БСП ще решава тепърва за мандата, разговори с ГЕРБ – невъзможни

Социалистите свикват извънредно заседание на Изпълнителното бюро
29 апр 2021 12:20, Красимир Ангелов
39
БСП ще решава тепърва за мандата, разговори с ГЕРБ – невъзможни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали БСП ще се опита да състави кабинет, след като получи третия мандат от президента Румен Радев, ще зависи от колективните органи на партията. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в парламента.

Коментарът й идва след като днес стана ясно, че държавният глава е избрал БСП за третия мандат, който е последна възможност да се състави кабинет в рамките на това народно събрание. Както е известно, президентът е длъжен да даде първите 2 мандата за съставяне на правителство на първата и втората политически сили в парламента, а ако се стигне до трети мандат, той се дава по избор на президента на парламентарно представена формация.

Още по темата
Заради решението на Радев днес от левицата ще проведат извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което трябва да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да бъде обсъдена ситуацията и да се вземе решение как БСП да постъпи с третия мандат.

На въпроса дали вече са водени разговори с други партии, Нинова отговори категорично: „Не! Първо решението ще бъде на нашите колективни партийни органи за това какво да предприемем“.

Лидерът на левицата отново подчерта, че разговори с ГЕРБ са изключени и не могат да се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - дано поне те сьставят кабинет
27
1
 
1
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 2 години
КОРНЕЛА И БСП , ЛИ ЩЕ АКТУАЛИЗИРАТ БЮДЖЕТА ,БЕ....???!ЯСНООО....ГОТВИ НИ СИ КТБ-2.....С "ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО"!
26
1
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
СЕГА КОРНЕЛА ЩЕ ТУПА ТОПКАТА И ЩЕ ИСКА ...."ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕСТВО"..ХА,ХА,ХАААДЕМЕК---"ЕКСПЕРТИТЕ"... НА ДПС, СБАБИЧКЯН И ЧАЛГАРО.....ХА,ХА,ХАААААААА..АЙДЕ , ГЛЕДАЙТЕ СЕГА "КОМУНИСТИЧЕСКИ МАЙМУНДЖИЛЪЦИ".
25
0
 
4
 
! Отговори
Окомер преди 2 години
Ще свикат национален съвет за да тупат топката и да правят договорки. Може да пратят Мая Галева да покани Пеевски за шеф на ДАНС.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болгарское Срутище Позитано мандатоносител Хахахаааааа те пропаднаха на изборите.ТОВА Е ПОДМЯНА НА ИЗБОРИТЕ АКО СА ИСКАЛИ ХОРАТА НИНОВА ДА Е ПРЕМИЕР ЩЯХА ДА СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛАЦЪРВУЛИИИИИИИИ
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП трябва да опита да води разговори, но дали ще стане не се знае.Но доакто води разговори да се внесат закони за да се вкарат в затвор престъпниците. То може и при служебното правителство, но е по-добре още сега да стане.
22
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ако ген радев ви даде мандата веднага го връщаите почват мантрите от преди30 години да го дадат на дб и всички да го подкрепят
21
2
 
10
 
! Отговори
НИНОВА -ПРЕМИЕР! преди 2 години
ТОЧНО ТОВА Е КРЕМЪЛСКИЯ СЦЕНАРИЙ НА РЕДЕВ, САМО ЧЕ МНОГО КРАТКО Е ВРЕМЕТО НА ТОЗИ НОМЕР. ЩЕ ИМА СЪД!
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предсказанието е, че България ще се оправи когато жена стане премиер. Да обаче не е казано, че *** ще става премиер.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Курнело, Курнело вече оттичаш в канала.След теб Станишев от БСП нищо не става.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18Не ми се вярва Корнела премиер. Ще се търси някакъв експертен вариант.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16Напротив!Цайтнотът започва да тече от връчването на мандата.Радев дава допълнително време на БСП да се организира, за разговори с ГЕРБ и ДПС.
16
0
 
1
 
! Отговори
до Анонимен 16 преди 2 години
Бива ли да си толкова прозрачен.Тея глупости ако ги ръсеше преди една две години можеше да ти се върже някой.За пет лева бива ли така да се изгагш?
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН ще подкрепят бсп за правителство- това е ясно като бял ден. Останалите гласове- от дпс и от мутрите. И така Импексова- премиер- това е бъдещето. Очаквайте яки протести!
14
15
 
1
 
! Отговори
много мъдро! преди 2 години
Ако го бе дал на жадната за власт шайка на Христо Иванов, всички без ИТН щяха да подкрепят и щяха да сътворят ***.Радев, Радев, как те псувах в началото, че си замаян ***, а ти как се разви като политик. Респект. Само ти можеш да премажеш банкянския мутрафон и гнусната сбирщина около него.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев не иска правителство на БСП, бави даването на мандат /вместо днес-на 05.05./ защото за него и протестърските партии, финансирани от ДПС и мутрите на прехода, е важно да прокарат нов изборен закон в полза на ДПС, промени в НПК, закриване на специализираните съд и прокуратура и комисията на Цацаров в полза на Баневи, Черепа, Цв. Василев, Стайкови, Бобокови, Прокопиев и останалите обвиняеми олигарси и мафиоти, които им плащат. Питам се колко ли са взели радев и лидерите-протестъри???
12
0
 
20
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 2 години
Уф, тези пак ни връщат във времената на социализЪма. Айде сега заседания, допитвания, тоя орган, оня орган, освен да свикат и конгрес.И типичната за *** колективна безотговорност.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е либе, за китка. Нинова сама си разсипа партията.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вие не сте спирали да говорите и да си обменяте кадри.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрина корнела да не се дуе ами да кляка на ГЕРБ и ДПС и да правят експертно правителство.На следващите избори БСП ще е не трета, а най-много четвърта сила.Т.е. БСП са най-заинтересовани от просъществуването на тоя парламент.