Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС

В класическа предизборна ситуация сме, оцени той
26 апр 2021 14:48, Анисия Иванова
162
Харалан Александров: Най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация". Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени.

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии.

Още по темата

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там има много ентусиазъм и много очаквания и надежди. Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговорни, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край", каза той пред БНР.

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство.

"Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация след процеси на промяна и ако има много голям провал в следващото мнозинство", допълни Александров.

Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
12
 
! Отговори
сестра Чокова преди 2 години
Времето за печелене на избори чрез Фейсбук отмина безвъзвратно!
64
6
 
6
 
! Отговори
до Добре де преди 2 години
Борисов на никого власт не е давал, първо зашито не му е собственост и второ народа му я взе ксто му даде само 26% подкрепа. Ми хайде да управлява с 26% ама не става. Както и с 18 не стаеа. За това има служебен кабинет и през юли нови избори. Всичко е пи конституция. Ревете не ревете факт е и се изпълбява.
63
12
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Да,вярно е.Гробаджийте буквално купуват с пари,и принуждават други насила,а мюсюлманите са верни на едни забогатели разбойници-мюсюлмани.И двете партии,извадени от тази си среда-изчезват.
62
6
 
6
 
! Отговори
За 76 преди 2 години
Ти май не си наясно какви са функциите на служебното правителство?И все пак-ще ти припомня едно разследване пак за злоупотреби , разследваха авиоотряда.Установиха прекомерна консумация на фъстъци.Тия сигурно ще установят прекомерна консумация на минерална вода.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моля д а се опиши всичко което е построи Бойко БорисовЗавърши Моста на Дунав край Видин орешарски бешо отписъл
60
8
 
5
 
! Отговори
До отровната гад преди 2 години
Нищо не се е променило - ДБ пак ще спечели в София (с изключение на римската махала, тя е за ГЕРБ) и пак ще влезе в парламента.
59
8
 
7
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Нека има служебно правителство за да лъснат злоупотребите и на следващите изборк хората като научат истината ще решат за кого да гласуват.Герб,ако не са вършили нередни неща не виждам защо се дърпат толкова.Истината,само истината и тогава ще имаме избор.
58
11
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
ГЕРБ са Партия на Статуквото - все пак има 800 000 избиратели от Държавната Администрация . Трудно ще се махнат от Власт .
57
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
ХАРАЛАН -ТОНКОЛОНАТА НА ГЕРБ!
56
5
 
6
 
! Отговори
Философ антрополог преди 2 години
ХАРАЛАМПИ Е ПОРЕДНИЯТ "ГОВОРИТЕЛ" НА ХУНТАТА И МАФИЯТА
55
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Истината е че НИЕ никога не сме имали ПОлитици-Хора от Световна Величина - имали сме едни дребни човечета -Крадящи от хората и от БЮджета-СЕга всички Политици се страхуват -и нови и стари-ТЕ искат да си карат по старо му-А новите политици бяха изненадани че им бе дадена толкова власт от народа- Целта е да влязат "Шкембетата" с Магарешки -и хоп- всичко е наред- Едните са "Опозиция" а другите са "Управници" и накрая народът с един пръст в устата--Протестите тепърва започват -Нищо Хубаво НЯМА!!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Борисов как на гола поляна построи магистрала Тракиянаправи по София подземен Град
53
8
 
12
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Нали ви даде властта, каза ви ето като толкова искате...Е кво стана, криете се като мишки!То не се дрънкат така лафчета,а да ви видим! Той и да е крив, поне си понесе отговорността! А вие сте мишки, само лъгахте хората! Страхливци!
52
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най Силния Политик в България е Бойко Борисов
51
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вместо тия пари да се дадът на бедния народ отиват за втори изборина кои им кефна да купим машинкимай на й много рева Президента и Шоу партията и Мутрите на Мая
50
15
 
15
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели предсрочните избори, а Мая Манолова и Христо Иванов ще са аут от парламента!Слави Трифонов сам си го начука и ще отиде на 4-та позиция след ДПС!К'вото сам си направиш и Господ не може да ти го направи!
49
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Шах и мат: Слави връща мандата ... ''.................Слави трябва да разбере, че българския народ не се състои само от тези които ходят на концертите му - нискообразовани, социално слаби, често безработни ...защото ОСТАНАЛАТА ЧАСТ от българския народ не разбира и не оценява начина му на общуване
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на Харалан ще му пресъхне скоро кранчето.
47
5
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Харлане, харлане .... да те *** кой те хване. Толкова не си в час, че чак се чудя кой те храни защото според прогнозите ти, досега трябваше да ровиш по кофите от глад. От 10 години, как пък един път не уцели мишената.
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ГЕРБ и ДПС! Долу парламента! Да живее Конфедерация България без парламент!