Следващите избори със 100% машинно гласуване

Хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели
27 апр 2021 18:12, Нели Христова
403
Следващите избори със 100% машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

100% машинно гласуване ще има на избори вече. Това решиха депутатите от правната комисия с приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс. Машинен вот ще има в 9398 секции в страната.

По изключение хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме. Вот с хартиени бюлетини ще е позволен и при непреодолими външни обстоятелства. Затова във всяка секция ще има отпечатани и хартиени бюлетини до 50% от броя на избирателите там.

При вота в чужбина машини ще има за секциите с над 300 подадени заявления за гласуване. Става въпрос за 245 секции в чужбина.

73% от хората са избрали да гласуват с хартиена бюлетина, трябва да се вземе предвид и тяхното желание, възпротиви се Николина Ангелкова от ГЕРБ. Тя настоя да има преброяване на отрязъците от машината.

Още 1500 машини могат да бъдат доставени за средата на юли. За октомври – още колкото е необходимо, за да са достатъчно, заяви шефът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров. Той обясни, че плащането на доставените машини е предвидено за края на май – началото на юни. И допълни, че се справят добре във Филипините, където машинното гласуване е на 7100 острова, както и в Ливан, където имало голяма емигрантска общност.

Депутатите поискаха обяснение защо е имало проблем с машинното гласуване във Велико Търново, но нито един от представителите на "Сиела Норма" и "Информационно обслужване" не можа да даде отговор защо се е случило това.

 


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И 2та пишещи... Трика на герп, да стягат коланите че секва кранчето , народа победи мутрите
12
23
 
7
 
! Отговори
Дпс-герб преди 1 месец
Няма вече чували с бюлетини за герба, няма да могат да подправят следващите избори !
11
5
 
22
 
! Отговори
обикновен преди 1 месец
И електронно и явно и както искат да го направят, пак ще гласувам срещу Измамниците от Този Народ!
10
8
 
5
 
! Отговори
11618 преди 1 месец
В нашата секция засече софтуерът и се наложи да чакаме по час и половина, въпреки че имаше подготвени бюлетини и тъмна стаичка. Много е важно КОЙ ще обезпечи работатаа на машините. Още по-важно е кой ще изчислва резултатите. На професора Константинов вече му е време да се оттегли в пенсионна почивка.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напук на 75% от избирателите.
8
5
 
16
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Как ?Я ни обясни !!
7
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хах, сега ще лъснат машинациите на гроб
6
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега вече ИТН ще има 240 депутата.
5
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде...герб отива в историята... Макс 4-5 процента
4
10
 
32
 
! Отговори
Празников преди 1 месец
И това ли го иска суверена?????Хахаха хахахахаха хахахахаха Цирк....
3
11
 
24
 
! Отговори
Пак ще загубите ,бе. преди 1 месец
ГЕРБ , ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ТИЯ ИЗБОРИ...ХА,ХА,ХАААААААААААОСИГУРАЦИЯ!!!!!
2
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН ни превърнаха във Филипините и Ливан !Честито !Дилетанти см()тани,няма цивилизована държава в света ,където има само машинно гласуване !Тея трябва да ги ометем за благото на България !
1
11
 
36
 
! Отговори
Леле, Боже преди 1 месец
??????????????????Има баби, дядовци никога не докосвали клавиатури,нито виждали друг екран /монитор/ освен този на домашния телевизор.Има специалисти по манипулации.