Слави оправдал очакванията на избирателите си

Отказът му от мандата бил логичен
27 апр 2021 12:25, Анисия Иванова
230
Слави оправдал очакванията на избирателите си
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на "Има такъв народ" ще е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя обаче веднага ще върне мандата за съставяне на правителство. Крачка назад ли е това?

"За мен това това е най-логичният и най-порядъчният ход, за да държи съвършено последователно партията "Има такъв народ". Не мисля, че това е пропуск. Това е отказ да се играе по правилата, които гласоподавателите ясно показаха, че не биха искали да продължават да са в сила и да определят живота ни", каза PR експертът Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Отказът е логичен, защото на хората на Слави Трифонов им е ясно, че единственият начин да бъде съставено правителство е, след като една от системните партии, които те наричат "партии на статуквото", да им даде N брой гласове, за да постигнат 121 гласа.  А при най-малкия конфликт те ще поискат вот на недоверие и хората на Слави ще трябва да влязат в много тежки преговори с по-близките до тях, които са "Да, България", Мая Манолова", коментира колегата ѝ Нидал Алгафари пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че правителство, което може да състави партията на Слави Трифонов, е възможно да има 1,2 години мандат, но имиджово ще се съсипят, защото са получили подкрепа от партия на статуквото. И допълни, че "Има такъв народ" е трябвало да предложат министър-председател с повече опит.

"Беше ясно, че личността, която ще върне мандата, е знакова. Тя сама по себе си е посланик, тя е съобщение към нас избирателите. А посланието е, че шахът е игра за избрани. А преди това чухме нервният Борисов, който каза нещо друго - "Политиката и управлението са спорт, който Слави не може да играе". Политиката и управлението обаче не са спорт, това не е мачът на "Бистришките тигри", категорична пък е Момчилова.

Според нея Борисов е крайно изнервен и не е оправдал очакванията на началниците си.

"Слави Трифонов абсолютно оправда очакванията на избирателите си и дори предвиждам много по-голяма активност. Това ще бъде тест доколко сме излезли от "упойката". Хората са отчаяни, счупени, обезверени. Това, което прави Слави Трифонов, е да си възстановим достойнството и себеуважението", добави PR експертът.

"Не може да виждаме само лошото. Ако хората мислят черно, ще ги стигне черно. Дали Слави Трифонов ще ни докара бялото? Надявам се, много бих искал той да е промяната, за която всички милеят", коментира още Алгафари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До читателНай-добре да им дадем поне стотина шанса, все пак им предстои извършването на огромен брой глупости, ще имат нужда от повечко шансове!
132
14
 
2
 
! Отговори
читател преди 2 години
Аз предлагам да дадем втори шанс на ИТН.
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не ви ли писна една клика и нейните производни да ви правят луди вече тридесет години?И какво появи се нещо ново и различно и хайде вкупом да срине със земята! Ами заслужаваше си съдбата!!!
130
0
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
П р о ст народ...слаба държава. И все по-зле ще става...
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158Абсолютно точно, преди избори ГЕРБ,БСП,ДПС ни обясняват как ще се борят с коруоцията, а тя все повече и повече расте, говорят ни колко са загрижени за малкия бизнес, а напрактика го унищожиха, говорят ни колко са загружени за нас и нашите доходи, но не спират да подържат най-ниската МРЗ в ЕС и така да принуждават хиляди да емигрират, говорят за реформи, а единственото което правят е да увеличават армията държавни и общински чиновници.
128
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С новият изборен закон който дава право да се гласува от чужбина по пощата и електронно турците ще минат 30 процента. А останалите ще гледат като пребозали телета и ще се чудят.
127
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ни писна от политици, които говорят едни и същи заучени фрази, а напрактика не правят нищо, затова и Слави спечели такава подкрепа, дори бих казал че ако изборите бяха честни и нямаше писане и брисане по бюлетините, вероятно щеше да има над 25 % и това се доказва от машинния вот и от гласуването извън страната, и точно поради тази причина на следващите избори ще спечели още повече гласове, ТОВА Е!
126
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишока чалгар няма да поеме отговорност, защото няма капацитет, той може само да плюе от екрана и то неща написани му като сценарий...
125
2
 
