Прецедент в НС! За пръв път депутатите не приеха дневния си ред

Вигенин: Не сме изпадали в такава ситуация
84
Прецедент в НС! За пръв път депутатите не приеха дневния си ред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прецедент в НС. За пръв път депутатите не приеха програмата за седмицата си и така на практика се оказа, че няма какво да обсъждат, което принуди председателстващият заседанието Кристиан Вигенин от БСП да го закрие.

След като изчете предварително предвидения дневен ред на законотворците, той подложи програмата на гласуване. Оказа се, че няма достатъчно гласове в подкрепа.

"Като чели досега не сме изпадали в такава ситуация", Вигенин.

Той допусна, че системата за гласува с биометрия спъва новите депутати.

От тази сряда законотворците гласуват с електрона система с барометричните данни на всеки депутат, които включват пръстов отпечатък.

Така че Вигенин отново напомни, че трябва да задържат пръста си по-дълго на скенера, като той обеща да изчака по-дълго време преди да обяви гласовете.

Председателстващият обяни, че при положение, че програмата не е приета, някой трябва да поиска прегласуване.

Това направи Арман Бабикян от ИМВ.

"Искам прегласуване от ПГ на ИМВ на основание от Правилника, че вотът не може да се реализира заради машинките, които натискахме", каза той.

При прегласуването обаче отново не беше приета програмата. От 208 гласували 79 бяха „За“, „Против“ - 6, а „Въздържали се“ - 123.

"След като седмичната програма не е приета, НС няма какво да обсъжда, но предлагам да се събере Председателският съвет, защото председателят на може да насрочи извънредно заседание по всяко време със съответния дневен ред. Закривам заседанието и ще очаквате новите от Председателския съвет", каза Вигенин и удари звънеца.

Според предварително анонсирана програмата депутатите трябваше да обсъдят окончателно промени в Изборния кодекс, предложението на ИТН за намаляване на субсидията за партиите на левче, както и да гласуват три проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на Лесопарк „Росенец“, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: парламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е барометара на ГЕРБ?Сигурно много ниско паднал, ха ха ха
44
5
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
До АнонименТам е работата, че ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ - ГЕРБ, БСПи ДПС под нискусия за управлението на страната и намирането на общи цели, разбират как да се краде, че да има за всички... пак ли искаш тройна коалиция и разпределение 8, 5 ,3??? Ако ГЕРБ бяха толкова загрижени и управляваха свястно, сега нямаше да има ИТН в парламента...
43
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че току що всички разбраха защо ИТН върнаха мандата. Зависимо правителство от ДПС и БСП щеше да е пагубно за страната. Пролича си днес как щяха да бъдат саботирани и ИТН ако бяха направили правителство с тях. Браво на Слави, че следва принципите си. Малко останаха тези хора, които не продали морала и ценностите си!
42
9
 
17
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Ха ха ха, Чалго-мутринския и Импексово-османския модели се сгромолясаха завинаги. Сега Кому-османлиите и чалго-мутринските еничари, ще сменят съдията на мача, и ще се молят за десетина дузпи белкем бият Борисов най накрая. А дано а *** надали, от тая ситуация Кауна Радеф, ше най доволен, защото ще е господин за един ден, с много екскурзии за сметка на народа ни...
41
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията, превзела България днес координирано нападна силите на промяната. Парламентарната коалиция на статуквото ГЕРБ+БСП+ДПС блокира промените в изборния кодекс, а извънпарламентарната им патерица ВМРО протестира на улицата против всякакви промени.
40
2
 
21
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ПАРЛАМЕНТА СЕ СГОВНЯСА..... И "ПРОМЯНАТА " ЗАМИРИСА...ХА,ХА,ХААААААА...ЛОГИЧЕН ЗАВЪРШЕК , НА ЕДНО ДОЛНОПРОБНО ШОУ.
39
2
 
28
 
! Отговори
Респект! преди 2 години
Тези първо си вдигнаха заплатите, а после решиха и да не работят! Великани!!!!
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мнениеИТН седна ли на една маса с тези три партии да дискутират и да намерят общи цели за доброто на България които да реализират в краткото време на този парламент? Не може да се изолираш защото някой не подкрепял всички твои идеи и да очакваш подкрепа. Дали ни харесва или не тези три партии на практика представляват по голямата част от народа. Много повече от колкото ИТН.
37
0
 
9
 
! Отговори
Sherlock преди 2 години
барометричните(???!!!) данни на всеки депутат
36
0
 
12
 
! Отговори
СФ преди 2 години
"Като чели досега не сме изпадали в такава ситуация""гласуват с електрона система с барометричните данни"@Камелия Цветанова - Вие четете ли какво пишете? А разбирате ли какво сте написали?
35
0
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Ако има редактор на постваните текстове, трябва да ги препрочита поне два пъти,за да не се излага по този начин. Може и да са печатни грешки, но всяка буква и всяко ударение променят смисъла на думата.
34
14
 
11
 
! Отговори
мнение преди 2 години
СЕга на всички стана ли ясно защо ИТН не иска да състави правителство с "подкрепата" на ГЕРБ, БСП и ДПС и да получава под наем депутати от ГЕРБ???? Защото все такива номера ще им правят и ще ги обвиняват, че те са виновни.... никакви коалиции с тях! Нито доброволни, нито подарени, никакви.... Лъсна системата на Бойко, подлага черджето, за да го дръпне когато му е удобно.... отиваме пак на избори!
33
0
 
10
 
! Отговори
Fg преди 2 години
Тази Камелия Цветанова пак с бисери в статията. Намерете й редактор, ме я мъчете.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо матираха Радев😀
31
1
 
10
 
! Отговори
Предложение.. преди 2 години
Предвид интелектуалното ниво на ония крадци там в Парламата предлагам да гласуват с бели и черни бобени зърна които да пускат белите в едно гърне,черните в друго!Какви биометрични,барометрични и др. такива данни за тез профани бе?
30
1
 
13
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Е, какво да се блъскат сега точно преди великден. Я да отиват да стягат софрите, че депутатска гуша не става само със зелена салата. Гласуваха си вече заплатите миналата седмица, другото може да почака.
29
0
 
1
 
! Отговори
qwe преди 2 години
До Сти си лид ,бе!
28
0
 
12
 
! Отговори
пффффф преди 2 години
Ами то това депутати ли са? Пълна сбирщина, никакво чувство за отговорност, никакво смирение. Наглост до безкрай.
27
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
При отказа на ИТН, ДС и мутрите да комуникират с останалите 3 партии които на практика имат парламентарно мнозинство т.е представляват по голяма част от народа това е очаквано. На мен ми е по интересно къде са липсващите 32 депутати?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биометрични данни