Кабинет на БСП, подкрепен от системните партии, бил разумният вариант?

Слави Трифонов се бил превърнал в отшелник, говорел на един език със сценаристите
28 апр 2021 08:45, Елка Василева
232
Кабинет на БСП, подкрепен от системните партии, бил разумният вариант?
Снимка: архив, БГНЕС

Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов сред избирателите, гласували доверие на партията му, защото той ще се покаже като праволинеен човек, който не отстъпва. Това мнение изрази режисьорът Нидал Алгафари пред БНР.

Алгафари смята обаче, че начинът, по който Слави Трифонов се е появил в публичното пространство, за да мотивира връщането на мандата от ИТН, е погрешен и обиден за хората, които са гласували за него, а и за останалите, които го смятат за опозиция. „Хората по света се опитват и в най-тежките ситуации да се усмихват, да вдъхват надежда, а не да се гледа лошо, да се гледа гневно, да се говори злобно“.

Свободата на словото е един от принципите на демокрацията, към които в момента Трифонов проявява най-малкото неуважение, посочи Нидал Алгафари. „Начинът, по който е облечен, начинът, по който говори, начинът, по който се появява и кой му задава въпросите, смятам, че това е неуважение вече и към неговите си избиратели.“

Още по темата

Нидал Алгафари е на мнение, че Слави Трифонов е сбъркал и с избора на министър-председател, а голяма част от хората, особено в чужбина, са очаквали повече като подготвеност. „Да издигнеш човек, който никога не е управлявал един човек в живота си, освен себе си, само за това, че знае как да играе шах, не е достатъчно, за да бъде министър-председател на една държава, която е в тежка криза.“

„Преди много години Слави беше много открит човек, много отворен човек, човек, който обичаше да има голямо обкръжение от хора – и да ги разсмива, и да ги разплаква, и да спори с тях. От може би едно 7-8-10 години той започна постепенно да се затваря и стана някакъв отшелник, за самия себе си. Това му затваряне в един момент може да изкриви психиката му в направления, които не са най-добрите за водач в политиката“, коментира още режисьорът.

Тошко Йорданов и Слави Трифонов говорят на един и същи език, отбеляза още Нидал Алгафари. „Все още смятам, че повечето неща му се пишат от сценаристите. Смятам, че все още като че ли Слави изговаря не своите мисли, а изговаря мислите на сценаристите си.“

Нидал Алгафари предположи, че президентът ще върне жеста на БСП, която го подкрепи за президентските избори, и ще им връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Алгафари прогнозира, че „те ще подходят отговорно“. Като разумен вариант той очерта състав на правителство, предложен от БСП и подкрепен програмно за определен период от време от системните партии на статуквото като по-опитни играчи, които са наясно, че е необходимо време за важно законодателство.

„На тях им трябва правителство, което да може да изпроси тези пари, които ще ги вземем от Европа, което да подготви изборите за президент. Ще подкрепят правителство на БСП с някакъв мандат, с някаква програмност. Ще стане хем партийно, хем програмно, при някакви договорки“, каза Алгафари.

„Другият вариант е да ни хвърлят в центрофугата на нови избори. И пак избори, пак избори, докато не стигне разумът до тези наши големи политици, че най-добрият вариант е да се обединят“, добави той.

В този момент БСП може да покаже на избирателите си и на тези хора, които поискаха промяната, че те са готови да направят тази промяна, заяви още Алгафари.  

Бойко Борисов според Нидал Алгафари трябва да може да преглътне това, че не можа да състави правителство и да даде шанс на държавата.

„Иначе другото много лично става и много грозно ще стане. Българският народ не е толкова прост и ще види, че не може Бойко Борисов заради егото му - защото искам да го прецакам или да го победя Слави Трифонов, да вкараш държавата в ужас. Или пък обратното – Слави Трифонов да победи Бойко,“ каза Алгафари.

Единственият шанс за държавата в момента е да има някакво правителство с някакъв мандат, обобщи Алгафари.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
0
 
! Отговори
Махй Борисов 4 преди 2 години
Така че, колкото и избори да има, турците ВИНАГИ ще влязат в парламента и БОрисов с партията му ГЕРБ. За да НЕ влязат в парламента- ГЕРБ и ДПС, трябва да ЗАКРИЯТ тая турска партия- ДПС и да ИЗГОНЯТ всички турци и мошеници на Борисов от Данъчното , Митницата и Полицията. Тия пак ще ходят да ГЛАСУВАТ, щото си ВЗИМАТ заплатите..
109
5
 
7
 
! Отговори
Махай Борисов 5 преди 2 години
Обаче за партия "" Има Такъв народ"" и за "" Демократичн България"" гласуваха БЕДНИТЕ и болни българи.. Както и Слави Трифонов е болен сега... Тия НЕ могат да ходят да гласуват на всички избори и НЯМА да гласуват постоянно.. Ако Партия "" Има такъв народ"" и Демократична България"" искат пак да ВЛЯЗАТ в парламента, трабва да ИЗГОНЯТ мошениците на Борисов и АРАБСКИТЕ маски и всякакви ДЯВОЛ- ***.йму.ни- н.ег.ри, които Борисов пускаше да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ и да ни крадат парите и Работата.
108
1
 
