ...??!!!КОЙ ЩЕ Е ЛУД ДА ГЛАСУВА..ХА,ХА,ХААААААААААА...!!?ЕДНО С ЕДНО ...НЕМА ДА Е ИСТИНА!!!!!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да вземе мандата и да предложи правителството си на гласуване да видим може да се получи понеже доста депутати нямат интерес от нови избори. Президента е длъжен да им даде мандат ако не се направи кабинет до тогава
52
3
 
16
 
! Отговори
от форумите: преди 2 години
Никога повече БСП на власт! БСП/БКП вкараха България през социализма в три тотални фалита, БСП/БКП репресираха неудобните, пращаха ги в трудови лагери, народен съд, безследно изчезнали, БСП/БКП криха за радиацията от Чернобил! Помнете купонната система и дефицита на стоки в началото на демокрацията! БСП/БКП фалираха 29 банки през 1996, изчезнаха спестяванията на редовия честен българин, запалтата стана 3 долара, мутри, обири, убийства, мафиотски групировки! НЕ БЪДЕТЕ БЕЗПАМЕТНИ!
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахах, БСП + Слави Трифонов. Не е смешно а е тъжно.
50
8
 
6
 
! Отговори
Аре бе преди 2 години
БСП заедно със Слави Трифонов!
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво четем в пресата, че на Станишев е заповядано да напусне България от депесарите, след като ДПС и ГЕРБ се сдушиха, след лазенето на ДПС в краката на ГЕРБ, а също четем, че още с идване на поста - шеф на БСП,Нинова е преследвана и Бойко иска да я махне от този пост.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата трябва да изчезне с 200 от бг политиката:)
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да допълня, за да гледате сеира как наесен, другарката ще подлее вода на Чорапа, който е "умен" под някаква особено сложна военна форма.Даже, като гледам фотките, май е фанал горътъ.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката НИНОВА - най-добрата разработка на Баце вкарана като Троянски катър в "партията кърмилница"
45
3
 
13
 
! Отговори
К. Ш. преди 2 години
БСП умря! Да живее Нинова!
44
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Госпожа лъжаНинова изхвърли подводниците на ГЕРБ от БСП, така е преценила,така е направила,защото тези хора щяха да играят срещу партията им и в полза на ГЕРБ.ГЕРБ купува депутати на килограми и пуска свои подводници в други партии,за да ги разбива отвътре,какво да направи Нинова? ГЕРБ и ДПС играят заедно неофициално,а официално са уж противници,а Нинова ти е виновна?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се опитвате да покажете с тези изплезени Крачуни и палячовци? Че ви е много весело и нямате никакви проблеми в държавата ли? Много смешно, ха ха. Имате чудесен черен английски хумор.
42
3
 
14
 
! Отговори
Госпожа лъжа преди 2 години
Преди два дни каза, че Боко и купил депутатите и членовете на ВПСДнес - единствени не били се продалиМного лъже бе