ДБ: Без 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета

Икономиката отбелязва спад, коментира Георги Ганев
29 апр 2021 11:09, Петя Славова
95
ДБ: Без 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Икономически ситуацията не е добра, но това се дължи основно на ковид кризата, каза пред БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от "Демократична България" Георги Ганев.

Икономиката отбеляза спад, но домакинското потребление държи определено ниво. Туризмът и транспортът обаче са в спад. Държавата харчи повече заради мерките за здравеопазването, по-голямата част се дължи на увеличените заплати в публичния сектор и пенсиите и добавките, те натоварват бюджета.

Още по темата

Ганев заяви, че по последни данни има дефицит на бюджета към края на март. "Към края на април министърът на финансите г-н Ананиев при изслушване в парламента изрично спомена, че очаква да няма дупка".

Зависи как ще се развие кризата, ако няма следваща вълна, е възможно с разумно управление на бюджета, както е заложен в сегашната рамка, да се изкара до края на годината, обясни Ганев. Ако се спрат 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета. Това товари бюджета с милиард и триста милиона лева.

Ако се отива към служебно правителство, това ще е в средата на май. Инициативата за промяна на бюджета трябва да дойде от Министерския съвет. Ако няма такова предложение, не може да се пипа законът за бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Qwerty ЗАСЕГНАХА ГИ НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА СТОКИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ, ЛЕКАРСТВАТА, КОНСУМАТИВИ - ЕЛ. ЕНЕРГИЯ, ВОДА, КОЙТО ИМА ПАРНО И Т.Н. СЛЕД КАТО СА РАБОТИЛИ ПО 40 ГОДИНИ ТАКИВА МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ЛИ ЗАСЛУЖАВАТ А ДЕПУТАТИТЕ ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ СИ АКТУАЛИЗИРАТ ЗАПЛАТИТЕ И ИМАТ РЕД СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ ЗА СМЕТКА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. АМИ ХИЛЯДНАТА АРМИЯ ОТ ШОКОЛАДОВИТЕ БРАТЯ КОЯТО НЕ РАБОТИ А САМО КОНСУМИРА ОТ БЮДЖЕТА. НЯМАТ И ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ А ПОЛУЧАВАТ БЕЗБОЖНИ ПОМОЩИ.
56
1
 
20
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Вандали които си.въобразяват, че държавата им е бащиния.Народе измети ги със страшна сила до като е време,защото ще стане много стлашно
55
1
 
15
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Вандали които си.въобразяват, че държавата им е бащиния.Народе измети ги със страшна сила до като е време,защото ще стане много стлашно
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как можах да гласувам за вас..да се ******** в тъпата глава.нищо на следващите избори през юли за БСП.
53
7
 
10
 
! Отговори
пенсионер,чалгар преди 2 години
Хайде нарани меее,Хайде изгори меее,хайде накажи меее,нека ме боли!!И щот съм мазохисчеее,пак ще гласувам за теб Славуца или пък за Бийе Сийе Пийе!!
52
3
 
27
 
! Отговори
Таня преди 2 години
***!10 000 лв.отгоре. заплати
51
8
 
30
 
! Отговори
Ристо Божковия преди 2 години
Тоест - икономическият експерт на костовистите си признава, че бюджета на ГЕРБ е добър и оптималния при тази пандемия, но не подкрепиха новото правителство на ГЕРБ защото са зл*бари и демократични нед*ностчета, които мечтаят за рейтинга на ГЕРБ!!! :D Автентичното дясно е ГЕРБ - вие сте една бутикова партиика, която ако вземе властта дори за 6 месеца, толкова ще се н*****, че после ще се разпадне за броени дни!!! КОСТОВИ МЪ*РЛьоВЦИ!!!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделяй и владей. На какво законно основание на едни се дава, а на други не. Икономически всички пострадаха от пандемията.32701
49
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ,обедняха но си гласуваха 10000 лв заплатка
48
25
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Не съм против пенсионерите да взимат 50лв на месец, НО какво точно тях ги е засегнала пандемията финансово? Пандемията засегна предприемачите, работищите и учениците. Предпочитам тези групи да получат подкрепа.
47
1
 
