Борисов: Нямаме реален опонент, всички се водят от злобата

Колкото по-некомпетентни са, толкова по-злобни, заяви още премиерът
28 апр 2021 12:14, Нели Христова
139
Борисов: Нямаме реален опонент, всички се водят от злобата
Снимка: БГНЕС

"На фона на цялата безотговорност - вие видяхте, те не могат да се съберат да си направят парламент при 165 души анти ГЕРБ, нямат и кворум. Напомням им, че кворумът е задължение на управляващите, на тези, които с единодушие си избраха председатели, зам. председатели и комисии. Вчера слушах Симидчиев, който каза, че отговорността е на министъра и премиера и затова считам, че през цялата пандемия ние се справихме добре. Но щабът е изцяло от медицински лица. За разлика от него, проф. Ангелов е хирург. Проф. Мутафчийски е хирург. Професор Катраджиев, доц. Кунчев, проф. Балтов - ако това не са медицински лица и това не е медицинската експертиза.... Това са хората, с които всяка сутрин по време на пандемията се събирахме и умувахме, взимахме решения за лекарства, ваксини, мерки. И когато свършвахме с тях, извиквах министър Ананиев, за да подпише финансовата рамка. Защото дотук 1 млрд. се е похарчил за здравната криза. Така че, уважаеми колега Симидчиев, ние сме се водили само от медицината. Включително и с доц. Мангъров говорех всеки ден, за да провокирам щаба с въпроси, за да се справят още по-добре", каза премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с министрите.

"За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент. Видяхте, скриха се. Отново не показаха на хората какво искат и какво правят. Единствено се водят от злобата и своята некадърност, национални предателства... и колкото повече виждат, че са некомпетентни и неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават. Въпреки че ние им казахме ето, управлявайте, ще ви предоставим всичко, което искате, само не вкарвайте държавата след пандемичната, икономическата и финансовата криза и в политическа криза. Моля ви се, политически кураж. Да издържим една година, да отидем в края на годината на избори. Сега парламентът, с огромното му мнозинство, може да вземе всички тези решения, за които президентът говори. Да ни задължат. Да си махнат мораториума, защото няма да можем да го изпълним. Досега можеха да свършат всичко. Те в какво се вкараха - в секциите в чужбина, ние знаем защо, и да ни проверяват. Ама проверявайте ни, но вие можете и след това да ни проверявате. Дайте сега да решим въпроса с тези неща, които всеки българин го интересуват", заяви още Борисов.

"Тъжен ден е днес и той съвпада с това национално предателство. За една шепа парички тези хора са предали Господа, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора. Ние приемаме, че са ни поставили първи, но са ни казали, че трябва да има кой да ни контролира. Нека да управляват, ние ще бъдем градивна опозиция. Всичко сме направили, но на тях не им стига. Те искат диктатура. Да искаш абсолютно мнозинство е диктатура. Но никой няма да го постигне и ще ни вкарат в такава тежка политическа криза... Те вече ни вкараха. Защото ще касират и изборите след това. Затова Радев потърква ръце, защото служебното правителство ще остане, докато той каже. И след следващите ли избори ще си говорим за системни и несистемни, нови и стари?", пита премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов,от теб по злобен и нагъл, няма в БЪЛГАРИЯ.
92
6
 
3
 
! Отговори
Единствения преди 2 години
политик,който говори и разбираш какво казва. Няма увъртане,няма мрънкане.Кратко ,точно и ясно. Както казва народа- "право куме в очи". Ето затова хората обичат Бойко и ще го изберем отново!
91
1
 
7
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Борисов, Борисов... хората просто не понасят престъпници, крадци и мафиоти!
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Прав е Борисов.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гербер - Дай Боже до лятото да ви уврат тиквите!Бе то, тиква може да уври добре, ама чyкaн - никога!
88
6
 
2
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Мераците ви за бай Ставри няма да станат!В това съм сигурен просто до безобразие!И вместо да плюете по Бойко,помислете "умните и красивите" защо се дънят!Щото да управляваш и да приказваш са две различни работи!Дай Боже до лятото да ви уврат тиквите!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоКойчо, да зна'ш: злобата прави човека глyпaв!
86
7
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Каквото и да казваш вече бойче свършен си като министър.А като отидеш при бай Ставри той ще те обича много
85
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага ще вземат властта антиГерб партиите, ако знаят какво да я правят. Ама не знаят. Да управляваш не е като да лаеш.Разбрахме, че спонсор на А. Стефанова бил Васил Божков т.е. ИТН е мноого силно свързана с него. Летните протести финансирани от Божков т.е всички нови партии в Парламента обслужват Божков.Винаги обикновенния гражданин е измамен.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ти си най - големия злобар
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ти си най - големия злобар
82
3
 
8
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 2 години
Коалицията е само една в парламента и има мнозинство - ГЕРБ, БСП и ДПС със 150 гласа. Всичко друго е лъжа. Спряха нов изборен кодекс, за да няма по-честни избори. Спряха комисията за насилието при протестите, за да могат да размазват хората. Спряха и комисията за Сарая - за да не се види как са оплетени трите на всяко държавно ниво и корупция до ушите.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуелът нч стоте удара.Бавно и мъчително да се разкарат за винаги.
80
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще се лендзи тая мутра???
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще коляме ли свинкята за Великден?
78
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брътвежи на психичноболен...Какво национално предателство сънува тоя?
77
6
 
3
 
! Отговори
Я мистър шкафче преди 2 години
Проговорил.с3фте.Обикновено мълчи като ***.:)
76
11
 
10
 
! Отговори
мислещ преди 2 години
2/3 от парламента ТЕ мразят или 5 и половина милиона българи са ти опозиционери и не те харесват.
75
14
 
16
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
Г-н Борисов, примирете се най-после ,че вече няма да управлявате и спрете да тровите публичното пространство!
74
6
 
10
 
! Отговори
ира преди 2 години
Смешни сте не разбрахте ли че не искат промени в изборния кодекс и всички имат причини да не гласуват от статуквото ДПС - за раследване на росенец - че как да гласуват Бсп - 1 лв субсидия на глас и те няма да гласуват герб никога няма да се съгласят с промени защото няма да могат да манипулират изборите каква нова комисия ами Константинов как ще докарва бройките за тях те това е