Прецедент в НС! За пръв път депутатите не приеха дневния си ред

Вигенин: Не сме изпадали в такава ситуация
84
Прецедент в НС! За пръв път депутатите не приеха дневния си ред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прецедент в НС. За пръв път депутатите не приеха програмата за седмицата си и така на практика се оказа, че няма какво да обсъждат, което принуди председателстващият заседанието Кристиан Вигенин от БСП да го закрие.

След като изчете предварително предвидения дневен ред на законотворците, той подложи програмата на гласуване. Оказа се, че няма достатъчно гласове в подкрепа.

"Като чели досега не сме изпадали в такава ситуация", Вигенин.

Той допусна, че системата за гласува с биометрия спъва новите депутати.

От тази сряда законотворците гласуват с електрона система с барометричните данни на всеки депутат, които включват пръстов отпечатък.

Така че Вигенин отново напомни, че трябва да задържат пръста си по-дълго на скенера, като той обеща да изчака по-дълго време преди да обяви гласовете.

Председателстващият обяни, че при положение, че програмата не е приета, някой трябва да поиска прегласуване.

Това направи Арман Бабикян от ИМВ.

"Искам прегласуване от ПГ на ИМВ на основание от Правилника, че вотът не може да се реализира заради машинките, които натискахме", каза той.

При прегласуването обаче отново не беше приета програмата. От 208 гласували 79 бяха „За“, „Против“ - 6, а „Въздържали се“ - 123.

"След като седмичната програма не е приета, НС няма какво да обсъжда, но предлагам да се събере Председателският съвет, защото председателят на може да насрочи извънредно заседание по всяко време със съответния дневен ред. Закривам заседанието и ще очаквате новите от Председателския съвет", каза Вигенин и удари звънеца.

Според предварително анонсирана програмата депутатите трябваше да обсъдят окончателно промени в Изборния кодекс, предложението на ИТН за намаляване на субсидията за партиите на левче, както и да гласуват три проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на Лесопарк „Росенец“, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: парламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Цонко преди 2 години
Барометрични данни върхът на неразбирането
4
14
 
15
 
! Отговори
Нагледно преди 2 години
Ето затова неможа де се направи парламент НАГЛЕДНО.Гроб.арите ще работят само в името на шкембетата си и ще правят какви и не процедурни хватки знаейки че всичко е срещу народа....НОВИ ИЗБОРИ ИТН и ДБ мнозинство...Идва Ви вермето мошен.ници...
3
3
 
8
 
! Отговори
АЙДЕЕЕЕЕЕЕ..ХА,ХА,ХА преди 2 години
ПАРЛАМЕНТА СЕ СГОВНЯСА.....ХА,ХА,ХАААААААААА..ТОЛКОВА МУ БЕШЕ СИЛАТА!!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти, специално, по-често си в за д на ситуация!
1
19
 
15
 
! Отговори
Герберуги и комуняги преди 2 години
Отново коалицията ГЕРББСПДПС смаза законови промени. КЪДЕ СА 165-те депутата дето Буци казваше, че Слави има???Е аз не гласувах за ИТН, ама ще съм първият на следващите избори! БЕСЕН СЪМ!!!