Политолог: Слави Трифонов иска да съхрани всичките си патрони

Има логика в действията му, смята Слави Василев
26 апр 2021 22:19, Красимир Ангелов
68

Няма да има правителство на "Има такъв народ". Това стана ясно тази сутрин от пост на лидера на партията в социалните мрежи. В него Слави Трифонов номинира за премиер световния шампион по шах Антоанета Стефанова, но е категоричен, че тя ще върне веднага мандата на президента. Накъде отива политическото ни битие?

Предполагам, че има символика - изпращаме човек, който да бие Борисов. Жена - доста прогресивно, в България нямаме такава практика. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на Денят ON AIR.

Политическият анализатор Слави Василев също сподели мнението, че има символика е избора на "Има такъв народ" за премиер.

Още по темата
"Има политическа логика в това Слави Трифонов да върне мандата, защото гледа да съхрани всичките си патрони, за да може да стреля направо в целта - основният враг, а именно премиера. Но да, има символика в избора", каза в ефир на Bulgaria ON AIR, политическият анализатор Слави Василев.

Според доц. Стойчев бързи избори биха били и плюс и минус за партията на Слави Трифонов.

"Ситуацията е следната - с 50 и малко отгоре души да поемеш управлението, в трудни времена, е предизвикателство, защото така ставаш заложник на други парламентарни групи. Бързи избори биха били и плюс, и минус, за ИТН. Макар те да искат мажоритарна система, в момента работи пропорционална и тя произвежда многопартийни кабинети, няма как еднопартийни мнозинства", обясни политологът.

И допълни, че влизането в договорки или реализирането на мандат, на всяка цена, е изключително губеща стратегия.

А ролята на президента в съставянето на правителство и двамата определиха като ключова.

"Аз виждам общ фронт за хората които искат промяна - част от партиите анти ГЕРБ, те произвеждат реформа в Изборния кодекс, може и до актуализация на бюджета да се стигне, затова е много е важно да видим какво президента ще направи - дали ще даде мандат на третата, кога ще го връчи и на кого. В този прозорец можем да очакваме някакви политически новини. Логиката изисква да се даде на БСП", заяви Василев.

Според доц. Стойчев държавния глава е обединител, който трябва да изработи коалиция.

"Ролята на президента е решаваща. Имаме сложна конфигурация , обединителната роля на президента е да търси консенсус, да изработи коалиция. Сега той може чрез мандата да направи това. Или го дава на БСП - едва ли ще го даде на ДПС, остава ДБ и "Изправи се мутрин вън". Ако той иска да направи работещо правителство, трябва да го даде на "Изправи се!Мутри вън". И тогава всички, които подкрепяха ИТН, би трябвало да подкрепят "Изправи се!Мутри вън!" И двете са нови, партии на протеста, граждански, много сходни са като визия, според мен там ще отиде мандата. Ако президентът не иска, би го дал на БСП", категоричен е политологът.

Слави Василев изрази различно мнение.

"Аз не бих бил съгласен с този прочит.  Всеки един от парламентарно представените партии не иска да поеме горещия картоф.", каза Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Овце преди 2 години
Славчооо и на цигулка не можеш да свириш, камо ли да управляваш цялата държава. 23 дена се криеш като мишка, народа вече не ти вярва.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо вярно няма в плиткоумното обяснения на този незнаен политолог. Ясно е, че е против Борисов, но какво решава това?
48
0
 
4
 
! Отговори
Какво искал..... преди 2 години
Славчо ? Въпросът е какво искат тези който дъжат УченДолецот за топките ?
47
0
 
2
 
! Отговори
Всяка жаба преди 2 години
да си знае гьола. Ами просто това са насипни масовки, без ясна програма. Това не е партия, имам предвид ИТН. Пък да не говорим за Слави, този е приятел на Борисов, но по- голям диктатор от него, и много лош човек- злобен, неуравновесен, неуважителен към екипа си. Нямат никакъв капацитет.Демократични партии са БСП и ДБ.
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше Бойко щеше да се коалира с всеки само и само да е във властта! Така че поздравления за Трифонов!
45
6
 
