Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?

Новаков: Шокиран съм от начина, по който се взимат решения
29 апр 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
140
Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?
Снимка: Аndreynovakov.eu

ГЕРБ поиска Европарламентът да провери законопроекта за закриване на КПКОМПИ. От партията на Бойко Борисов са изпратили писмо до председателя на Комисията по бюджет и контрол.

"Като не може в НС да се даде разяснение, какво налага такава реформа. Поне за мен е много съмнително, как се прави тази реформа, без дебат, без оценка. Предизвиква съмнение, когато засяга институция, предявила искания за над 3 млрд лева. Не виждам причина, ако ще реформираш, и си имал възможност да направиш правителство, добре - да закриеш съдилища, КПКОМПИ. Но те се отказаха да правят правителство и сега да направят такива кардинални промени, без обяснени, без минута дебат". Това заяви в Денят ON AIR евродепутатът Андрей Новаков,

В София имаше протест пред Съдебната палата. Според недоволните магистрати, чрез лобистки законодателни промени, които се прокарват спешно, се прави опит да се унищожат работещи структури.

"Това, което чух е че те казаха -  нашата работа е гарантирана, и да го закрият този съд, ние ще бъдем преразпределени, но въпросът е принципен. И аз признавам, че има необходимост от реформи, но така ли, като закриваме цели институции. Това не е посоката", категоричен е Новаков,

Относно заседанията в Народното събрание, евродепутатът изрази своето неодобрение.

"Шокиран съм от начина, по който се взимат решения. Сутринта - трябваше да има ограничения на секциите - ама

"3 месеца преди президентските избори, президентът има право да си назначи ЦИК, как ви изглежда? Какъв и е проблема на сегашната система. така ли се решават проблемите?, попита Новаков.

"Трябва да кажат как ще се случи. Аз колебания за повече прозрачност нямам. Ако обаче в Конституцията пише, че никой няма право да те снима, откъде ще намерим такива? Подобни крясъци, агресия и реваншизъм - нищо не носи това на държавата. Разправяме се по махленски", допълни още той.

"Аз искам да се даде повече шанс на хората да гласуват както искат. Кой обаче ще гарантира, че след проблема във Велико Търново няма да се наложи цялостно касиране избори", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR Андрей Новаков.

"Урокът, който трябва да научат нашите опоненти е, че хората ни пращат в парламента, за да си говорим, да намираме решения, а ти отказваш да им говориш. За нас това е полезно - да сме в опозиция, На мен това ми е стабилизиращо, създаде имунен отговор на партията. Едва ли има политик, само за да застане на власт. В НС има място за всеки и в опозиция" обясни Новаков.

"30 април е индикативен срок. Няма шанс България да загуби нещо. Само една страна е подала досега. НС може да изпрати Плана ако искат, той е там. Това е план, който ще функционира в следващите 10 години, той не е само за едно правителство. Предварителната оценка, която имаме е положителна", допълни още евродепутатът.

И поясни, че всеки цент е насочен към конкретна реформа, имайки огромен спектър от възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: парламентНоваков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари