Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова

ОТ ИТН обявиха, че получат ли мандат ще го върнат
Обновена: 28 апр 2021 08:29 | 28 апр 2021 07:08, Ния Христова
307
Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание - групата на "Има такъв народ", откъдето вече обявиха, че получат ли го – ще го върнат веднага.
 
Лидерът на партията Слави Трифонов съобщи чрез профила си в социалната мрежа, че предложението на партията за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова, но изтъкна, че тя ще върне мандата в момента, в който го получи от президента.
 
В друг коментар Слави Трифонов, отново чрез Фейсбук профила си, заяви, че съставянето на кабинет в настоящата ситуация ще породи само зависимости и отрече критиките, че бяга от отговорност.
 
"Не може да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават. Не може да се създаде правителство в тази ситуация. Не може да има стабилно правителство", повтори Трифонов, сравнявайки ситуацията с автомобилна катастрофа.
Още по темата
 
"Какъв е проблемът да има избори?", запита още Трифонов във видео, което бе излъчено в понеделник вечер.
 
На 23 април коалицията ГЕРБ-СДС и излъченият за премиер Даниел Митов върнаха мандата за съставяне на кабинет, след като не реализираха разговори с нито една от партиите в парламента и не предложиха проектоправителството за гласуване в Народното събрание.
 
След отказа на първите две партии да съставят правителство, парламентарната рулетка ще се завърти за трети и последен път. Президентът ще трябва да избере парламентарна група, на която да даде последна възможност на настоящия парламент да излъчи правителство. Ако и този опит се провали, Радев ще трябва да назначи служебен кабинет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само ГЕРБ, вън Чалгарите от Парламента.
148
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200Казваш друго си е нарцис с шизофрения да ни управлява, Антоанета била социопат според теб а :)))
147
7
 
6
 
! Отговори
Буци преди 2 години
Може да видите по-надолу, когато гербер не може да се аргументира, защото акъла му стига, колкото да открадне 2 туби нафта, как започва да се държи вулгарно. Но това е нормално, крушата не пада по-далече от дървото.
146
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе умници, вие бихте ли направили правителство с 50/240 депутати? После да трябва да разнася куфарчета с евро и да му развиват ръцете!?! Тоест да си остане тиквения модел! Слави, спечели ме! Имаш моя глас на следващите избори! Спрат ли кражбите и държавата за 2-3 г. е дръпнала!
145
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НИКОЙ НЕ ОТРИЧА, ЧЕ ГОЛЕМИТЕ ШАХМАТИСТИ СА ДОСТАТЪЧНО УМНИ ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ, НО ТЕ СЕ ПОБЪРКВАТ С ВРЕМЕТО А ТОЧНО ТАЯ Е МЕТРЕСА НА ВАСИЛ БОЖКОВ И В ПРЯК И В БУКВАЛЕН СМИСЪЛ НА ДУМАТА!АКО НЯКОЙ НЕ ВЯРВА ДА ПРОЧЕТЕ БИОГРАФИИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ШАХМАТИСТИ И ДА НАПИШЕ ИМЕТО И ТОВА НА БОЖКОВ ЗАЕДНО !!!
144
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожо световен шампион, представете министрите си, за да могат избирателите да направят своя информиран избор на предстоящите извънредни избори.
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 199 Няма начин, черен гологан не се губи, само ято събира!Чакам, ние сме от ония дето умеят да чакат до брега на реката...
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност знаето на езици много ще и помогне да управлява държава. Според мен за нея ще се избият големите компании като Виваком, А1, ВиК, HP и тн. да я вземат за изпълнителен директор. Пхахахха
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да е шах и мат.То е ясно,че не можеш да управляваш с 50 депутата.
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 200Малкнииии уееее!Футболът е игра за пристанище, ***, селски убитаци, фактаци, на жена ти баджанаци....
139
9
 
14
 
! Отговори
Потресена преди 2 години
Изключително безотговорно отношение и подигравка с българският народ! Нямам думи! Заради капризите на някой си цяла държава влиза в хаос, ще се похарчат отново милиони левове за избори, гласуват се брзумни закони в последната минута, хората гласували с някакви надежди са предадени! На този ден Юда е предал Христос ... България имала дългове - може ли сметката за изборите и тъпанарските машини? Милиони, с които можеше да се направят други неща!!! Няма да има прошка! Знаете го, нали?
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шах-а не е като да риташ топкаНе е голяма разликата, като става дума за кандидат-премиер. А и при футбола поне има необходимост от игра в колектив, отборно начало, докато шахматистът може да е пълен социопат и пак да е добър шахматист.
137
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Слави, стига с тези зависимости и патерици :)) Иначе за Антоанета .... умна жена, световен шампион по шах, малко българки и българи могат да се похвалят с това :)
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше има бити депутати, както имаше 96-а!
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 189 А ти с кой ме бъркаш?Ай пита ли следиш? Да отида да дам да ми чекнат телефона да видим! Кой си ти? И кой ти плаща ***? И ти ли си тоя дето ще подменя информацията с флашките на изборите? За кого работиш?И още нещо, рибке! Когато ти слагат шарена стръв не я захапвай!Благодаря, че ми показа, че съмненията ми са верни!
134
8
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Аз само да попитам - Бойко Борисов каква музика слуша? Досега съм отбелязал само "пипни ме тук, и тук, навсякъде ме пипай" и "Корона чао". Някой знае ли Тулупа какъв вкус има за музика?
133
7
 
6
 
! Отговори
Буци преди 2 години
Какво значение има колко езика владее момичето?!Със сигурност са повече от Бойко, със сигурност е светлинни години по-начетена. Шах-а не е като да риташ топка и да ядеш филии с мас.
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капабланка. Извинявам се. Грешка при писането.-------------------------Приема се, Извинявам се за заяждането.
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Под знае 5 езика се разбра, че ГОВОРИ 5 езика! Зная е нещо съвсем различно. Зная включва и пиша и чета на тия езици. Само говоря 5 езика е нещо с което могат да се похвалят всички сервитьорки по морето, че и са по-добри защото са обиграни. Хайде да правим разлика между знам и говоря само!"Много философстваш, ама нещо не ти се получи!Знаеш език = говоримоВладееш език = говоримо и писмено
130
0
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Напънала са...планината и родила...мишка;че и Слаффчовата...работа.