7
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Стана ясно,че всички са креатура в това число и Слави на БКП и целяха да дадат властта в ръцете на Радев, най-ярко изразения комунист в днешно време. Сега ще управляват със служебен кабинет и почват далаверите като тези с "Грипените" и джипките на Узунов. Ще внесат плана за възстановяване за да ограбват с поръчки за червените олигарси милиарди. И Слави е в тази далавера. Ще видите.
44
4
 
7
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Всички стари грабители на България се уплашиха от Гешев,от вкараните в затвора техни партийни олигарси,някои избягаха в чужбина. Та нима Цветан Василев не играеше с Елена Йончева в даването й на милионен кредит через прехвърляне в офшорки, нима Божков не спонсорираше Мая, която измоли на крака от него пари за първо кметските избори за София, а после за протестите през лятото. Скоро ще станат ясни и действията на Радев с червените олигарси, първо далаверата на Бобокови с *** на Италия.
43
0
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
Абсолютно съм съгласен.Нито балета танцува в НС,нито бенда свири.20931
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пищов няма, кви патрони.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим за мнението.Ще минем и без него.
40
9
 
5
 
! Отговори
До Радев-фигурант преди 2 години
Дадох ти палец нагоре, защото си прав, но ако чорапа и тиквата се явят на балотаж, без да му мисля пускам вот за чорапа.
39
9
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
А КАКВО СЕ СЛУЧВА С ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ??? СЛУЖЕБНОТО НА РАДЕВ ЛИ ЩЕ ГО ВНАСЯ В ЕК??? МАЛИЙЙЙ....МАЛЕ...!!! Задава се грандиозна Мизерия!!!
38
10
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Славчо беше употребен от русофилската *** у нас. Само дето той самият едва сега го разбра и то - частично. Патриотарските му напъни бяха само в полза на ДПС / КГБ/. Каква нефелност и слепота!!!
37
13
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
По-горе прочетох едно невярно твърдение. А именно че пРезидента бил обединител.Да, той трябва да е обединител, но фактически този президент е един разединител.И това го показват както изборните резултати, така и поведението на "новите" партии.Написах "новите" в кавички защото партията на Слави има телевизия от 30 години и облъчва българския народ с едно упадъчно явление наречено "Чалга"л
36
5
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Винаги има логика да се из..се..ре..ш на метеното
35
10
 
30
 
! Отговори
Василев е зависим преди 2 години
Този Слави Василев е син на мултимилионера комунист Васил Василев, собственик на Хладилния завод в София. Закупил го е за без пари 1994 г. с помощта на червените куфарчета и БКП. Притежава и други апетитни имоти откраднатии по същата схема от българския народ. Василев е дал цял етаж от хладилния завод на телевизията на БСП.Води и пропагандно комунистическо предаване в същата телевизия. Синът му доскоро беше съветник на пРезидента на Решетников Румен Радев. Това са хора зависими от БСП и Русия. Те работят срещу българския народ, в личен интерес и за БСП.
34
4
 
22
 
! Отговори
Патрони какви патрон преди 2 години
То пушката е калпава к крива:))))
33
7
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тинтири...минтири,мюрето Слаффчо отклони протестният вот,за да не попадне в целта и да събори...безвъзвратно авера му партиен...феодал Боку.Сега новоизпеченото партийно феодалче правел...планове за следващите избори да се развива(със стойки и...чалъми).Всеки...употребен от Боку е изтрит и е в...забвение;Слаффчо,точно това го чака.
32
5
 
22
 
! Отговори
Опсс преди 2 години
Славчо без да иска се озова гол в женската баня с ръце в джобовете
31
9
 
28
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?