Слави оправдал очакванията на избирателите си

Отказът му от мандата бил логичен
27 апр 2021 12:25, Анисия Иванова
230
Слави оправдал очакванията на избирателите си
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на "Има такъв народ" ще е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя обаче веднага ще върне мандата за съставяне на правителство. Крачка назад ли е това?

"За мен това това е най-логичният и най-порядъчният ход, за да държи съвършено последователно партията "Има такъв народ". Не мисля, че това е пропуск. Това е отказ да се играе по правилата, които гласоподавателите ясно показаха, че не биха искали да продължават да са в сила и да определят живота ни", каза PR експертът Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Отказът е логичен, защото на хората на Слави Трифонов им е ясно, че единственият начин да бъде съставено правителство е, след като една от системните партии, които те наричат "партии на статуквото", да им даде N брой гласове, за да постигнат 121 гласа.  А при най-малкия конфликт те ще поискат вот на недоверие и хората на Слави ще трябва да влязат в много тежки преговори с по-близките до тях, които са "Да, България", Мая Манолова", коментира колегата ѝ Нидал Алгафари пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че правителство, което може да състави партията на Слави Трифонов, е възможно да има 1,2 години мандат, но имиджово ще се съсипят, защото са получили подкрепа от партия на статуквото. И допълни, че "Има такъв народ" е трябвало да предложат министър-председател с повече опит.

"Беше ясно, че личността, която ще върне мандата, е знакова. Тя сама по себе си е посланик, тя е съобщение към нас избирателите. А посланието е, че шахът е игра за избрани. А преди това чухме нервният Борисов, който каза нещо друго - "Политиката и управлението са спорт, който Слави не може да играе". Политиката и управлението обаче не са спорт, това не е мачът на "Бистришките тигри", категорична пък е Момчилова.

Според нея Борисов е крайно изнервен и не е оправдал очакванията на началниците си.

"Слави Трифонов абсолютно оправда очакванията на избирателите си и дори предвиждам много по-голяма активност. Това ще бъде тест доколко сме излезли от "упойката". Хората са отчаяни, счупени, обезверени. Това, което прави Слави Трифонов, е да си възстановим достойнството и себеуважението", добави PR експертът.

"Не може да виждаме само лошото. Ако хората мислят черно, ще ги стигне черно. Дали Слави Трифонов ще ни докара бялото? Надявам се, много бих искал той да е промяната, за която всички милеят", коментира още Алгафари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сите гербави Песнопойци не можахте да осигурите комфортна преднина на вожда си,сега пак сите мажоретки не можете да окаляте качествено Трифонов,бам бадева троши вожда ви пари по вази!
152
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим на новите избори тея 17% да не станат 7% !Какво иска Слави ? 60% ?? Еми няя как да стане ! Не сме 1997 ,за да гласуваме дори и за м***гаре,само и само да се отървем от фалитаджийте !За мен Слави и ИТН са абсолютни дилетанти ! Не искал с тоя,не искал с оня ! Чакай малко бе,тук не говорим за коалиция ,правиш си кабинет само ти !!! Бетер детска градина.Не искал партии от статуквото.. Ми извикай марсианците! Те делата се виждат,доброто и позитивното нямат партийна принадлежност....
151
1
 
4
 
! Отговори
Ограбен преди 2 години
Откраднаха ми милионите, върнете ми милиардите. Правителството е виновно.
150
0
 
