Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки

Отхвърлената програма - формален парламентарен абсурд
277
Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите партии в парламента обвиниха ДПС, БСП и ГЕРБ в страх и позорни действия заради провала на пленарното заседание.

"Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд“, коментира Арман Бабикян от ИМВ.

„Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд“, коментира той.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ коментира, че ако трябва ще отидат на нови избори, суверенът ще прецени.

Още по темата

„50 срещу 100 и кусур въздържали се не става“, коментира той провала на заседанието. От политическата сила излязоха и със специална позиция в социалните мрежи.

„Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм“, посочват от ИТН.

Според председателя на ПГ на ИМВ Мая Манолова желанието на партиите от статуквото е да покаже, че сегашният парламент е като предишния.

Тома Биков от ГЕРБ настоя, че една от разделителните линии в НС са промените в Изборния кодекс.

"Има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация", предупреди той.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс, което поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

"С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място, разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори“, коментира още Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой ли не осъзна че още 30 години ще е така докато не из.*** всички които са сега в парламата държава няма да имате. Аз съм на 25 години трябва да стана на 55 ако е казал господ и ще видя тоталната промяна. Това означава че децата ми и внуците ще живеят в една стабилна държава без мутри калинки и Жипо Бибитко. А вие които рипахте скачахте и вирихте двата пръста ще си *** в мизерията и калта. Честито.
173
5
 
7
 
! Отговори
Махай Борисов 3 преди 2 години
Така че, колкото и избори да има, турците ВИНАГИ ще влязат в парламента и БОрисов с партията му ГЕРБ. За да НЕ влязат в парламента- ГЕРБ и ДПС, трябва да ЗАКРИЯТ тая турска партия- ДПС и да ИЗГОНЯТ всички турци и мошеници на Борисов от Данъчното , Митницата и Полицията. Тия пак ще ходят да ГЛАСУВАТ, щото си ВЗИМАТ заплатите..
172
14
 
3
 
! Отговори
Махай Борисов 4 преди 2 години
Обаче за партия "" Има Такъв народ"" и за "" Демократична България"" гласуваха БЕДНИТЕ и болни българи.. Както и Слави Трифонов е болен сега... Тия НЕ могат да ходят да гласуват на всички избори и НЯМА да гласуват постоянно.. Ако Партия "" Има такъв народ"" и Демократична България"" искат пак да ВЛЯЗАТ в парламента, трабва да ИЗГОНЯТ мошениците на Борисов и АРАБСКИТЕ маски и всякакви ДЯВОЛ- ***.йму.ни- н.ег.ри, които Борисов пускаше да ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ и да ни крадат парите и Работата.
171
11
 
0
 
! Отговори
Махай Борисов 5 преди 2 години
Партиите"" Има такъв народ"' и ""Демократична България"" могат да направят правителство САМО с участието на БСП... Или правиш правителство с тях, ИЛИ след ДВА месеца, при нови избори, НИКОЙ няма да помни тия които бяха избрани за депутати в сегашния парламент.. Никой няма да си спомня тая партия- "" Има такъв народ"".. ИЗБИРАЙ ???? При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.ВАЖНОТО е България да РАСТЕ и българите и да имат Пари и Работа и да са ЗДРАВИ..
170
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Биков, Сачева и пресдожението за нов премиерн на герб са едни от лицата които олицетворяват принципите на герб. Продажници. бсп и дпс всички знахме, че са едно с герп, но днес ясно го показаха. Времето на комунистите-демократи свърши.
169
2
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
БСП предлагаше на ИТН подкрепа без коалиция и без да иска министерски постове. Не искат - БСП била системна партия. А беше единствената опозиция е 44-тото НС.Добре, не искате подкрепа, значи не искате. Щом не искате, няма и да получите. Имате време да си помислите.
168
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква хубава песен ''ТАЙСЪН КЮЧЕК''БАТКО СЛАВИ ЦЕЛИЯ РОД ЩЕ РОДИ ЗА ТЕБЕ
167
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов пак ще ги награби всичкитеДПС ще дадем мотивБСП ще гледат Филма Умираме бавно 3Всичко останало е БРАК-- пак БРАК
166
1
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Ако ИТН, ДБ и ИМВ приемат ДПС за партия на протеста си решават проблемите. Правят мнозинство. Е, Доган може да поиска да не му закачат сараите и да купи още един ТЕЦ, но това не е болка за умиране.
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ Може две Веюици,Жабок и Парашутист да дават ТОН за работа в Парламентаслизайте бързо от там НЕКЪДЪРНИЦИ
164
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най силния Политик в България БОйко БОрисовразмаза - Бабикан РаДко червения и Нинова тук на Изборите се вижда кой е силния а НЕ с Домати вдигнат Юмруци ---- НЕКЪДЪРНИЦИ
163
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вмро правят протест с 20 човека, ахахахахаххахахахаах. Айде къде вие е протеста
162
2
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Вървете на майната си ВСИЧКИ !! АКО сте забравили и не си спомняте ЯНУАРСКИТЕ СЪБИТИЯ от 1997 ...ЩЕ ВИ ГИ ПРИПОМНИМ ЯКАТААА !! Вашата мама КРАДЛИВА..заплатчица по 10 бона ще ми вземат?? И Решетников разединителят няма да ви спаси...
161
2
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм, посочват от ИТН.. Те пък все в НС са живяли. Що да е прецедент? Нали програмата им беше "всички срещу Герб? На им сега всички срещу тях. И като са щепа хора да се замислят дали с протести, рутене и реваншизъм се постига нещо, освен да техните камъни им се стоварт на тяхната глава?
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До AstarotТака е ,но източиха данните на почти цяла България,та как ще си сигурен,че няма да подменят вота с това машинно гласуване? има такива виртуози в хакерството,че ....нямам думи какво още по голямо зло маже да ни сполети.Особено като гледам Радев как се натиска за машинно гласуване.
159
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВМРО няма да дойдете мишки най много като вашия лидер с нетрадиционна сексуалност Джамбазки да лапате п*шки
158
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ ГЕРБАВИ *** НА БОКО ТИКВАТА КОИТО ПОВЕЧЕТО СА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ МУ У СТОЛИПИНОВО,ГАКУЛТЕТО И ШЕКЕР МАХЛА СА НАЛАЗИЛИ ФОРУМИТЕ ДА ТРОЛЯТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ,НО КОЛКО И ДА СЕ НАПЪВАТ ТОВА ЩЕ ИМ ОСТАНЕ,ЗАЩОТО ИДВА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ,А ТОВА НЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ КОШМАР НА СЛУЗЕСТИЯ МАЗЕН КРАДЛИВ МУТРАГЕН ОТ СЕЛО БАНКЯ
157
3
 
5
 
! Отговори
Митьо преди 2 години
Добре д, съберете се официално на края герб ДПС и БСП. Една коалицийка. Не бягайте от отговорност.
156
6
 
2
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Идваме отново мишки. Ще усетите дебели.край скоро. Ноа коалиция със помощ и от ДПС. България над всичко. Краси с 5 тераси.
155
0
 
0
 
! Отговори
До 166 преди 2 години
Същото.