Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?

Новаков: Шокиран съм от начина, по който се взимат решения
29 апр 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
140
Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?
Снимка: Аndreynovakov.eu

ГЕРБ поиска Европарламентът да провери законопроекта за закриване на КПКОМПИ. От партията на Бойко Борисов са изпратили писмо до председателя на Комисията по бюджет и контрол.

"Като не може в НС да се даде разяснение, какво налага такава реформа. Поне за мен е много съмнително, как се прави тази реформа, без дебат, без оценка. Предизвиква съмнение, когато засяга институция, предявила искания за над 3 млрд лева. Не виждам причина, ако ще реформираш, и си имал възможност да направиш правителство, добре - да закриеш съдилища, КПКОМПИ. Но те се отказаха да правят правителство и сега да направят такива кардинални промени, без обяснени, без минута дебат". Това заяви в Денят ON AIR евродепутатът Андрей Новаков,

В София имаше протест пред Съдебната палата. Според недоволните магистрати, чрез лобистки законодателни промени, които се прокарват спешно, се прави опит да се унищожат работещи структури.

"Това, което чух е че те казаха -  нашата работа е гарантирана, и да го закрият този съд, ние ще бъдем преразпределени, но въпросът е принципен. И аз признавам, че има необходимост от реформи, но така ли, като закриваме цели институции. Това не е посоката", категоричен е Новаков,

Относно заседанията в Народното събрание, евродепутатът изрази своето неодобрение.

"Шокиран съм от начина, по който се взимат решения. Сутринта - трябваше да има ограничения на секциите - ама

"3 месеца преди президентските избори, президентът има право да си назначи ЦИК, как ви изглежда? Какъв и е проблема на сегашната система. така ли се решават проблемите?, попита Новаков.

"Трябва да кажат как ще се случи. Аз колебания за повече прозрачност нямам. Ако обаче в Конституцията пише, че никой няма право да те снима, откъде ще намерим такива? Подобни крясъци, агресия и реваншизъм - нищо не носи това на държавата. Разправяме се по махленски", допълни още той.

"Аз искам да се даде повече шанс на хората да гласуват както искат. Кой обаче ще гарантира, че след проблема във Велико Търново няма да се наложи цялостно касиране избори", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR Андрей Новаков.

"Урокът, който трябва да научат нашите опоненти е, че хората ни пращат в парламента, за да си говорим, да намираме решения, а ти отказваш да им говориш. За нас това е полезно - да сме в опозиция, На мен това ми е стабилизиращо, създаде имунен отговор на партията. Едва ли има политик, само за да застане на власт. В НС има място за всеки и в опозиция" обясни Новаков.

"30 април е индикативен срок. Няма шанс България да загуби нещо. Само една страна е подала досега. НС може да изпрати Плана ако искат, той е там. Това е план, който ще функционира в следващите 10 години, той не е само за едно правителство. Предварителната оценка, която имаме е положителна", допълни още евродепутатът.

И поясни, че всеки цент е насочен към конкретна реформа, имайки огромен спектър от възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: парламентНоваков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
0
 
! Отговори
Фазомер преди 2 години
Герберизъмът е като комунизмът.Ама в раннатА му фаза.
90
6
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 години
Нека има крясъци, реваншизъм.... Само Даритковщина, Дуловщина, Мендовщина, Бойковщина, ГЕРБ-ерщина да няма... Омръзнаха ни за 12 години...
89
5
 
4
 
! Отговори
кряскащите преди 2 години
Кряскащите младежи с феса са нищо повече от неосъзнати комсомолци от "ВМРО-Иван" (ДС агент Иван - Каракачанов).
88
4
 