10
 
! Отговори
Тошко африкански преди 2 години
Я да видим кой е непослушен да почвам да режа крайници, батя вий наточил брадвата
149
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква коалиция с Крадеца не трябва да има,само това е начинът той да бъде премахнат от управлението на България!Трифонов засега е един от малкото които се придържат към това и си спазват поетият ангажимент! Именно това кара Борисов да хвърля орган и жупел по него!Въпреки всичките тролски напъни на кликата Герб за неговото очерняне това единственото правилно действие за отстраняването на Самозабравилият се "самодержец"
148
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180Никаква възможност не е получил, а това че от Банкя ви спускат подобни опорки никой нормален човек не го вълнува, има си ред, следват нови избори, надявам се този път честни без чакалите на Баце да страхуват хората, едно по едно всичко ще си дойде на мястото и ОПГ ГЕРБ заедно с калинките си ще се отзове там където им е мястото
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 177Г-н Слави получи 100% възможност да въведе прокламирания на неговия референдум мажоритарен вот. И не го направи. Обясненията , че не го е направил, защото не иска да ползва подкрепата на други партии са просто смехотворни. Така, както е смехотворно цялото поведение на Слави, Тошко и останалата чалгарска *** от партията ИТН.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До172Само в едноклетъчни мозъци решения, приети от парламент с предстоящ живот от броени дни , могат да доведат до решителен прелом в борбата с мутрокрацията!
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАСА правят сериозни опити на Марс с модерна гехника. Започвам да си мисля че само "марсианци"могат да казват че Трифонов е голяма работа. Този т.н. "политик" (срам ме е да го спомена даже) си направи"гаргара" с избирателите :(((
144
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 176Още преди изборите, Слави каза че няма да влиза в каквито и да е преговори с партиите ГЕРБ, БСП и ДПС дори и те да му предлагат подкрепа за мажоритарния вот, защото те целят да компроментират самата идея за мажоритарен вот, а и най-важното, те ако са искали са могли да го приемат, но най-важното е че на референдум се реши не само въпроса за мажоритарното гласуване, и нито едно от тия неща не е прието, дори не е направен опит да се приеме, така че невиждам какво рипате толкова.
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 167Бихте ли ми обяснили как точно пълен ид и от може да осмисли глупостите, извършени от друг ид и от?Това с предложеното гласуване по пощата, после с оттеглянето на предложението и веднага на следващия ден - отново предлагане - какво беше? Нещо интелигентно или глупост? Заявката за мажоритарен вот и моменталният отказ от него след изборите - това какво е?
142
2
 
0
 
! Отговори
Фикрет преди 2 години
До 174:Благодаря, благодаря, много са полезни, особено в суров и необработен вид!
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФикретАнадолски Фикрет сега ще ядеш само зеленчуци резан оглу.
140
3
 
0
 
! Отговори
До172 преди 2 години
И как така 51 човека успяха да го гласуват? А между другото и мораториума и комисията са все неща от които имаме нужда ако искаме да приключим с това порочно управление!
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 167/170"Та какви глупости са извършили,че не се сещам?"Гласуваха оставката на Правителството, преди да е съставено ново.Отказаха да исзлушат вицепремиера Дончев по Плана за възстановяване.Гласуваха Мораториум върху решенията на Правитлеството в Оставка.Направиха си Комисия за репресия на политическите противници.И т.н.И това за няколко дни в Парламента.
138
15
 
5
 
! Отговори
Фикрет преди 2 години
Тези хора, които не разбират думите на Слави казани в прав текст, заслужават да ги управляват зеленчуци! Или може би тиквата е плод, не знам, от ботаника не разбирам.
137
9
 
6
 
! Отговори
До 167 преди 2 години
Та какви глупости са извършили,че не се сещам? Освен една отказаха на крадците да влязат в съглашение с тях!Абе жалки сте сте бе!
136
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мене ми се спрува, че шайката ГЕРБ, БСП и ДПС все още не са разбрали какво им се случи, и продължават да живеят с надеждата, че ще успеят да вкарат Дългия в техните порочни схеми и обръчи.
135
5
 
11
 
! Отговори
Слави... преди 2 години
...наистина оправда очакванията на ония българи, които очакваха той да излъже за мажоритарния вот!
134
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До читателкакво значи 2-ри шанс, те дори и 1-ви шанс не са получили, Баце с чакалите си успя да им открадне победата, ФАКТ!