52
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Ако сложим по 700лв. заплати на депутатите сигурно ще спестим от бюджета два милиарда. Освен това пенсиите за изработени, а не дарени пари, докато депутатските заплати са пари нахалост защото нито ходят на работа, нито законите им са читави.
46
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванов, Манолова, Бабикян, Капон, Трифонов, Тодор незнам кой си, Атанасов, Ганев, Радев и & престъпници, олигарси и други кукловоди, които ви дърпат конците: ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, НЕ САМО ДО 9 КОЛЯНО, а и ВО ВЕКИ ВЕКОВ!!! Да горите в АДА!!! Точно 50-те лева на пенсионерите ли ви пречат?
45
2
 
18
 
! Отговори
ЩЕ МЕТЕМ ЯКО преди 2 години
СЛЕД ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНИТЕ ДЪРТИТЕ КРАДЦИ НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, КРАДЦИТЕ ОТ ПРЕХОДА ОБРАЛИ 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ КОГАТО БСП УПРАВЛЯВАШЕ, А ДРУГАРЯТ ГЕЧЕВ МИН НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- СЕ ЗАВРЪЩАТ А ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ- ЕТО ТОВА НАПРАВИ БЕЛОСЛАФ И ДРУГИТЕ МУТРИ НА ПРЕДАТЕЛЯ ГАДЕВ- СКОРО ЩЕ НИ ОТВЕДАТ В ЕВРАЗИЯ- ЛЕКУВАЙ НАРОДЕ- ЕЙ ВИ ДВОЙНИ ДОХОДИ.
44
1
 
33
 
! Отговори
СЛЕДВАЩАТА преди 2 години
НЕ ВИ Е СРАМ. ОЩЕ НА ВТОРОТО ЗАСЕДАНИЕ ПРЕДЛОЖИХТЕ ДА СИ УВЕЛИЧИТЕ ЗАПЛАТИТЕ. ЯСНО Е ЗАЩО БЕШЕ ТОВА ВИКАНЕ И ТЕЗИ БЛОКАДИ ПО ПЪТИЩАТА И ПЛОЩАДИТЕ. БЕЗОЧИЕ. ПРЕДЛАГАМ ВИ ЕДИН, САМО ЕДИН МЕСЕЦ ЗА ПОЛУЧИТЕ ПЕНСИЯТА НА МАЙКА МИ И С НЕЯ ДА СИ КУПУВАТЕ ЛЕКАРСТВАТА, СМЕТКИТЕ И ДА СЕ ХРАНИТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ. ПРОБВАЙТЕ. ТОВА Е НАГЛОСТ ОТ ВАША СТРАТА. ДА ВИДИМ С КАКВО ЩЕ СИ КУПУВАТЕ СКЪПИТЕ ТОАЛЕТИ И С КАКВО ЩЕ ХОДИТЕ НА РАБОТА.
43
0
 
27
 
! Отговори
Десо преди 2 години
ДБ са ги е яд за мандата, щото го искаха, ама по-добре направи президента, че не го даде на тях. Са, Корнелия не е цвете също, ама тва е друга тема.
42
3
 
32
 
! Отговори
Години преди 2 години
Наред има тотален геноцид към пенсионерите. От близо 3.5 милиона в момента дали има 2.1 милиона. А работещиту са около 2.5 милиона и около 300-400 хиляди безработни. Нали на това общество децата и пенсионерите са им проблем. Това граничи до фашизъм. На всякъде щом си над 50 вече си втора категорияь а тези на 60 са директно за св. Петър. Младите не мислят, че и те ще станат на 50. Но това се налага повече от 10 години.
41
2
 
38
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Милиард и триста милиона за пенсионерите са парите където комисията на Цацаров трябва да вземе от мустака,Банев,Бобокови емира от Дубай и още много крали докато се нас-ли.А новите в парламента като мишки за трохички са готови да закрият комисията.Хем реват за бюджета ,хем се пишат на социални и нови политици .а се слагат като кокошка на петел на истинските мутри.
40
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя копел.....дак да взима отношение към бюджета на страната, Борисов дава тези 50 лв. от октомври миналата година, айде махнете ги и ще ви литнат руските тикви на " промяната"!!!!!!!!! Всеки пенсионер, вкл баща ми, майка ми Бог да ги пази живи и здрави 50 те лева вече отдавна ги смятат за част от пенсиите им, а не за кризисна мярка! Такава май на бих им теглил на тия новите прасета, че да ги е срам да я прочетат дори!
39
2
 
32
 
! Отговори
123Y преди 2 години
Е, тенали си увеличиха заплатите, както и заплатите в държавния сектор... Сега пенсионерите им виновни... Ама нали минаха изборите!!!
38
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50лв трябваше да получават само хора с ниски пенсии.