7
 
! Отговори
гражданин България преди 2 години
Аз не съм мутра! Ние, над 830000 граждани не сме мутри!Ние имаме мнение, защитаваме го и не "квичим",както разни тролчета *** по форумите! Да, тенямат аргументи и само знаят да обиждат, имамсъмнение, че повечето от тях нямат и 18 години иизкарват някой лев по-този начин, но не съзнават,че тази дейност, ще увреди психиката им и ще гинаправи това, което хората наричат "бял ***"!
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kaквото и да мислят отвратите от ИТН, ДБ И МУТРИТЕ ГЕРБ ще бъде пръв. И понеже няма да има промяна е редно тези три мутренски партии да платят разхода. долнопробни ***
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ЖивяЛ си, и си работиЛ в България, но сега не живееш тук. Не трябва някой отново да ни"освобождава" и "оправя" от вън. Ние, които живеем в България, трябва сами да определим бъдещето на децата ни. Не очаквам да е бързо и лесно, ще е трудно, бавно и след много грешки, но ще се научим. Помня след 89 г., че българите не знаеха какво да правят, защото бяха живели в затвор и нямаха елементарни познания за Закони и икономика, но се научиха. Ако имаме време ще се научим, и ще променим Бълга
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейс на типичен комсомолец-натегач.
84
6
 
11
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До Анонимен 118Не става въпрос за "гербавите"! Кой ще е на власт не зная. Става въпрос за простотиите и лобистките закони, които се гласуват набързо! Или не ви пука, че едни "мутри" ще бъдат заменени с други?
83
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай гробарите!
82
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
До IQ 2.28Като каза за съседите? Турция, то тя не е само европейска част, а азиатската/ като изключим курортите/? Както България не е само София ! Северна Македония с дисниленда? Сърбия? Румъния? Гърция/при положение, чесе наливат много пари/? И това за защитата го написах чисто хипотитично!
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тия пари на невъвръщенците! Милиарди изляха....Пращат ги на майките си да си чистят съвеста, че са ги оставили сами по селата. Не ги вкарват в данъци и здравна система. Държавата от тия техни пари не вижда нищо, защото данъците и таксите ги плащат на чужди държави! Ако някой печели от техните пари това са банките и банкерчетата! И някое и друго сигъни, което сбутотьосва майките им за пари. Но пък ние тъпите и грозноте трябва да се грижим за майките им да не бъдат тормози за 20лв,а?
80
9
 
16
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Шепа протестиращи, говорещи от името на цял един народ, направиха ПРЕВРАТ. Сигнал за предварително подготвения ПРЕВРАТ даде РАДЕВ. Един човек , работещ срещу интересите на държавата, в полза на друга държава.Кога ще поискаме ИМПИЙЧМЪНТ?
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без гербавите комунизмът щял да се върне! Ужас, не ми се мисли каква каша им е в главите на гербавите и как хаотично прелитат някакви шокиращи, откъслечни мисли.
78
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
До ама не.Това, че "пращат пари" на роднините си е личен избор, нали?
77
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от герб вече почнаха да от..качат. Вождът им залезе и адска мъка се задава.
76
17
 
5
 
! Отговори
ама не. преди 2 години
До Даако невъзвращенците, както по едно време ги наричахме спрат да "пращат пари", бвп ще клекне наполовина.
75
6
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
До Даи, кой точно ще дойде да отнема родината на хората дето им е писнало? погледнете съседните ни държави, направили са ни "ластик" като градоустройство и инфраструктура ако не с 50, то с 30 години минимум. европейската част на турция е светлинни години от нас ... седи гочоолу и се тръшка, че барак обама мисли да му ограде сейванта.
74
4
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 години
До До 100Наистина проблема е в начина на мислене! Например:" Защо, след като има проблем да го решавам, като мога да избягам от него?". Като жалите родината си, утре ако /не давай Боже/ се наложи да я защитавате, ще се върнете ли, или ще я жалите от 8000км.?
73
6
 
15
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До Анонимен 103Какво значи "съградим" тази държава, като теб те няма? Или други да я съградят, а ти да се върнеш в съградена държава? Нещо ми звучи, като че ли някой отстрани ми казва как да извадя горещите картофи от жаравата, за да ядем заедно!
72
13
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 2 години
Даа, проблема е че това е начина на мислене на 9 от 10 човека.. Затова хората им писва от простотия и бягат, не са мазохисти да седят посред ***, иначе те родината си я жалят, ейтакива умни индивиди като теб съсипва нещата. От 32г ви въртят на онаа си работа, и на вас ви харесва мизерията но някой не издържа и иска поне за децата си да намери по добро бъдеще от Бойко Борисов и хунта