Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова

Партията няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство
Обновена: 26 апр 2021 09:28 | 26 апр 2021 09:14, Камелия Цветанова
1405
Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова
Снимка: Dnes.bg, архив

ИТН ще върне мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно от пост на лидера на партията Слави Трифонов.

Ето какво написа той:

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Още по темата

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има
икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор".

Очаква се тези дни президентът Румен Радев да връчи мандата за съставяне на правителство на втората политическа сила в НС – ИТН. ГЕРБ първа го получи, но след отказа на ДБ и ИТН за среща, го върна на президента в петък.

Към евентуален кабинет, излъчен от ИТН, към момента са декларирали подкрепа останалите партии в парламента, в това число дори и ГЕРБ заявиха, че са готови да осигурят депутати,  които да гласуват за новото управление.

След като обаче Трифонов направи заявката, че ИТН няма да прави опит за съставяне на кабинет, президентът ще трябва да връчи мандата на трета политическа сила

Това не означава, че той ще отиде в ръцете на БСП, които по брой депутати са трети, защото в Конституцията не е разписано такова условие. Третият мандат е за партия, която ще избере сам президентът.

Ако и третият опит не бъде успешен, държавният глава ще издаде указ, с които ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство, което за два месеца ще организира предсрочни избори. Така че най-вероятно отново ще отидем до урните в края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
НОВИ ИЗБОРИ преди 2 години
ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВОЕ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯА УПРАВИТЕЛНИТЕ СЪВЕТИ НА ЕТНО ПАРТИИТЕДА БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМАМА И ЗА СЪБОТАШ СРЕЩО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯВ КОНСТИТУЦИЯТА Е ЯСНО ЗАПИСАНО ЧЕ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ НАМАТ МЯСТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПРЕПАТИЛАТА НИ ДЪРЖАВАЕТНО ПАРТИИТЕ И ЕТНИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА СЪДРАЗБЕРЕТЕ ДО ГУША НИ ДОЙДЕМАЙ ПЛАЧИТЕ ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА А ТАМ НЯМА СЪДИЛИЩААНАДУН МУ АСАНЕ,БОЗУК АМЕТ
0
 
5
 
! Отговори
Дежавю преди 2 години
Слави, виждаш ли докъде я докарахме? Ти и вие наричате една цяла партия и нейния електорат токсични. След вас болшевиките също и накрая една етническа при това противоконституционна партия и тя!? Сега ти постъпи правилно, но това не се харесва на ултръсите и те изливат целия гняв върху теб. Разбираш ли защо човек трябва да се бори със силата на аргументите, а не на омразата? Гледах видео, където ти вкарваш мухата в главата на Радев за политик. Днес всички виждаме колко неподходящ и зъл човек е!
0
 
4
 
! Отговори
СУПЕР преди 2 години
НЕЩАТА ОТИВАТ КЪМ НОВИ ИЗБОРИСЛАВИ КОГАТО ВЗЕМЕШ ВЛАСТТАПЪРВОТО НЕЩО Е ДА СПАЗИШ КОНСТИТУЦИЯТАИ МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, ТАЗИ ГНОЯСАЛА ЯЗВА ДА БЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРЯЗАНАКАКТО Е ЗАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТА
0
 
3
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Не мога да разбера за какъв мат говори статията като то си е само шах.ИТН на следващите избори ще се бори за еднолична власт ли ? Аз така рабрах от вчерашното му изказване. Ми то тогава е от трън, че на глок. Кой му гарантира, че на следващите избори ще имат 121 депутата ?
0
 
10
 
! Отговори
ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ преди 2 години
СЛЕД ЦЯЛОТО ПОЛИТИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО НА БЕЛОСЛАВ И ГОЛЯМОТО КОЛИЧЕСТВО НА БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОЯ ЧИЧКО ВСИЧКИ РАЗБИРАМЕ, ЧЕ ...НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ
0
 
8
 
! Отговори
Шушумига преди 2 години
Каката още с първото изказване се орезили. Мозък колкото на пиле за съжаление.Чухте ли какво се изцепи за Божков :))))))))))))
0
 
10
 
! Отговори
бай миле преди 2 години
*** се изхвърли на пясък на акера, толкова хора си загубиха времето в англия и други страни да чакат цял ден на опашки за да гласуват, всичко е напразно, тоя гологлавец се е взел много на сериозно, както се отнася надменно с екпа си и артистите си така се отнесе и със всички избиратели
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е едно безобразно поведение, един каприз на ИТН. Няма оправдание да не се състави правителство, а да се похарчат отново милиони за нови избори с неясен край.Няма разлика между ББ и Слави Трифонов. Двама неграмотници с огромно его си мерят пиш.....ките и се надскачат.Около тях подскачат Христо Ивановци, Маи и Татяни.Всички те говорят, че не са статукво.А от къде идвате уважаеми?! От едно и също място.Така че седнете и работете и не крякайте.
0
 
2
 
! Отговори
Антонина Георгиева преди 2 години
70-те години имаше също една Антонина. Водеше се като студентка ВИНС-Варна.
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
OK, предстрочни избори, обаче сега ясно кажете ако гласувам за вас и имаше шанс за правителство ще управлявате ли? Без номера ако имаме мнозинство и не ни пречат Русия, Турция, САЩ и тнт, няма кризи...
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учиндолската шайка ще бъде като индийска нишка. Отпред върви шахматистката, зад нея славунчо, а зад тази кукла истинският кукловод Б от Дубай
19
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА ЗА СЛАВИ КОЙТО ОТЪРВА БЪЛГАРИЯ И ОТ БОРИСОВ И ОТ НИНОВА!
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕЛОСЛАФ Е ТОТАЛЕН РЕЗИЛ- КОЙ ГО ФИНАНСИРА, КОИ СА ГОСПОДАРИТЕ МУ, ТОЙ ДЪЛЖИ ОТГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накъде ги води, май на никъде, така излезе.
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шахматистката е спонсорирана от Божков и връща услуга. А Божков я развява пред Борисов, за да покаже как му е навредил. Слави има да връща толкова много услуги на мутри и олигарси, че и два мандата време няма да му стигнат.
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е по-умен от феновете си. И това е още по-лошо, защото ги води за носа.
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Слави е умен колкото избирателите му.
5
 
22
 
! Отговори
И т.н. преди 2 години
И на какво точно се надява този неадекватник? На нови избори всички тези, които не харесва ще са пак там - и ГЕРБ, и БСП, и ДПС. Такива, които щяха да го подкрепят като Мутри вън ще са аут. Освен това, може и патриотите да влязат, които да са с Бойко. Та, този *** анализ със сигурност си го е направил. И това, че не пое отговорност да опита промяна показва, че го е страх и няма представа. Революция може да прави в шоуто си, в политиката трябва консенсус и диалог. Много нервен и объркан.
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЪЩНОСТ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЦУГ-ЦВАНГ ПАТ. СЛЕД ИЛЮЗИЯТА ГЕРБ ИДВА ПАРОДИЯТА ИТН. ИЗВЪНРЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЧУКАТ НА ВРАТАТА. МОЖЕ ДА БЪДАТ СЛЕД ДЖУЛАЯ 11,18 или 25 ЮЛИ 2021?
1
 
10
 
! Отговори
Той преди 2 години
Балеринки и калинки