4
 
! Отговори
Махай Борисов 6 преди 2 години
Партиите"" Има такъв народ"' и ""Демократична България"" могат да направят правителство САМО с участието на БСП... Или правиш правителство с тях, ИЛИ след ДВА месеца, при нови избори, НИКОЙ няма да помни тия които бяха избрани за депутати в сегашния парламент.. Никой няма да си спомня тая партия- "" Има такъв народ"".. ИЗБИРАЙ ???? При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.ВАЖНОТО е България да РАСТЕ и българите и да имат Пари и Работа и да са ЗДРАВИ.
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо алгафари какъв му е езика? Точно разни алгафарита да ми говорят за нашия език е силно цинично и токсично. А ако не му харесва България, винаги има избор да се върне в пещерата, от която е излязъл.Лъжец и мазник!
106
1
 
11
 
! Отговори
Алистина преди 2 години
От всички словесни упражнения на този Ал,Единствено точно и вярно е определението му за тежката криза на държавата.
105
0
 
11
 
! Отговори
няма такова нещо преди 2 години
До Анонимен 153Герб и БСП по сценарии са врагове!:))
104
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До До 136Българите в чужбина ги боли х-я за България. Повечето от тях се интерисуват и гласуват за държавата в която живеят.
103
6
 
3
 
! Отговори
иван преди 2 години
слави трябваше да предложи на боко да му продаде 50 депутата примерно по 200 лева и да действа. с депутати назаем не става - ето резултата...
102
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Радев даде мандата на БСП ,има риск да се направи коалиция БСП,ГЕРБ и ДПС,но това означава масови протести,който ще съсипат окончателно тяхното съществуване.Те искаха миналия път да го направят,но нямаше одобрение.Сега може да го прокарат с кризата , с короната ,но хората особено в София,показаха на изборите,че не ги харесват ГЕРБ и БСП. Тук ще излезнат над 300 000 на протест,а полицията и армията няма как да ги спре.
101
4
 
8
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Все още смятам, че повечето неща му се пишат от сценаристите. Смятам, че все още като че ли Слави изговаря не своите мисли, а изговаря мислите на сценаристите си. Според мен доста точни думи от Алгафари. Трифонов от толкова дълго време е свикнал някой да му "поставя думите" в устата, че е отвикнал от способността си да се изразява гладко, с подходящи за темата или зададения въпрос отговори. Ако иска да върви напред, трябва да намери начин да възвърне умението си да формулира мислите си в думи.
100
1
 
8
 
! Отговори
нови секции,а преди 2 години
На тези избори ДПС бяха много неприятно изненадани!От потенциални 400,000 за тях гласуваха около 40,000!Просто хората вече се чувстват турци,и не се интересуват от България!А това че взеха 10% означава изключително ниска избирателна активност!Не повече от 25%!
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще разберете ,че ГЕРБ,БСП,ДПС и ВМРО са едно и също едно цяло са ,просто привличат различни хора,за да управляват спокойно.Това са едни и същи работници на една и съща олигархията структура.Ако погледнете в миналото ,ще видите,че те никога не са разследвали никой и не са вкарали в затвора.Нито ГЕРБ е вкарал някой от БСП,нито обратното. Абсолютно те имат един работодател.
98
3
 
10
 
! Отговори
До 136 преди 2 години
До истинаСлед като си изписал тези откровени гл...по..сти...да си се замислил, че българите, с право на глас в чужбина, не са само в Турция???Случайно да знаеш, че българите в САЩ, Англия и Испания само, са около 1,5 милиона???И на фона на тези 1.5 милиона, около 50-60хлд турски гласове от Турция????Така, малко да се замисляш? Или просто взимаш дневната надница и пишеш, каквото са ти списнали???
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не трябва да се вързваме на троловете и политиците и на медиите. Видяхте какво се случи ,седмицата след изборите.Партиите и медиите бяха в шок и не знаеха как да реагират. След един месец се осъзнава и започнаха от ново старата схема.Но тя няма да даде резултат. Представете си политиците и медиите наричат, човек който си държи на думата и прави това което обещал предизборно за праволинейно.Никога няма да гласувам за ГЕРБ,БСП,ДПС и ВМРО.Това са много вредни групировки и слуги на олигархията.
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статуквото да се обединява и да довърши окончателно този народ и държава.Борисов премиер, Корнелия и Мустафа - вицепремиери!
95
8
 
5
 
! Отговори
до анонимния 142 преди 2 години
Все тоя Костов ви тресе бе, имате ортикария от него.
94
3
 
8
 
! Отговори
Алфасул преди 2 години
В момента е златно време за Нидал-и, ама взели.Да прогнозират, анализират, иначе казано - да ни разтягат стари дъвки.Корнела е хитттра селллянка, ще й се да управлява, но няма да си сложи таралеж в гащите.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно се разделя баница...
92
1
 
2
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До Анонимен 130Не ти достига мислене!БЕгай на курсове!:))
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията, превзела България днес координирано нападна силите на промяната. Парламентарната коалиция на статуквото ГЕРБ+БСП+ДПС блокира промените в изборния кодекс, а извънпарламентарната им патерица ВМРО протестира на улицата против всякакви промени.