Слави оправдал очакванията на избирателите си

Отказът му от мандата бил логичен
27 апр 2021 12:25, Анисия Иванова
230
Слави оправдал очакванията на избирателите си
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на "Има такъв народ" ще е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя обаче веднага ще върне мандата за съставяне на правителство. Крачка назад ли е това?

"За мен това това е най-логичният и най-порядъчният ход, за да държи съвършено последователно партията "Има такъв народ". Не мисля, че това е пропуск. Това е отказ да се играе по правилата, които гласоподавателите ясно показаха, че не биха искали да продължават да са в сила и да определят живота ни", каза PR експертът Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Отказът е логичен, защото на хората на Слави Трифонов им е ясно, че единственият начин да бъде съставено правителство е, след като една от системните партии, които те наричат "партии на статуквото", да им даде N брой гласове, за да постигнат 121 гласа.  А при най-малкия конфликт те ще поискат вот на недоверие и хората на Слави ще трябва да влязат в много тежки преговори с по-близките до тях, които са "Да, България", Мая Манолова", коментира колегата ѝ Нидал Алгафари пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че правителство, което може да състави партията на Слави Трифонов, е възможно да има 1,2 години мандат, но имиджово ще се съсипят, защото са получили подкрепа от партия на статуквото. И допълни, че "Има такъв народ" е трябвало да предложат министър-председател с повече опит.

"Беше ясно, че личността, която ще върне мандата, е знакова. Тя сама по себе си е посланик, тя е съобщение към нас избирателите. А посланието е, че шахът е игра за избрани. А преди това чухме нервният Борисов, който каза нещо друго - "Политиката и управлението са спорт, който Слави не може да играе". Политиката и управлението обаче не са спорт, това не е мачът на "Бистришките тигри", категорична пък е Момчилова.

Според нея Борисов е крайно изнервен и не е оправдал очакванията на началниците си.

"Слави Трифонов абсолютно оправда очакванията на избирателите си и дори предвиждам много по-голяма активност. Това ще бъде тест доколко сме излезли от "упойката". Хората са отчаяни, счупени, обезверени. Това, което прави Слави Трифонов, е да си възстановим достойнството и себеуважението", добави PR експертът.

"Не може да виждаме само лошото. Ако хората мислят черно, ще ги стигне черно. Дали Слави Трифонов ще ни докара бялото? Надявам се, много бих искал той да е промяната, за която всички милеят", коментира още Алгафари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
10
 
! Отговори
Стига глупости! преди 2 години
До 104 АНОНИМЕН Стига вече , 30 години демокрация и все чакаме хубавото! Докога едни плаши путарници ще излизат и лъжат народа! Всички правят всичко в името на народа и накрая за народа нищо! Криви им са сметките на кандидат управляващите! Славито и той много говори, но сметките му не излизат! Ще чака 100% да гласуват за него и тогава да върши работа! ДА ама НЕ, няма да е скоро!
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славо яката го изпързаляха!!! Тези, които му дават акъл. Той самият не разбра, че рашките го изманипулираха и той изигра ролята на мост към служебното, проруcко правителство на Pадев. Славчо е излъганото камилче. А той подвeде и вас!!! КАГЕБИСТКА ПСИХОЛОГИЯ!!! ИМАТ ЦЯЛ ИНСТИТУТ ЗА ТОВА. КАКТО НИ ИЗМАМИХА И ЗА УЖ НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ ДЕТО НИ ГО НАТРЕСОХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.
91
9
 
7
 
! Отговори
Народът! преди 2 години
Хората очакват Лидера, високия Водач към светли бъднини! Не случайно името му е Светослав!
90
2
 
6
 
! Отговори
ЕТНО ПАРТИ ЗАБРАНА преди 2 години
НЕЗНАМ ДАЛИ ВЕЧЕ ВИ СТАНА ЯСНО НО АКО СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕЗАБАВНО НЕ ЗАБРАНИ ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИКАКТО Е ПО КОНСТИТУЦИЯ, ПРОБЛЕМИТЕ ЗАПОЧВАТЩЕ ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, МАЙ НЕ РАЗБИРАТЕ НАКЪДЕ ОТИВАТ НЕЩАТА, ЩЕ ВИ ДОЙДЕ КАТО ГРЪМ ОТ ЯСНО НЕБЕВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС КОЙТО СЪЗДАДАХТЕС ПОМОЩА НА БКП ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТАНЕГРАМОТНИ РАЗБОЙНИЦИМОЛЕТЕ СЕ НА СЪД ДА ВИ ИЗПРАВЯТЗА ДЪРЖАВНА ИЗМАМАЩОТО ПУКНЕЛИ ЧЕРЕШОВИЯТ ТОПСЪД НЯМА ДА ИМА ЩЕ ИГРАЕ ТОПОРАВЕЧЕ ЩЕ Е КЪСНО ДА БЯГАТЕ ЗА АНАДОЛА
89
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
Слави оправдал очакванията на избирателите си. Абе тая женица с коя част на тялото измисли това изречение.Слави събра 600 000 подписа за Референдума - хората осъзнато с ЕГН и име заставаха и се подписваха за мажоритарни избори. Без плащане, без командван ромски и корпоративен вот.Станислав Трифонов вече не съществува - снощи се видя неговия призрак.
88
7
 
