1 май - решаващата дата, тогава БСП ще каже дали връща мандата

Пленумът ще се събере след тържествения митинг-концерт
186
1  май - решаващата дата, тогава БСП ще каже дали връща мандата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще вземе решение какво ще прави с третия мандат за съставяне на правителство на 1 май. За тогава е свикано съвместно заседание на Националния съвет на партията и на парламентарната група, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро, информира „24 часа“.

Още по темата


То би свикано извънредно, след като по-рано днес президентът обяви, че на 5 май връчва третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

Пленумът ще се събере след тържествения митинг-концерт, който социалистите организират в Борисовата градина за 1 май.

БСП към момента остава в пълна политическа изолация.

ДПС декларира, че няма да подкрепи кабинет на БСП.

ГЕРБ призова левицата веднага да върне мандата.

ДБ също отказа да застане зад евентуално правителство на социалистите, като лидерът на формация прогнозира, че вървим към предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
9
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Никоя партия няма да направи правителство. Просто защото политиците ни си могат толкова. А и никой не иска да управлява фалирала държава, която е в икономическа депресия. След Борисов идват служебни правителства. Вече трето е наред !
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми може и да стане. Бесепето има повче опит от новите партии. Ако се провалят лошо няма.
63
5
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
АБЕ ПИТАМ СЕ-ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА ПРЪСКАМЕ МИЛИОНИ ЗА ИЗБОРИ?-ЩОТО КАТО ГЛЕДАМ-ИЗБИРАМЕ ЕДИН СЛАГАМЕ ВТОРИ НАЗНАЧАВАМЕ ТРЕТИ-ТИ ДА ВИДИШ.-ЗНАЧИ НИЩО НЕ ЗАВИСИ...............................................................................................................................................................................................................................................................................
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание:Другарите излизат на манифестация , влизат във въоръжени стълкновения с полицията, това прераства в демонстрация и въоръжен метеж, завземат се телеграфа ,телевизия УАН,вътрешно министерство и централна гара, арестува се монархомутриста Лойко /със съответното тричане/ и се обявява работническо-селска власт. Вся власть Корнелам! Ха кажете ми защо да ходят до пРезидента, да вземат мандат, па да се ръфат, па коалиции и тн. Другарят Гечев-комисар на снабдяването с хранителни продукти.....
61
2
 
11
 
! Отговори
Следват избори преди 2 години
Президента Радев беше длъжен по конституция да връчи трети мандат. При сегашната ситуация в парламента това ще е чисто формално. На която и от оставащите партии да я беше връчил резултата щеше да е същият - отиваме на нови избори.Странното е, че ИТН, ДБ и ИМВ не са започнали да говорят помежду си, и това не е добър знак. Поне това би трябвало да направят.
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси майтапа ако БСП направи правителство с Мая. Ще я гонят тиквата до дупка.
59
7
 
8
 
! Отговори
Следва БСП преди 2 години
След всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.Сменяме ги като във филма с Тодор Колев роднина - милиционер, роднина милиционер.Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.Интересно наблюдение.... Следва БСП
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крушовице защо вчера развали седенкята у парламата ***. Разбра че една от точките е 1 лв субсидия и се измъкна като въздържателка. От какно се въздържаш *** крушовице не ти стига 1 лв ли. А искаше коалиция със Слави да правиш а. Много си мазна и хлъзгава ***. Ти нас за какви ни имаш ***. За кротушки ли. На седващите избори и 20 човека няма да имаш да знаеш. На тарикатка се правиш като оня ман...гал от драгалевци дето ти даде техноимпекса. Твойта вер.ица сеяндурска. Слави ше те опрашва на задна.
57
12
 
7
 
! Отговори
Мачкай Корни преди 2 години
За разлика от Славчо пионката на ДПС, Корни има топки и май ще свърши неговата и въобще протестърската задача да разгради ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ поне е за някакъв кратък срок!!!! Все пак от протеста има 135 сигурни гласа!!!!!А щом шайката и цирка *** значи е на прав път!!!! ДЕРЗАЙ Корни... поне един мъж да има в тая държава!!!!
56
1
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 55: "Ако ГЕРБ-СДС подкрепи БСП"? Никой не им иска подкрепата на ГЕРБ. А и няма как да я дадат такава кьорфишек подкрепа. Ако нямат подкрепа от ИТН, ДБ и ИМВ (както те сами казват), тогава БСП няма изобщо да внасят предложение за правителство в Народното събрание.Отиваме на нови избори - това е
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свинкя и партизанка ортаци не стават.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакво същество би излязло ако Боце се сноши с Корнелия съвсем платонически?нещо средно между чалгар и изпразнена мутра.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъчно ми е за другаря Гечев. Толкова огладня горкия, а сега вместо да стане министър ще вземат и в затвора да го вкарат.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво същество би излязло ако Боце се сноши с Корнелия съвсем платонически?
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в новия парламент не виждамe друго освен скандали и крясъци ... Закони се променят и изменят без каквато и да е обосновка, или дискусия. Българската политическа класа показа, че не е способна на дискусия или дори елементарно уважение към опонента ... показа колко далеч от Европа е всъщност. Разбираме, че хората които са ги изпратили там са далеч от Европа, но политиците дават пример
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко ГЕРБ-СДС подкрепи БСП, значи ли че и те ще гласуват за президента Радевда, ще гласуват за Радев, но със среден пръст!
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51Не подкрепиха Радев на протестите, Нинчето излезе веднъж като за манифистация колкото да се каже че е излезла, общо взето са си противна партийка :))
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 7 години го чакат този момент и накрая греда :)
47
4
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
БСП няма да търси подкрепа нито от ГЕРБ, нито от ДПС. Работата е ясна - отиваме на нови избори. Резултатите може да са малко по-различни, но със същите партии в парламента. Тогава ИТН, ДБ и ИМВ вече ще трябва направят правителство без да имат мнозинство. Да видим с кого.
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП плюс ДПС и ИТН имат общо над 120 депутати. Така че ето я новата тройна коалиция.