Следващите избори със 100% машинно гласуване

Хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели
27 апр 2021 18:12, Нели Христова
403
Следващите избори със 100% машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

100% машинно гласуване ще има на избори вече. Това решиха депутатите от правната комисия с приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс. Машинен вот ще има в 9398 секции в страната.

По изключение хартиени бюлетини ще има в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме. Вот с хартиени бюлетини ще е позволен и при непреодолими външни обстоятелства. Затова във всяка секция ще има отпечатани и хартиени бюлетини до 50% от броя на избирателите там.

При вота в чужбина машини ще има за секциите с над 300 подадени заявления за гласуване. Става въпрос за 245 секции в чужбина.

73% от хората са избрали да гласуват с хартиена бюлетина, трябва да се вземе предвид и тяхното желание, възпротиви се Николина Ангелкова от ГЕРБ. Тя настоя да има преброяване на отрязъците от машината.

Още 1500 машини могат да бъдат доставени за средата на юли. За октомври – още колкото е необходимо, за да са достатъчно, заяви шефът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров. Той обясни, че плащането на доставените машини е предвидено за края на май – началото на юни. И допълни, че се справят добре във Филипините, където машинното гласуване е на 7100 острова, както и в Ливан, където имало голяма емигрантска общност.

Депутатите поискаха обяснение защо е имало проблем с машинното гласуване във Велико Търново, но нито един от представителите на "Сиела Норма" и "Информационно обслужване" не можа да даде отговор защо се е случило това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
5
 
14
 
! Отговори
до 252 преди 2 години
Борсов е прав - така е. Ще го търсим не само през май. Имайте предвид, че той има секретна информация и знае много повече от Радев.Радев мълчи за шпионите защото не знае какво имат КС срещу него в този казус.
234
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези избори пробвах и успях да забия машината.Пробвайте едновремено да натиснете 2 избора и гласувам. Машината влиза в цикъл и забива.
233
3
 
17
 
! Отговори
Стига ми преди 2 години
До 223. Трифонов според мен нищо не е оправдал, точно обратното. На следващите избори няма никакъв шанс да влезе в парламента. Хората са разочаровани от всички. Последно ще пробват изобщо да не ходят да гласуват, само това им остана. Трябваше само да приемат видео наблюдението и нищо друго да не пипат. ИТН вече е бита карта.
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха...
231
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересен е факта,че Радев доста отдавна( преди да се регистрира партия ИТН) пелтечеше за машинно гласуване и промяна на изборния кодекс.Още по-странно е,че пледираше за тези неща при положение,че самият той бе избран след хартиен вот! Появяват се ИТН и вече цял месец ни занимават само с тея изборни промени без да обърнат грам внимание на пандемия и икономика.Не искат и да управляват.Хм...Има нещо много гнило.Май Борисов е прав за всичко.Май ше си го търсим ....
230
9
 
1
 
! Отговори
До243 преди 2 години
Спомням си добре кой инспирира протеста срещу Орешарски и за какво,ха сега си припомни Отворко дали не е тоя същият който"уреди"и Борисов със протест и пак за същото-едни Патоци, на една държава на която и двамата искаха да полегнат,е Ореха не успя ама виж вожда ти го направи и именно и заради това той си Отива!
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като са дадени по 8 бона за машина, по- добре да се ползват, въпреки че не се знае дали не се манипулират и никъде в Европа ги няма.
228
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 245 Как няма да има , като са ги преписвали от тези на ЦРУ
227
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до 2 1 6Какво ще помогне една лустрация? Шпионите ще бъдат отстранени от изборните листи! Ти наистина ли мислиш, че ако махнем шпионите, нещата ще се оправят? Та нали някой дърпа конците на тези шпиони, те сами нищо не могат да направят!...Важни са не толкова "куклите", колкото "кукловодите"...Лустрацията е само мижи да те лажим промяна, макар че е стъпка в нраствена посока, но сама по себе си няма да промени нищо...БСП са свикнали да ни правят на луди и ние да си траем, но прекалиха много..
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 243 Ако забие машината , ще имаш право на хартиена бюлетина Ама и ако те свършат не знам , какво ще следва , защото ще има хартиени бюлетини само за 50% от избирателите по списъци
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 2 4 0Точно така е.
224
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си в едно и също време на 150 секции хора случайно бутат машината. Направиха проба и бутнаха една машина. Нищо не е случайно. КГБ имат цели учебници за манипулиране на избори.
223
1
 
11
 
! Отговори
до 2 4 0 преди 2 години
Говори се, че майката на Христо Бойкикев Мария е много близка - интимно близка с Доган. Дори някои хора са по- смели в изводите си и казват, че Христо е син на Доган. Само ДНК тест може да го докаже. Но категорично майката на Христо е родена в Москва и дори има руски акцент. Баща и .. тоест дядото на Христо - Недялко Бойкикев е руски шпионин в Берлин, който е убит по време на Голямата чистка. Това не са клюки.Може да се види в в Уикипедия.Та накратко имат такава силна емоционална връзка с Доган
222
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако машината "забие" в моята секция какво правим?Опитайте пак след 4 години ли ще ми кажат?
221
2
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 2 години
А ти спомняш ли си протеста срещу Луканов,Виденов и Орешарски ?Ако не си бил роден ,чукни на " изображения" в нета !
220
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият брутален АВТОРИТАРЕН акт на НОВИТЕ ! При 75% хартиен вот ,те не се съобразяват с този факт,а го затриват и те задължават да ползваш техния метод ! И ако казуса в случая е пренебрежим,утре така ще гласуват и " закон за лобизма " в парламента.Под предтекст,че бизнеса е важен и той е двигателя на икономиката,а реално така се дава картбланш за потъпкване на трудовите права на работника.Този закон щеше да стане факт ако не бяха убили Луканов по други причини,беше внесен в парламента тогава.
219
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой спомня ли си последният"протест"на калинките от ГЕРБ в София?Циркът беше пълен,така че Добре Дошли отново на протест гербави калинки!
218
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 2 1 6Виж едно видео с майка му на Иванов Бойкикева как се е разчувствала за Ахмед Доган на един митинг. Виж й жестовете, думите все едно гледам Христо Иванов, той по късно симе сменил името от Бойкикев, за да не го разберат, е е потомствен комунист. Баща му е щатен агент на Москва.
217
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзПротести, пич. Трябва да излезем и да протестираме срещу това, защото това издевателство едва ли ще е последното!
216
3
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен220Точно тука бъркаш защото слушаш сплетните на БСП! Опитай се да помислиш със собствената си глава - гледай фактите кой какво прави, а не какво говори БСП за Герб! Бсп лъжат най-безобразно, отвори си очите! Как може да мислиш, че при Герб е по-зле след като точно Герб ни изкара от тежкото положение в което изпаднахме благодарение на БСП след преврата им! БСП не е БКП! Те използват доверието на много хора в БКП за да крадат и мърсуват, да съсипват страната за своите интереси...