Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим

Всичко за мажоритарния вот лъсна, заяви той
28 апр 2021 10:10, Нели Христова
241
Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Ние ясно сме заявявали, винаги, многократно, че безпринципни коалици няма да правим и спазваме нещата, които сме обещали. Затова, естествено, върнахме мандата", заяви кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Антоанета Стефанова на излизане от президентството.

Още по темата

Втората партия веднага върна мандата за съставяне на правителство.

"Нека си припомним някои неща. Още в началото, преди изборите, ние заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство и това е очевидно. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим. От тук нататък е близко до здравия разум, че този парламент няма да изкара повече от един месец, което означава, че в този един месец трябва да се направи всичко необходимо, а това е да има нормален изборен закон за предсрочните избори. Мажоритарни избори за един месец не може да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че "Има такъв народ" се отказва от мажоритарните избори, вчера лъснаха, защото вчера в правната комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот, беше партия "Има такъв народ" и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала", каза председателят на парламентарната група Тошко Йорданов пред журналистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
27
 
! Отговори
h преди 2 години
Поздравления за хората които са се заблудили и са гласували за чалгаджията и ще си коригират избора на предстоящите избори към които все по-вече ни тласка руското *** радефф. аз също се подлъгах да гласувам за ДБ ( божков от Дубай) и ще се коригирам също в посока ГЕРБ. честит хаос във държавата.
131
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОШЕ- САМОИЗЧАГЪРКАЙ СЪ- ИЛИ ТА ИЗМИТАМЕ ЗАЕДНО С МЕНТОРА ТИ И СПОНСОРИТЕ.
130
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми да слушам как "суверена" иска мажоритарни избори. Колкото и да повтарят това а и другите искания от референдума никога вече няма да гласувам за Слави и партията му. Той се подигра със СУВЕРЕНА.
129
0
 
15
 
! Отговори
Андрейчо преди 2 години
Я па тоя - нещо се е объркал,завалията ?! Той в правителство ?! Не само смях в залата,ами и извън залата !!! Доживяхме хора от улицата да станат парламентаристи ... Дерзай,бъл гарино,тия си показаха рогцата още от първвия ден - най-важното за тях бе да си вдигнат НЕЗАБАВНО заплатите ?! И те като БСП започнаха да лъжат и то още от първия ден - ха да видим дали ще хващат повече ...риби ?!
128
1
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Да имаш три валета и три деветки и да кажеш пас, вместо да играеш всичко коз. Жал ми е за избирателите на Слави. Гласуваш за Слави, получаваш Тошко. Искат да им се паднат четири валета и 4 деветки и тогава ще играят. Гласуваш за Винету, получаваш ДПС. През 2019 ДПС предложиха закон според който партиите да бъдат финансирани от фирми без ограничение в размера на парите и заедно с партията на Винету гласуваха този закон. Вчера конституциония съд е отменил закона на Герб и ДПС. Опичайте си акъла!
127
0
 
3
 
! Отговори
крайната им цел? преди 2 години
До комедиантизагадка!
126
0
 
16
 
! Отговори
комедианти преди 2 години
Подигравка с електората!
125
0
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Слафчо ,купи му едно сако че много му къси ръкавите на тоя исполин бе,все пак при президента го пращаш или най малкото му дай това на Ванката метеоролога
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодоре ,Тодоре... животът не е само тв шоу ...
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вместо сегашните 10 000 лв. на месец за непълна работна седмица се гласува почасово заплащане, минимално възнаграждение или работа на доброволни начала дали големият интерес към депутатските места ще е толкова масов? Ще имат работа с кауза. България.
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спънаха ГЕРБ добре супер но нали трябва да покажеш, че си по-добър иначе какъв е смисъла? 2 мил. отидоха да гласуват напразно. Пoдигрaвкa. Слави показа, че е политически импoтoнтoн.
121
0
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Тошко провинцията,дето се прави на Жельо Желев(докарва го само на прическа де) изригна:) то беше ясно ние правителство няма да правим,тука сме за едните 10 000 хил. на месец
120
0
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
До ОбективенДа, тези чалгари няма да имат по висок резултат. Нормалните хора няма да се излъжат втори път да гласуват за човек, на когото му пишат всяко изказване, а сценаристите влезли в Парламента се държат като слон в стъкларски магазин.Такова падение скоро не се е виждало. Напомнят ми за ранното СДС, за рошавите глави, за пуловерчетата, за невъзможност да се говори нормално, дипломатично, за *** изцепки, както при тези агресивни, невъзпитани чалгари. Кой е луд да гласува пак за тях...
119
0
 
5
 
! Отговори
къде преди 2 години
Бе ясно, бе...
118
1
 
22
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 2 години
То май стана ясно че не само кабинет но нищо друго не могат да правят.Да дрънкаш стари вицове да правиш кичозно чалга шоу е едно, да управляваш държава съвсем друго.Разиграха си комедийката , сега да си вземат реквизита и обратно на село, при мама.
117
1
 
21
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Тошко африкански с бели *** дамски.!.
116
1
 
16
 
! Отговори
ЧАЛГА ПОЛИТИЦИ преди 2 години
НОВОИЗБРАНИТЕ ГЕНИИ СА ВКАРАЛИ В ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС ОТМЕНЕНИ РАЗПОРЕДБИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ ИЗБОРЕН КОДЕКС ОТ 1971Г- РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ.
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо третия мандат ще сформират някакво недоносче щото много сълзи се проляха а и ковито и то дебне, малките играчи уплашени че ако излязат няма да влязат а големите обратно ги страх че те пък може да влязат кой на топло, кой на студено, така че ще се спогодят и паричките имат значение особено за новобранците ще ни изиграят сто процента.!
114
1
 
18
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Да имаш почти всички козове в ръцете и да си под ръка, но вместо да ги изиграеш да пасуваш не е никаква далновидност. Това е показване, че не можеш да играеш.
113
1
 
23
 
! Отговори
тва преди 2 години
беше с итнСбогом комедиантиНяма да липсвате на никой