6
 
! Отговори
правилно преди 2 години
разбира се,че ще откаже иначе как,ще обясни на избирателите си,че прави коалиция с партии срещу,които те са гласували и после пак да иска да го подкрепят
87
1
 
7
 
! Отговори
И това е поредният.. преди 2 години
Ами като вземе властта и му поискат вот на недоверие заради конфликт - да не отстъпва, уважаема! И да падне от власт! Това също е логичен развой, че е и по конституция :)
86
1
 
16
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Според Слави, неговите избиратели иска да държат България в криза?Може би е прав!
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод. ком.104.Може би сега е момента то даже случи,и да промени хода на историята ни към по добро бъдеще на България и българския Народ,истинския суверен и на територията и на Държавата ни.сполай ви честни и доблестни политици.Не само ще запушите имената си в историята ни а и паметници ще ви издигне,Народа,от признание за вярна служба към него.Дерзайте.
84
4
 
13
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 години
Богомил Бонев за Слави: Политическа мишка, която пее чалгирани възрожденски патриотични песни
83
1
 
14
 
! Отговори
Знакова преди 2 години
Да, решението на Слави изглежда екстравагантно и дамата сигурно е знакова. Въпросът е към кого е знака? Казвате за избрани и избранникът се казва Божков или? Дамата отдавна е обявила този човек за свой благодетел. Тогава какъв е знака на Слави и защо? Отговорът е с повишена трудност и има поне три отговора: дължи го на Божков, на Доган или на Радев, когото настойчиво е убеждавал да влезе в политиката. Много са му сложни игрите на Слави, много зависимости, като за прости избиратели, обичащи шоу!
82
2
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Ашколсун на туй Мумче!!Синца на измами!!Да е жив и здрав на тейко си,за който не знам дали съществува??!!
81
0
 
4
 
! Отговори
да бе преди 2 години
До Анонимен 99Ти на твоето Силве кога да си лягате сигурно му пускаш 9-тата симфония на Бетовен!
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавите неща не се случват бързо и веднага.Нужно е търпение,за да не са еднодневни.Та по този повод,смятам че посоката е правилна.Демократичната Държава,трябва да има здрави основи за да устои на предизвикателствата на времето.Клатенето на лодката,в която сме всички,може да я обърне и да не се стигне до никъде.Това трябва да се разбере от всички."Съединението прави силата"Но да е честно и достойно,а не популистко.В най новата ни история,такова едно съединение което прави силата не се случвало.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професиите като адвокат милиционер прокурор съдия вече неса модерни и са безинтересни на широката аудитория на дшено време е модерно да си овчар.
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави отдавна е във филма, оня със сценарист Божков, продуцент пак Божков и главен разпространител агеин Божков! За поддържаща женска роля избраха Тони, но и тя се оказа актриса само с говорими 5 езика, но не и писмено, и с обикновеното икономическо образование, а не Харвардско! Така че, скъпа продукция, с евтинко качество!
77
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Анонименхората на бай СлавчУ не са бесни, защото са вече беДни, без парламент, без министерски съвет 7/8 ТВ ще фалира бързо-бързо
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това са оправдани очаквания здраве му кажи.Тоя клоун Слави се оказа същия *** като Боко, Ицо-палатката, Крушовица и т.н.Шахматистка на двайсетина години за премиер?!?Ашкулсун веее!!!Да си каже направо че е участвал на изборите за спорта и сега като му дават властта си няма идея какво да я прави.Нямал бил мнозинство.....ха-хаАми да го направим Цар с еднолична власт, а?!
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Чалгари гласуват за Шоу партиятачалгарите обичат гюбеци и Кючеци абе малцинста кво да ги прайш
74
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе къв е що е Слави не знам,ама не позволи да го вкарат във филма!И сега са бесни!