Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство

То е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост
167
Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни. Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост“. Това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание.

„Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс. Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на „Има такъв народ“. Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата“, посочи червената шефка.

„Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си“, настоя тя.

Председателят на БСП коментира думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ.

„Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП“, отсече тя.

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани.

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме. Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“, призна Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 2 години
Но си задавам въпроси:- За чий жена му си го е взела вкъщи - то може и да става за нещо, ама за съпруг е срамна история.- За чий журналистите го търсят за мнение - все едно селският пехливан да го интервюират за международната политика.- За чий всички му споделят глупостите,вместо да му теглят една майна или една майка според предпочитанията?И последно - писна ми от нивото в България.Прости Утки,селски борчета,провинциални мутри,чалгари и певачки определят политиката на България и "авторитетно" изразяват мнение. Докато интелигентните и образованите стоят отстрани и немеят!Елена Гунче
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бсп гласува заедно с ДПС и гербавите, в подкрепа на Гешев,какво повече да говорим,БСП си е статукво и показаха че са много хлъзгави за да им се има доверие.
39
1
 
9
 
! Отговори
Да, бе...Кори преди 2 години
ГЕРБ ЩЕ СПАЗИ МОРОТОРИУМА....ХАХАХААВНЕСЕТЕ СИ ПЛАНА САМИ!
38
3
 
2
 
! Отговори
3 преди 2 години
Някакво си борче си избива комплексите, като кани жени - политици в отбора на ММА. Явно *** ценности са дълбоко навлезли в него и понятието джентълмен и възпитание са му напълно чужди.И понеже някакви интелектуални качества са му непознати, хайванът прави това - което може: на всеки, който не го кефи, вместо аргументи, му казва да отиде на ринга да го бие. Истории от селските вечеринки....То това е ясно. Съществото не буди никакво съмнение какво е, за какво се бори и какви са му възможностите. Но си задавам въпроси:- За чий жена му си го е взела вкъщи - то може и д
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН така ще си го набият ако пробват да съставят кабинет, че ще се чудят от де им дошло. След максимум година-две всички ще се обърнат срещу тях и отиваме на предсрочни избори. Най - добрия им ход е предсрочни избори сега.
36
10
 
2
 
! Отговори
do 47 преди 2 години
БСП ще отиде, където го изпратят хората. Същото се отнася и за токсичния ГЕРБ.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая Paдeф ще даде мандата на нея и Слави, ДПС и Мaямaтa ще я подкрепят уж в името на стабилност а в действителност понеже не искат пак да дават пари и да кyпyвaт глacoвe помнете ми думата.
34
2
 
15
 
! Отговори
Да, бе... преди 2 години
ТОШКО АФРИКАНСКИ ЩЕ СИ ВЪРТИ ДУПЕТО МЕЖДУ ДПС И БСП...НА ЧЕКРЪК И ШЕ ПЕЕ ЧАЛГА ЗА ДА НЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ!ГОООЛЕМО ШОУ ЩЕ Е....
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ако има втори избори вие отивате в 10-та глуха.
32
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
На България е нужна стабилност, която минава през актуализация на бюджета. За да се заложат допълнителни мерки, те трябва да бъдат гласувани в парламента, посочи тя.За да спазим срока, Народното събрание трябва да задължи Министерския съвет да внесе Плана за възстановяване и устойчивост в ЕК със всичките ни забележки към него, за да не изпуснем срока, каза още Нинова.Тя допълни, че БСП има по-добър вариант, но от ГЕРБ са отказали да бъде обсъден. Ние не сме предлагали промени в Изборния кодекс. Подкрепихме предложенията на ИТН. Нашите идеи ще чуете между първо и второ четен
31
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До която партия се е докоснал(ББ), се проваля след това. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР.В парламента БСП сме остров на стабилност в тези бурни дни. Разумното за страната е да се направи правителство. Очакванията са към Слави Трифонов заради антикризисните икономически мерки на фона на покачването на цените. Дано това да е първото нещо, което да реши едно социално правителство. На България е нужна стабилност, която минава през актуализация на бюджета. За да се заложат
30
2
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До Анонимен...ББ си взе отпуск за да си почине и погледа сеира на парламентарния КуКуБенд, явно му е под достойнството да следи отблизо как се развива цикъла на едни истерични жени, на едни продуцентенти от Шоуто на Каналето и на едни адвокати на лица от криминалния контингет с амбиции да стават политици...та ББ ще погледа целият този цирк и когато се умори ще покани фирмите за чистота да отмият и изметат свинските ушички и пъдпъдъчите запъртъци от Парламента на улицата, а от там в канализацията
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ул. Козяк са се хванали за главата, успеха на Слави и Мая не е в техните сметки. Сега искат на всяка цена правителство, че няма кой да посрещне техните 30 000 заптиета дето ще ги пращат насам.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни е трудно да сме опозиция, когато сме последователни. 4 години се борим срещу модела на управление на ГЕРБ и за неговото разграждане. БСП е автентична, защото единствена не е влизала в колаборации с партията на Борисов. Този човек разби доста партии. Въведе практиката да си купува депутати от други формации. Бойко Борисов се опитва да разбие и БСП."Явно човека иска да е едноличен собственик-самодържавец,България - това съм аз.
27
2
 
12
 
! Отговори
Права е Карти.... преди 2 години
Едно правителство ще е силно зависимо от ДПС и БСП.И.Т.Н. ЩЕ ГИ ПИТАТ ДОРИ КАК ДА ПРЪДНАТ....ХАХАХААА
26
7
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
туй на снимката трябва да бъде сменено! Немедлено! Колкото се може по-бързо, за да тръгната нещата при БСП. Само се заяда с всички. Конфронтация с герб - добре, ама дърленето с Мая, Слави и ДБ в момента е силно неуместно !
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоБорисов умира от страх, да не бъде сменен Гешев и Цацаров, за да не се разкрият далаверите и кражбите.Но ДПС едва ли ще допусне да бъдат сменени, защото и техните кражби ще лъснат.
24
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство няма да има по простата причина, че никой освен ГЕРБ няма смелост да работи в тези условия на пандемия и световна икономическа криза...
23
5
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами за Импексова е най-добре да има правителство на Маяма, Татяна, Бойкикев и СиЕ защото парламентарния КуКуБенд е отрицание на държавата, а тази на която Демокрацията отне толкова много, въпреки че я дари с цяло външно-търговско предприятие и то за жълти стотинки и компенсаторки, няма интерес от правова и демократична държава, точно затова тя издигна мUнчо за преЦедент, след посещение в маскава и среща с ген.Решетников ... !!!
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази не спря да плещи едни и същи лъжи и глупости.