Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова

ОТ ИТН обявиха, че получат ли мандат ще го върнат
Обновена: 28 апр 2021 08:29 | 28 апр 2021 07:08, Ния Христова
307
Шах и мат на "Дондуков" 2: Радев връчва мандата на Стефанова
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание - групата на "Има такъв народ", откъдето вече обявиха, че получат ли го – ще го върнат веднага.
 
Лидерът на партията Слави Трифонов съобщи чрез профила си в социалната мрежа, че предложението на партията за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова, но изтъкна, че тя ще върне мандата в момента, в който го получи от президента.
 
В друг коментар Слави Трифонов, отново чрез Фейсбук профила си, заяви, че съставянето на кабинет в настоящата ситуация ще породи само зависимости и отрече критиките, че бяга от отговорност.
 
"Не може да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават. Не може да се създаде правителство в тази ситуация. Не може да има стабилно правителство", повтори Трифонов, сравнявайки ситуацията с автомобилна катастрофа.
Още по темата
 
"Какъв е проблемът да има избори?", запита още Трифонов във видео, което бе излъчено в понеделник вечер.
 
На 23 април коалицията ГЕРБ-СДС и излъченият за премиер Даниел Митов върнаха мандата за съставяне на кабинет, след като не реализираха разговори с нито една от партиите в парламента и не предложиха проектоправителството за гласуване в Народното събрание.
 
След отказа на първите две партии да съставят правителство, парламентарната рулетка ще се завърти за трети и последен път. Президентът ще трябва да избере парламентарна група, на която да даде последна възможност на настоящия парламент да излъчи правителство. Ако и този опит се провали, Радев ще трябва да назначи служебен кабинет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
5
 
8
 
! Отговори
С.В. преди 2 години
Това че си добър шахматист не значи че си държавникСтига глупости, като че всички велики владетели в България са били шахматисти и са владеели езици. Някои сигурно не са знаели и да пишат правилно Това не им е попречило да бъдат велики пълководци. А и кой жертва шахматистката,да не би някой насила да я е накарал да се съгласи.Политик -трябва да го имаш отвътре,както лекар или учител. Или го имаш или не. Колкото и на някои да им е неприятно,ББ също има висше образование.А и го може.Съжалявам
208
3
 
8
 
! Отговори
ДРУГИ СА ЗА КАРЛУКОВ преди 2 години
До Анонимен 233! Не го оприличаваме, не си разбрал - той сам го е казва ,че е гей, в една полицейска преписка - сам го казва и говори пред ТВ-екран! Колкото до жената на г-н Борисав, който се опитваш да хапиш с още млечните си зъбки - за твое сведение, има дъщеря и внуци! Къде е жената, децата, внуците на твоя любим както го наричаш Славчо?! При него, не идва на гости и дори Мата Хари! Така, че ти се успокой комунистическо пале, почакай да ти поникнат здрави зъбки и тогава се опитвай да хапеш!
207
5
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Не знам как може да се квалифицира истерията му от последните дни, когато си показваше гьзо пред телекамерите на услужливи телевизионери-путтки и му слушахме теснопартийните разсъждения по никое време. Да се урива и да си Е П М заедно с цялата си пасмина.
206
8
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Силата на Боко беше в несметните евромилиарди, които му се наливаха, за да открадне половината и да плаща на продажни интелектуалци-куррви. За всеки що годе самостоятелен човек е унижение да го управлява такъв нагъл нарцистичен ***. Той собствено вече си е изпял песента, ако си мисли, че ще превърти ЕГН-то си с 15 години назад - трудно...
205
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се внушава,ч е световна шампионка оп шах е по- некомпетентна от селски бек милиционер , е направо смешно, другари от геп!
204
5
 
8
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Чалго-мутринския и Импексово-османския модели се сгромолясаха. Сега Кому-османлиите и чалго-мутринските еничари, ще сменят съдията на мача, и ще се молят за десетина дузпи белкем бият Борисов най накрая. А дано но надали, от тая ситуация Кауна Радеф, ше най доволен, защото ще е господин за един ден, с много екскурзии за сметка на народа ни...
203
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво че оприличавате Славчо на гей, ама се запитайте, Бокича има ли жена до себе си, или само Мата Хари му идва на гости :))) Тролчетата да се успокоят малко, Боко ще го вкараме в Карлуково, нема да го пращаме при дедо Господ :)))
202
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това работи за ГЕРБ. В крайна сметка този хаос ще накара хората да се ориентират, че няма по-добър вариант за България от този, който беше до 04.04.2021г.
201
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз гласувах за ИТН като очаквах промяна на модела Борисов а то какво стана? Единия не ходи в парламента и другия също пък било то и онлайн, единия прави лайфове от джипа другия пуска постове от тях, единия имал проблем с минискуса другия пък - Ковид го одарил в кръста !?!?! Единият се крие зад жени, другия също. Имам гадното чувство, че дълбоко съм се заблудил кото съм си мисил, че Слави е нещо по-различно от тиквата!!!
200
11
 
6
 
! Отговори
До 228 преди 2 години
Всички в ГЕРБ са мутри и крадци!Крадат като за последно и яко стискат кокала.Никой не е незаменим,най-малко пък крадците.
199
9
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Да кажеш, че ВСИЧКИ в ГЕРБ са мутри и крадци, е ЧИСТ БОЛШЕВИШКИ НАЧИН ДА ВЗЕМЕШ ВЛАСТТА!!!!
198
10
 
5
 
! Отговори
До 221 преди 2 години
От неграмотният ти пост се разбира какви са феновете на ГЕРБ.
197
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАЯ КИФЛА ОТ ШАХА И ДРУГИ СПЕЦИАЛИСТИ се продават с високите си позиции на диванчето пред учиндолеца градейки си личният имидж на гърба на такива достойни хора. само да се видят по бтв.
196
6
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Да кажеш, че ВСИЧКИ в ГЕРБ са мутри и крадци, е ЧИСТ БОЛШЕВИШКИ НАЧИН ДА ВЗЕМЕШ ВЛАСТТА!!!!
195
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе,как може да мислите,че един пожарникар и бодигард е най-способния да управлява тази държава?Не ви ли е обидно?Не ви ли е унизително?
194
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял народ го манипулира един шут. Такова нещо в цивилизована държава никога не може да се случи. Народ магаданс.
193
1
 
6
 
! Отговори
До 214 преди 2 години
Ти даже и от машини за гласуване хал хабер си нямаш! Машините НЕ СА ВЪРЗАНИ В МРЕЖА. АМА ТИ ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ?!!
192
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз предател президента радеффф продължава да противопоставя българския народ с изказванията си. едно е ясно ГЕРБ няма да бъде изчагъркана от един чалга комитет и някакви лай кучета като ДБ. САМО ГЕРБ
191
5
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Гея Славуца го раздава като Тръмпунгера. Управлява през Фейсбук :)))
190
9
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Най-прекрасното е, че Българинът изби зъбите на Държавата, точно когато беше почнала да го мачка и затваря. Западните идьоти пъшкат под игото на медицинския фашизъм, но продължават да поемат. Разбира се, в идеалния случай нощаджиите трябваше да бъдат публично набити на кол или изгорени, но може би в това ни е душевната красота - махваме с ръка и продължаваме напред :))) Ех, моя страна, моя България, най-прекрасната и с най-мъдрия народ, а освен това е и пролет!!!