Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим

Всичко за мажоритарния вот лъсна, заяви той
28 апр 2021 10:10, Нели Христова
241
Тошко Йорданов: Бе ясно, че кабинет няма да правим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Ние ясно сме заявявали, винаги, многократно, че безпринципни коалици няма да правим и спазваме нещата, които сме обещали. Затова, естествено, върнахме мандата", заяви кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Антоанета Стефанова на излизане от президентството.

Още по темата

Втората партия веднага върна мандата за съставяне на правителство.

"Нека си припомним някои неща. Още в началото, преди изборите, ние заявихме, че няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство и това е очевидно. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим. От тук нататък е близко до здравия разум, че този парламент няма да изкара повече от един месец, което означава, че в този един месец трябва да се направи всичко необходимо, а това е да има нормален изборен закон за предсрочните избори. Мажоритарни избори за един месец не може да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че "Има такъв народ" се отказва от мажоритарните избори, вчера лъснаха, защото вчера в правната комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот, беше партия "Има такъв народ" и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала", каза председателят на парламентарната група Тошко Йорданов пред журналистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Ама Тошко за какво е там? Да гледа и да е сигурен, че Стефанова няма да го финтира с пешка ли? Язък, че е шахматистка, а един политически ход не можа да предвиди и отиде за едно селфи с президентО! Ай да ви се и не видят образованите и умни в Има Такава Наглост
111
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканския ако беше умен и смел щеше да стегне парламентарната група, да вземе мандата и да направи кабинет, това беше шанс едно на хиляда и който иска да подкрепя, който иска да се пули умно
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно, че всъщност Тошко е де факто шефа в ИТН. Просто да се знае за следващия път, когато някой си мисли, че гласува за Слави.
109
1
 
30
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Походката на Тошко е като на Нане Вуте , мисленето им - като на Чуса от "Новите съседи".Жалка картинка са,няма да минат 4% при следващите избори.
108
2
 
18
 
! Отговори
див селянин преди 2 години
KO праим на следващите избори със същият резултат...
107
2
 
13
 
! Отговори
див селянин преди 2 години
KO праим на следващите избори със същият резултат...
106
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топката: Беше ясно, че нищо няма да правим! Кой още не е разбрал?... Това да не е да дрънка глупости по кабеларката... Поне да се опитат да наредят няколко имена за кабинет, но явно и там им е трудно! Шайка некадърници заедно с плашилото Славчо!
105
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко е висок тоя гном Тошко бе? Изглежда като че ли е 1,50 Известно е , че дребните като него са комплексирани и злобни същества
104
1
 
21
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
ИТН са нещо като Бареков, но цяла партия - вдигнаха шум колкото да се доберат до парламент и облагите без никаква работа и отговорност. В крайна сметка ББ пак остава номер едно след гаврата на ИТН.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкият Тошко който подскача пред микрофоните.
102
2
 
14
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Хубаво, че му ясно на Тошко, но би трябвало да му е ясно какво ще правят и след предсрочните избори, защото конфигурацията пак няма да е кой знае колко по-различна от сега, пак ли ще говори юли месец как нямало с кой да се коалират, понеже те партиите на статуквото пак ще са си там и тогава накъде?Или през два месеца ще харчат от нашите пари милиони за да си правят изборни експерименти
101
22
 
2
 
! Отговори
митко преди 2 години
Днешният срам който сътвори коалицията ГЕРБ-БСП-ДПС показа,че ИТН са взели най-правилното решение.Поздравления.Мачкайте мутрите.
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие знаете ли изобщо къде сте отишли-. Осъзнайте се. Било ясно. Вече е ясно, че е време да си ходите.
99
1
 
25
 
! Отговори
Било ясно..... преди 2 години
Абе *** вие мълчахте като затиснати кое в било ясно?Нищо никога не е било ясно около вас.Което пък прави нещата много ясни Задкулисие.
98
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли стана ясно, че с този ход умряхте като партия. Отивайте си в телевизията и не ни занимавайте повече. Излъгахте народа. Надявайте се на мнозиство и на 240 депутати.
97
8
 
5
 
! Отговори
АНОнимен преди 2 години
разговаряйте със партите на протеста и направете правителство на малцинстовото,диктатора от село банкя иначе не може да го свалите,нови избори са само във негова полза и той нарочно прави селендурски номера
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злобна маймунка с фес от луксозна кола на Болния чалгар.
95
4
 
5
 
! Отговори
Паднаха маските преди 2 години
За ваксинирани в Америка. Хора бдете да не допуснем либералната демокрация да се хили злобно докато сме потънали в нашите проблеми и дребни теми.
94
0
 
16
 
! Отговори
тя преди 2 години
Карик атурите в парламента , срам за България !
93
3
 
28
 
! Отговори
Тошко Турски ФЕС преди 2 години
Вървете на майната си ВСИЧКИ !! АКО сте забравили и не си спомняте ЯНУАРСКИТЕ СЪБИТИЯ от 1997 ...ЩЕ ВИ ГИ ПРИПОМНИМ ЯКАТААА !! Вашата мама КРАДЛИВА..заплатчица по 10 бона ще ми вземат?? И Решетников разединителят няма да ви спаси...