12
 
! Отговори
Опашката на коня преди 2 години
Държава не се управлява от хола. Джипката е по-добре.
124
3
 
11
 
! Отговори
Дедо Славчо преди 2 години
ако знае, какви му ги приказват тия дни комшиите-чалгари гласували за него - свет ще му се завие.Ще го повтори ковида, че ще и потрети - все ще е под карантина.Тия са фукльовци до един.Колкото по-високо се качва ***, толкова по-добре се вижда голия й червен з ад ник! - китайска поговорка.Техните ..... лъснаха пред всички.............И да попитам: Като се разболя белоСлавчо от ковид, защо не карантинираха Тошко африкански&компания?
123
3
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Тия повече няма да влязат в парламента.
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгара дълаг, щял да управлява заткулисно. Ще дърпа конци те на ШАХМАТИСКАТА. Когато има грешка тя е виновна Когато има добър резултат той го е сътворил.
121
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛАГОДАРЯ Г-Н ТРИФОНОВ, ЧЕ НЕ НИ ПРЕДАДОХТЕ.
120
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите не ги оправдава. 3г търсеше хора млади нови ... не знам си какво. Накрая стари муцуни , оня глупав сценарист фашист , Крие се цяла кампания. Тояа за мен не е сериозно.Утре с такава риторика към Турция може да имаме голям проблем с диктатор кято Ердоган. Като цяло не усещам сигурност. Към този момент очевидно Герб нямат алтернатива и няма смисъл да се правят драми.
119
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да разберете, че Славчо не е дошъл да променя нищо, само си задайте следния въпрос:Какво точно му пречи да състави правителство, като обяви ОТКРИТО и ПРОЗРАЧНО коя партия го подкрепя и как и ако наистина възникнат проблеми, да обяви кой и защо ги прави?Ако наистина искаше прозрачност това щеше да му е поведение с приоритет, за да докаже, че цели нов тип водене на политика.Сега излиза, че той такива намерения НИКОГА не е имал!
118
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя Слави бе, същият тиквар е като любимия ни премиер. Няма отърване от простотия в тази държава!
117
1
 
11
 
! Отговори
Оскарите преди 2 години
Реалитито от джипката срещу бутафорията с интервюто от хола. Първото има много по-големи шансове. Как мислите?
116
2
 
0
 
! Отговори
СТРАХЛИВ “ТУРЧИН“ ХА преди 2 години
ХВАНАВИ СТРАХ ЩОТО ОЩЕ ПОМНИТЕ ШИПКАСЕГА ЩЕ Е ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е НА НАША СТРАНА ПЪРВИТЕ ЖЕРВИ ЩЕ ПАДНАТ В ПАРЛАМЕРТАРНИТЕ ГРУПИ НА ДПС И БКП А СЛЕД ТОВА С КАРУЧКИТЕ ОТНОВО НА ЕКСКУРЗИЯХАХАХАХА НА ГРАНИЦАТА ОБИЖДАХА ЛИ ВИХАХАХАХАХА СТЯГАЙ СИ БАГАЖА НЕОБРАЗОВАН СТРАХЛИВ ПРЕСЪПНИКОВСИЧКО СВЪРШИ ПРАВИ КУРБАН И БЯГАЙ
115
2
 
14
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 2 години
Оправдал !? .... Джанки !!!
114
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави се оказа леко хитрец, не падна в капана да приеме гласове от Мутрата. Така рискува на следващите избори да се срине (по-вероятно) или да го подкрепят повече хора и да успее да прескочи Онези.Ако беше взел да управлява с подкрепа на Герб или БСП, можеше и да успее да ги държи настрана и да свърши някаква работа, ако приемем че е способен, но мисля, че той няма капацитет и идеи за това.Борисов е суетен и не би му се месил много - щеше да го остави да се блъска и да му гледа сеира.