Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова

ОТ ИТН обявиха, че получат ли мандат ще го върнат
Обновена: 28 апр 2021 08:29 | 28 апр 2021 07:08, Ния Христова
307
Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание - групата на "Има такъв народ", откъдето вече обявиха, че получат ли го – ще го върнат веднага.
 
Лидерът на партията Слави Трифонов съобщи чрез профила си в социалната мрежа, че предложението на партията за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова, но изтъкна, че тя ще върне мандата в момента, в който го получи от президента.
 
В друг коментар Слави Трифонов, отново чрез Фейсбук профила си, заяви, че съставянето на кабинет в настоящата ситуация ще породи само зависимости и отрече критиките, че бяга от отговорност.
 
"Не може да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават. Не може да се създаде правителство в тази ситуация. Не може да има стабилно правителство", повтори Трифонов, сравнявайки ситуацията с автомобилна катастрофа.
Още по темата
 
"Какъв е проблемът да има избори?", запита още Трифонов във видео, което бе излъчено в понеделник вечер.
 
На 23 април коалицията ГЕРБ-СДС и излъченият за премиер Даниел Митов върнаха мандата за съставяне на кабинет, след като не реализираха разговори с нито една от партиите в парламента и не предложиха проектоправителството за гласуване в Народното събрание.
 
След отказа на първите две партии да съставят правителство, парламентарната рулетка ще се завърти за трети и последен път. Президентът ще трябва да избере парламентарна група, на която да даде последна възможност на настоящия парламент да излъчи правителство. Ако и този опит се провали, Радев ще трябва да назначи служебен кабинет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разлика от ББ,който има неоснователното самочувствие ,че само той е способен да управлява,явно има и хора с по-ясна преценка за собствените си качества и затова връщат мандата!
188
1
 
11
 
! Отговори
Големия Шоумен преди 2 години
До АнонименАм ати сериозно ли.И какво очаква Дългия?Да управлява самолично с 17% подкрепа,с една шахматистка дето нищо друго не умее с няколко комика,кларнетист и сценаристи на халтурки?Слави направи огромно шоу в търсене на талантливи хора, икономисти, инжинери, мениджъри за бъдещата си партия. И много такива наистина добри професионалисти му гостуваха на диванчето... КЪДЕ СА? Ако тоя учиндолец не иска коалиция,ще трябва да изчака да получи ня някои следващи избори 98% подкрепа.Някога...
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 208Отрочето на ДС винаги ще бъде фактор в политиката ни, щем или не щем :)) Изгониха пеевски, пребиха го от спецназ, играят го хитро :)) Най-смешно ми беше, когато Иванов акостира с лодката при Росенец, 11 г. мълча и се появи като корабокрушенец и спасителя на българското племе :)) Славчо колкото и да ми е неприятен като човек им разбърка рахатлъка, без малко да залитне към БСП и го унищожиха по социалните мрежи :))
186
2
 
4
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Голям цирк е в България .....Нещо ми се струва че искат Радев да назначи служебен кабинет за да го оплюят едно хубаво и да го обвинят за всички незгоди в управлението от 10 години насам :) Партийте всеки път играят някакъв футбулен мач на стадион "Народно страдание"
185
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Ха!ЩЕ СКАПЕ 1 МАШИНА!!!ТЕ НЕ СА ВЪРЗАНИ В МРЕЖА!!!-------------КОГАТО СЕ ПРОВЕЖДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ МАШИНИТЕ СА ПЛЮСКОГАТО БОРИСОВ ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ ТЕ СА МИНУС ЩОТО ЩЕ ИМ ПУСНЕ ВИРУСЧЕ НА ВСИЧКИТЕ!----------НЕ МИ ПУКА АКО ЩЕ ДА ИМ ПУСНАТ ВИРУСЧЕ, НЯМА ДА Е В ПОЛЗА НА ГЕРБ :D
184
4
 
2
 
! Отговори
Слави премиер! преди 2 години
До ОбективноАбе вие нарочно ли му извъртате думите на човека. Каза, че няма КОАЛИЦИОННО мнозинство. Не очаква, че ще спечели 121 депутата...
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, певецът на мутрите, ще ни оправи в живота.
182
3
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ДАЛИ СЛАВЧО ВЯРВА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ 51% ОТ ГЛАСОВЕТЕ, ЧЕ ДА УПРАВЛЯВА САМ, ЩОМ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ КОАЛИРА С НИКОЙ ?? КАК МИСЛИТЕ???? ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО.
181
5
 
7
 
! Отговори
силен показател преди 2 години
Троленето в полза на герб показва че герб отива в канала.
180
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави чест на Слави,че не започна да прави сделки с тоя и оня,само и само да има правителство,както правеше вожда.От тук нататък с новия закон се надявам да има по-честен вот и стабилно правителство.
179
1
 
5
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Има една стара китайска поговорка:"Горко на този,който се е родил и живее в интересно време!"
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200, щото както е казал народа: една птичка пролет не прави. Ако ще и най-най кандидат да имаш в демокрацията решава мнозинството (тва колко е правилно е друг въпрос). Правителство на малцинството постоянно саботирано от останалите - как го виждаш ?
177
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 211То това е целта бе пич!
176
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БРАВО КОМЕНТАР 204 ТОЧНО ТАКА ГЕРБ ВЪРНАХА МАНДАТА КАК БЪРЗО ЗАБРАВЯМЕ!--------------ГЕРБ ПРЕДАДЕ ДОВЕРИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ КАТО ВЪРНА МАНДАТА!!!!ГЕРБ СА НАПЪЛНО НЕСПОСОБНИ ДА УПРАВЛЯВАТ!!!!
175
7
 
3
 
! Отговори
Слави премиер! преди 2 години
До За спортаНужно е да си пожарникар/телоохранител (по възможност и двете) със селски диалект. Та то това го има в джоб дескрипшъна за министър-председател на Р. България. :)
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 199А ако ще се намалят измамите с машинно гласуване, защо не се въведе такова и в чужбина? Или мислите, че в Турция не се нагласят резултатите, там са най-честните хора на планетата!А може би в магазинчетата за бг лютеница в Англия всичко е изрядно и никой никога не ***! На ****оти ли ни правите или за ****оти ни мислите?
173
6
 
11
 
! Отговори
За спорта преди 2 години
Много моля, решава се съдбата на България, не отиваме на Олимпиада! За да управляваш една страна не е нужно да си велик шахматист! Но ако си велик шахматист не означава, че си и добър държавник! Хайде, чао! Текст последните минути на промяната! Скъпи българи, започва подмяната! Да ни е честита! Шейх и матрьошки!
172
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200Не знам дали се отнасяше за мен, това че съм гласувал през 2009 г. за Бокича, обаче бързо осъзнах че не е подходящ за премиер :)) Иначе си прав, точното определение е пишман патриоти, направо ***-патриоти :)))
171
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никого не е жертвал Слави.Някой трябваше да приеме мандата и да го върне.Същото направи и вожда,знаейки,че никой няма да гласува за неговия избор.
170
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДНЕС Е ВЕЛИКА СРЯДА ДЕНЯ В КОЙТО ЮДА ПРЕДАВА ХРИСТОС!!!НА ВЕЛИКА СРЯДА - ЮДАТА РАДЕВ ПРЕДАВА МАНДАТА НА ИТН НО ТЕ ОТКАЗВАТ ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!