Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира

Първан Симеонов: Не може да променяш ИК от днес за след два часа
Обновена: 28 апр 2021 16:21 | 28 апр 2021 16:20, Елка Василева
225
Това НС излъчва тотален хаос, промяната се дискредитира
Снимка: архив, БГНЕС

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос“. Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, каза политологът.

Още по темата

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5, заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, каза Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
5
 
! Отговори
Закон на Джунглата преди 2 години
Когато най-силната хиена от глутницата спре да се храни и се оттегли под някоя сянка да си почива, около остатъците от плячката настава битка на по-слабите кой да дояде оставеното от лидера.... ако някой се чуди какъв е тоя хаос в Народното събрание.
167
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
До 9А Славчо каза , че бил бягал от вътрешните зависимости!Нее, ти просто не можеш напълно да угодиш на външнитеси зависимости с тези резултати , които са определящи за съдбата ти изобщо!Демагог и подлец!
166
3
 
2
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Това НС е жертва на глупавата българска избирателна система която прави промяната изклщчително трудна.
165
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бунт срещу жълтопаветната диктатура на новите партии!
164
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с катинарчето,е по голям хаус ,отвсякаква тъпня.Изпълзя,да губи време.Забрави,кога Банкин ходеше в парламента и сричаше написаното.Пожарникарчето не поиска да вникнев дълбочина,щото " е хубаво да си ***"и яхна джипа да чисти комплекси.Това не е хаус,това е порядък.ИГълабов голям хаус.Много хауси бре.Да беееееееее!!!
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До HandelА, не е ли заемът 100 милиарда?
162
6
 
10
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Въпрос?Ами като нямаш представа защо питаш, за да се излагаш? Откъде да почнем? Дали от 250-те милиона лева, помощ от ЕС, и подарени на несъществуваща колекторска фирма? Или на 10 милиарда взет заем от България и потънали в разни офшорни сметки включително на Каймановите острови?
161
3
 
20
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Днес ИТН са депозирали в комисията по финанси искане за оставката на шефа на БНБ Димитър Радев. Оставката е поискана от някой си Пламен Данаилов от ИТН.Кое налага искането на тази оставка.
160
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов e като госпожица. С тези не искам да говоря, другите да не ме подкрепят. Алоууу. Ти си отишъл да работиш в полза роду, а не да се лигавиш. И какви са тези промени в полза на ДПС и Радев? То не е като референдума да излъжеш 2 милиона българи!
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истински талибан!
158
7
 
33
 
! Отговори
Време са промяна преди 2 години
И аз съм за промяна, намерих сопата си в мазето,където я бях оставил след като свалихме Виденов 1997 г.Сега я качих горе да ми е под ръка за президента и неговите протестъри!
157
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай СтавриДа се организираме на протести! Да, преврат е и тъкмо затова да протестираме още утре пред президентството!
156
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ИТН са предложили смяната на шефа на БНБ Димитър Радев без никакви обяснения. Предложението в бюджетната комисия е входирано от някой си Пламен Данаилов.Какво налага смяната на шефа на БНБ. Каните се да източвате банки?
155
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ужас,Абе ти бе простако ,ти знаеш ли какъв ужас забъркахте?И България и българите години не могат да поправят това ,което сега се случва.Ама това тъпия ти мозък не може да го разбере.Защото си елементарен и в главата ти само чекмедженца и пари.Вярвай на тия ,които сътвориха всичко .Скоро главата ти ще уври ,ама късно.
154
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Трифонов като госпожица. С тези не искам да говоря, другите да не ме подкрепят. Алоууу. Ти си отишъл да работиш в полза роду, а не да се лигавиш. И какви са тези промени в полза на ДПС и Радев? То не е като референдума да излъжеш 2 милиона българи!
153
3
 
18
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Това не е хаос. Това е преврат. Забраняват ми да гласувам с хартиена бюлетина, а някакъв невидим софтуер инсталиран от монолитна ЦИК, назначена от резидента да извършва броенето. Това е преврат по Сталенски. Мога да ви напиша софуер, при който не е важно как гласуваш , а как ще разпечати крайния протокол.
152
34
 
7
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Вие герберски изчадия сте мега п*рости. Яко ви е тъпо, че сте в канализацията и лапачката свърши. Хахахх добре ли е, а? Дано се пръснете от яд, айде.
151
3
 
24
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Това НС прилича на селска вечеринка.
150
6
 
31
 
! Отговори
Кодекс за Радев преди 2 години
Бърза се с изборния кодекс за да бъде най-удобен за Радев! Трябваше да има омпийчмънт за този нищоправец. От първия ден ни разделя вместо да ни обединява.
149
1
 
23
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
новите депутати на славчо да работят?? да ходят сутрин до сградата на народното събрание?? нееее, те са станали депутати заради заплатата от 10 хиляди и за гласуване на лобистки закони.