Капон: Служебното правителство ще бъде в капан заради бюджета

Депутатът с прогноза, че може и да има реализация на мандат
28 апр 2021 14:36, Красимир Ангелов
140

Последните дни политическата картина у нас все повече прилича на шахматна дъска. Вече 2 партии върнаха мандата на президента Румен Радев, а отговорността на съставянето на кабинет бива избягвана с идеята за нови парламентарни избори. Ще се стигне ли до кабинет при връчването на третия мандат или ще продължим да се лутаме?

"Проблемите на хората нямат мандата. Ние сме внесли определени мерки за бизнеса. Искаме да наложим на правителството да внесе Плана за възстановяване, важният кислород. Сегашното правителство искаше да го бламира. Днес в дневния ред пак няма точка за Плана. Това са трикове. Ние внесохме изслушването по темата за Плана за над 20 млрд лева грантове, те първоначално бойкотираха и не искаха забележките на комисията да бъдат поправени, видимо беше, че премиерът първо беше в отпуск, после в болничен", заяви в "България сутрин" депутатът от "Изправи се!Мутри, вън!" Мария Капон.

Още по темата
Тя подчерта отново, че внасянето на Плана в срок е от изключителна важност.

"Следващо правителство може да направи своите нотификации, просто е важно до 30 април го да внесем. Още лятото е важно да дойдат 13% от парите, Парите са важни сега и веднага - този кислород, от който има нужда българската икономика", допълни още тя.

Капон коментира и темата за ктуализация на бюджета. "Тя може да бъде единствено внесена от Министерския съвет. Народното събрание не може да поиска от МС актуализация. Според МС на Борисов ние ще имаме балансиран бюджет до края на април, балансиран за кого? Служебното правителство ще бъде в капан, капан който им подготвя сегашният кабинет, именно да не може да направят актуализация, защото няма да има НС, когато това е служебен кабинет. Това означава, че 50 лв за пенсионерите, отделно подкрепата 60/40, 80/20  - ще бъдат блокирани", каза още в ефира на Bulgaria ON AIR Мария Капон.

Според нея актуализацията на бюджета е животоспасяваща.

"Капаните са заложени, или ще платят българските граждани или политическият елит.", категорична е Капон.

Депутатът даде прогноза, че може и да има реализация на мандат.

"Много е комично най-малката група да правим кабинет. Има само няколко логики една от тях - евентуално да се даде шанс, да няма капан за актуализация на бюджета. Който и да получи третия мандат, трябва да има съгласие между политическите сили, да има кабинет, който да живее няколко дена", заяви Мария Капон.

Тя допълни още, че ако имат общо съгласие и президентът връчи мандат на "Демократична България" - ще ги подкрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Капон се безпокои, че служебният кабинет ще бъде в капан заради бюджета на БГ. Не се притеснявайте, г-жо, вие няма да сте в това правителство, нито генералът от ДБ или питомците на Ковид-болния.Ще ни липсва само Боце от Банкя,който тонове бензин изгори да джитка по пътищата на България да моли селяните и тези по АМ Хемус да гласуват за него.Само че медиите от САЩ гърмят, че БГ е държава на олигарси и продажни мафиоти. И нещо за съдебната власт, т.е. за прокурорите споменават. Ало, Каскета?
93
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Г-жо Купон,напомнете през колко партии минахте преди да станете М.утра или м.утреса?Вие ли сте новото лице?Или всичко ново е добре забравено старо?Събрахте хора от кол и въже да скалъпите една парламентарна група-джудже и сега наказвате целокупния бг народ да гледа и да слуша нонстоп вас,другарките Манолова и Дончева и триото *** дето стана дуо.
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до АМИ , ПРАВИЛНО 90Да, това са вашите предложение внесени във финансовата комисия.
91
1
 
14
 
! Отговори
Танцьор преди 2 години
Тази Капон май си мисли , че Народното събрание е купон. Боже, пази народа ни , Боже !
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скапон лбовницата на Сбабикон много знае да лаее.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая (Капон-репон) разбира че ако не се състави правителство и се отиде на избори няма да стъпи в Парламента.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ко се прайти на активни там сте за друго
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте Малки 14 броя за никакъв не стават
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям Капан се готви от ДПС ще ви налапа заедно с Доматите и Яйцата
85
8
 
3
 
! Отговори
до АМИ , ПРАВИЛНО 90 преди 2 години
тоеа ли е новста манипулация на Гроб, че ще блокират тегленето от банките, за да се създаде удар пи финансовата система и фалити. От там разрив на фържавсте и Баце на бял кон да се появи соасител
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам че Радко ще направи БЕЛЯ
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига с тоя бюджет, сами психози. Герб не са направили лош бюджет с мисълта че ще загубят изборите. Дори вечно критикуващия Каролев го каза, пари в бюджета има и не трябва да се пипа. Септември ако не им изнася на новитв ще си го пипнат
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на теб каквоти пречи ве диктатор
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много папагали разбирачи се извъдиха в този форум.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президнтът беше буквално "затапен" от сценаристите на Слаечо Тр. Радев има един ход, за да разбере народът дали депутатите от всички партии са лъжци като ИТН-7/8 или има и що годе сериозни такива. Ами да предложи на ДБ третия мандат и те да избират: позор или измъкване от тинята. БСП твърдо ще бъдат бламирани, нека демократите покажат, че имат желание да работят на ползу народу, а не на ползу джобу...
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бидон защо се изказва, като не може нито да мисли, нито да говори. Прилича на голяма амеба, която само яде и изхвърля ....
78
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ред е на Радев ,дай амнистия на кокошкарите в затворите ,за да има места за корумпираните ДПС БСП и ГЕРБ )
77
5
 
14
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО 90 преди 2 години
Готвят ви "мораториум" , върху тегленето на пари от банките!СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО , ЩЕ ТЕГЛИ "ВЪТРЕШЕН ЗАЕМ" , ЗА ДА ПЪЛНИ БЮДЖЕТА !ГОТВЯТ ВИ КТБ-2!
76
4
 
14
 
! Отговори
хи..хи..хи... преди 2 години
Шикалкавене,смукане на пръсти и празнодумие....общо съгласие и президентът да връчи мандат на "Демократична България"...ХИ...хи...хи...поредните смешки и хуморески от Шехерезада на лумпенизираните протестърски партийки...!
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На протест пред президентството!