Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести

Първата е идея на ГЕРБ, а втората на "Изправи се. Мутри вън"
28 апр 2021 08:31,
34
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести
Снимка: БГНЕС

В двата пленарни работни дни за Народното събрание през тази седмица, депутатите ще гласуват две проекторешения за създаване на временна анкетна комисия "Росенец", предаде репортер на БГНЕС.

Първият проект е на ГЕРБ, за решение за създаване на Временна анкетна комисия за установяване и проверка на законосъобразността на изграждането на всички обекти, находящи се на територията на Лесопарк "Росенец", кв. Крайморие, община Бургас, както и всички действия от лятото на миналата година, предприети от представители на политически сили и служителите на НСО. Вносители са Десислава Атанасова и група народни представители, пише БГНЕС.

Вторият проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк "Росенец", в района на нос "Чукалята", гр. Бургас е на "Демократична България", вносител е Димитър Найденов и група народни представители.

В дневния ред на парламента за тази седмица депутатите ще разгледат на първо четене законопроекта на "Има такъв народ" за изменение на Закона за политическите партии.

Ще се проведе и второ гласуване на законопроекта на "Има такъв народ" за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Народното събрание ще гласува и за създаване на Временна комисия за разследване на полицейско насилие при протестите през лятото. Вносител е Арман Бабикян от групата на "Изправи се. Мутри вън".

Според внесеното проекторешение комисията ще разследва фактите и обстоятелствата при използването на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР срещу протестиращите. Вносителите припомнят, че на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани са използвани насилие и репресия. Бяха задържани десетки граждани и журналисти, използван бе безогледно сълзотворен газ срещу журналисти, възрастни хора, жени и деца, допълват те. В мотивите вносителите подчертават, че във връзка с упражненото насилие са укрити доказателства за извършените нарушения на закона от страна на служителите на МВР. Извършващите проверката институции действаха като съучастници и прикриваха извършените деяния, категорични са от парламентарната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Вие протестиращите от миналото лято, които се настанихте сега в Парламента, мислете какви ги вършите! Защото, ако тръгнем ние непротестиращите, ще ви изметем яко! Защото сме с хиляди многократно от вас ! Опичайте си ъкъла , защото чашата започва да прелива! Всяко търпение си има граници! Една шепа хора сте и се гаврите с народа! Наближава времето!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много важна комисия в този момент!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ченгета ако ударят някои или ако го обидат затвор веднага и уволнение.нахални гнусни фуражки фускаждии бисексуални
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А комисия за незаконното усвояване и присвояване от доган, кога?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО БИТА И УНИЖАВАНА ПОЛИЦИЯ ОТ ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ НЕ СМЯ ВИЖДАЛИ- НАРИТВАНИ,ЗАМЕРВАНИ С КАМЪНИ И ПАВЕТА С БУТИЛКИ И КВО ЛИ НЕ- ВИЖ ПОЛИЦИЯТА В РУСИЯ,САЩ И ЕВРОПА КАК БИЕ,ЗАЛИВА С ВОДНИ СТРУИ И ОБГАЗЯВА- ВИДЯХМЕ БЕЗПОМОЩНА ПОЛИЦИЯ.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял мандат се скатаваха да не развалят рахата на Доган и сега създават комисия по имитиране на дейност да се нагушат най-закъсалите гербери с няколко хилки от бонуси.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сикаджийския неук кофпомпаджия, беше позволил на най-некадърната и ненужна шуробадженакорушветчийска прослойка на обществото да вилнее на воля. Време е това котило потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници да се разтури незабавно.
14
4
 
4
 
! Отговори
= преди 2 години
Светът в това число и България се тресат от тежка ковид криза,вече последвана от икономическа такава,все повече бизнеси затварят,хиляди хора губят работата си.А ние българите,нали сме най-умната нация избрахме банда революционери,саде нови лица като мая костинбродската,мара клренвиша и таня на Ванко1 леля му.Борисов бил мутра-слави не.Пинокио и гнома внасят закон за освобождаване на крадливите олигарси и да им върнат крадените милиарди.Не искат да управляват,искат комисии.Абсолютно безумиие
13
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Към герберолизачите - колкото и да се напъвате и да се подигравате , гроб си отива , заедно с баш герберопитека от село Банкя !!!
12
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 2 години
И да изкарат ония , с полицейските униформи с черепи и стикери с голи мадами , да ги видим що за хубавци са и кой ги сложи между истинските полицаи ???!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЛИЙ КЪФ АВТОГОЛ СИ НАПРАВИХА СДРУЖЕНИЕТО ПИНОКИО И САРАЙ АГА....
10
2
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Тая комисия ако иска да свърши работа ще викне кмета на Бургас, обласния управител на Бургас и шефовете на ресорните агенции за района-всичките до един подчинени на ГЕРБ и под чието удобрение, или неглижиране сарая в Росенец е построен. За какво я създават ГЕРБ? Крадеца викна - дръжте крадеца, така ли?
9
1
 
8
 
! Отговори
mery преди 2 години
Създават комисия след комисия да си вземат бонусите за участието, че няма време след новите избори може да не са в Парламента. Полицията и гражданите бяха прекалено толерантни към "мирно" протестиращите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Че малко ли държавни институции за толкова десетилетия си затваряха очите и не си вършеха работата за таз турска резиденция Росенец ,че сега и комисия ще правят за по още по голямо замазване!И за полицейския произвол....най добре е да се закрие и изволни до крак сегашното МВР и на негово място да се създаде истинска полиция ,както е в нормалните държави,която да пази законите и да е в интерес на гражданите !
7
3
 
6
 
! Отговори
Ама така де преди 2 години
Да създадат комисия за метенето на улиците да създадат комисия за улично осветление може и за пейките в парковете.Бе важното е комисии да има-щото сега им е паднало парите да взимат.След два месеца я камилата я камиларя.
6
7
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Наглеци,***,а за законността да се пълнят чекмеджета ,ще има ли комисия,окрадоха България ,доведоха народа ,до просешка тояга,твоите съпартийци,от герб-комунисти.
5
2
 
9
 
! Отговори
E, НЕ преди 2 години
Ако това е полицейски произвол, какво ще каже неуважаемата обща мая за полицейщината в нощта на белия автобус. Наглеци безгранични. Не сме късопаметни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Бастони преди 2 години
До Анонимен 2Второто, да вземат пари, нали си го гласуваха, а и идват празници.
3
6
 
9
 
! Отговори
Наглеци преди 2 години
Направете и една комисия за простотиите, които вършиха мирните протестиращи една година срещу сгради символи на държавността, които също така са и паметници на културата, незаконното блокиране на кръстовища, спирането на метрото.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези комисии се правят с цел да се свърши някаква работа или участниците да вземат процент върху заплатата