Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС

В класическа предизборна ситуация сме, оцени той
26 апр 2021 14:48, Анисия Иванова
162
Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация". Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени.

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии.

Още по темата

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там има много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговорни, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край", каза той пред БНР.

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство.

"Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация след процеси на промяна и ако има много голям провал в следващото мнозинство", допълни Александров.

Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии.------------Не са подредени, а елитарни партии!!!Курса и посоката им зависи от визията на Вожда!
84
6
 
5
 
! Отговори
моч преди 2 години
То това е всеизвестно и нали за това е големия зор на президента и мут ри те му в парламента - как да натъкмим изборните правила и изборния процес така , щото ББ и ГЕРБ да бъдат ударени и съборени служебно с машинации и коварство.
83
0
 
0
 
! Отговори
За 88 преди 2 години
Личи си колко си ***.Не може да се промени от народното събрание.може да бъде отменен и след това да бъде предложен нов мораториум.Само че е времето на този парламент изтича.Просто това е поредният пример за *** ви изпълнения в народното събрание.
82
9
 
7
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Абе,ние се смеехме на разни анализатори,които разправяха,че Бойко ще се върне на бял кон,ама като гледам новите партии колко са объркани и неадекватни вече нищо не се знае
81
2
 
6
 
! Отговори
Грухталан преди 2 години
На Даниела Сердарова просто и писнало да го джа;ати с 14"-я ***...затова и си била камшика...
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подредени - под строй и под натиск ...
79
8
 
11
 
! Отговори
правете Добро преди 2 години
Харалане, платена *** си.И теб често те гледаме в Панорама и навсякаде из телевизиите.Колкото повече въртят едни и същи хора толкова повече показват, че са слуги на задкулисието
78
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Обединен и Смел народ може да махне герп ! Мощно и Яростно гласуване на предсрочните избори ! Всички пенсионери с 250лв пенсия - Излизайте и гласувайте !Млади работещи-бедни - Гласувайте ,против робството на герп!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е горещо лято. Нищо няма да излезе накрая, както винаги! Протестирайте, по-богати няма да станем. Даже може Македония да се възползва от безвластието и пак както винаги в историята да си пропуснем интереса.
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство не е разследващ орган!Всички фантазии за някакви извънредни действия, с които ще се справи с порочния герберски модел, ще увехнат, като фантазиите Славчо да управлява.Истината е, че само правителство с краткосрочен хоризонт и ясни цели - промени в изборен закон, съдебна власт, подкрепено от нововлезлите партии и работещ парламент, може да наложи някаква промяна. Н го ли направят - обречени сме на мафията, до пълен разпад и изчезване от географската карта.
75
2
 
5
 
! Отговори
Кики преди 2 години
А най платената дамска превръзка съм аз.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, щом Харалан казва... тъй ще да е!
73
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да са най-подготвени, като са бивши кадри на БКП
72
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ШОу партията на Тошко и невиждания славиНе кадърен , похватен това го копирах от речникЛице неспособно да извършва някаква дейност поради нежелание, липса на опит, непохватност или физически недъг. Има обиден смисъл - използва се основно, за да изрази пренебрежение.
71
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белослава защо се крие? Сватове идват да я искат. ГЕРБ я иска, ДПС я иска, БСП я иска, "Изправената мутра" я иска. Пинокио я иска - има дълъг нос; дори джуджето Танаско я иска - малък човек с голям талант.Белослава се крие във фейсбук и не харесва никого.
70
2
 
0
 
! Отговори
До Обачето преди 2 години
За щастие това е просто един закон, който може да се промени от народното събрание. И няма да ти е толкова интересно - ще има хем мораториум, хем избори.
69
18
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Баце е пътник. Страха е голям - всеки ден циркове, всеки ден лъжи.
68
3
 
5
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
В момента се получава нещо много интересно.Правителство няма да има съответно народното събрание трябва да се разпусне и да се насрочат нови избори.обаче докато действа тоя мораториум нови избори просто не могат да бъдат проведени.Защото трябва да бъдат назначавани служители за изборите, а те също са държавни служители.И според мораториума могат да бъдат назначавани само от новото редовно правителство, а не от служебен кабинет.
67
5
 
7
 
! Отговори
Психодиспансер преди 2 години
Добре охранен пудел на каишка с прекрасен и обичлив характер търси строга господарка с щедър нрав.
66
7
 
7
 
! Отговори
Харалампи преди 2 години
Харалан пак се обади