Сиди за ДБ: Отварят пътя на Ердоган в България

Единственият, който печелил - ДПС
Обновена: 30 апр 2021 06:57 | 29 апр 2021 22:21, Екип на Bulgaria On Air
127

Лидерът на ВМРО и министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов призова с отворено писмо президента Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс. Поводът е гласуваните промени в Избирателния кодекс, които премахват ограничението на броя секции в Турция.

"Връщането на положение от преди 2016 г. ще го види същото. Не разбираме упорството, защо трябва да се връщаме назад? Защото едни партии трябва да платят цената за "Росенец".  Лъсна вече договорката на "Демократична  България". То се вижда и в гласуването. Това, което "Демократична България" прави е скандално". Това заяви в Денят ON AIR Александър Сиди от ВМРО.

Сиди изрази още недоволство от случващото на заседанията на Народното събрание.

"Новите политически субекти - те направиха няколко простички неща - дадоха ЦИК на президента, вдигнаха си заплатите и отстраниха ВМРО от избирателните администрация. Това е само срещу нашата организация, Това е див реваншизъм, те не искат да помогнат на хората. И ако до вчера бяха сатирично шоу - вече са политици и трябва да носят отговорност. Те вече са от другата страна на барикадата", каза още в ефира на Bulgaria ON AIR Александър Сиди.

От партията, която остана извън парламента след вота на 4 април, атакуват приетите промени в Изборния кодекс, с обвинения към конкретни политически групи.

"Можеха да направят много неща, те не искат. Те искаха да отворят пътя на Ердоган в България и това беше цената за "Росенец". Единственият, който печели е ДПС, никой друг.", категоричен е Сиди.

При евентуални предсрочни избори, от ВМРО са готови на разговори и с други политически групи.

"Ако има предсрочни избори, ще водим политически разговори. Възможни са разговори със всички партии, само не и ДПС", допълни той.

И се закани, че оттук нататък, ВМРО може да прави много неща, ще затваря улици и пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: ВМРОСиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
15
 
! Отговори
ВМРО Враца преди 2 години
Сашо Сиди да каже, когато бяха протестите в Росенец как ни се нареди да си мълчим и да избягваме темата. Тогава хората разбраха, че зад Каракачанов и Джамбазки стои Ахмед Доган. Затова и на изборите не влязоха, гласовете се изместиха за Слави и Възраждане взе 3 процента от ВМРО. Това е истината. Отидохме в канала. Сиди да си заминава на село да пуска пъртенки, вече няма кой да му се върже.
56
4
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Сиди, а когато издигаха Сарая и заграбваха земи, ти къде беше, бе? В кое си бъркаше - в нослето или в дyпeтo?
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69-ти:Защо лъжеш човек. През 2009 всички гласове за ДПС от чужбина (не само Турция) са 93926. Освен това много от изселниците вече са умрели от старост. Спрете да лъжете вмро б0кл.ци борите се за съществуването си лъжци. 4 години спахте в едно легло с Марешки! И ви навестяваха в леглото Боко и Доган.
54
9
 
8
 
! Отговори
Добро утро! преди 2 години
Каракачанинът Сиди не виждаше ли, че турският президент Ердоган държи България под свой контрол вече повече от 10 години? Не е ли разбрал поне през последните 4 години от баш каракачанина Красимир, че неговият шеф в правителството в оставка е доверен човек на Реджеп Ефенди в София?
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има район Чужбина няма да ми пука колко са секциите в държавите! Може и 200 да отворите в Турция! Защото всички отвън ще се борят за 5 места. И нека родолюбците в Кралството,САЩ, Патагония ако щете да се обединят с гласовете си и да излъчат някой, който смятат за достоен. Това е справедливо за българите на вън, справедливо е и за българите тук. Така гласовете им няма да ни вбесяват, няма да им се сърдим че не знаят какво избират или че избират нещо, което не харесваме. Искаме справедливост!
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разковничето е реално работещ район чужбина! Така нашите сънародници ще избират точно определен брой депутати, ще знаят кои са и ще им държат сметка за поведението им. Освен това ще е честно спрямо българите в България! Какво знае за Видин или Попово някой, който от 30 г живее в САЩ или Австралия например! Хората отвън си живеят с илюзии за партии и процесите в България, но избора им вкарва хора от плът и кръв в парламента, не илюзии. За това искаме работещ район "чужбина"!
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"017г в Турция за ДОСТ + ДПС има 27000 гласа. А тогава Ердоган напъваше доста за новата си партия.2021 в Турция взимат 19300 гласа. На всеки следващи избори гласуват все по-малко. Това са факти. В цяла Турция има гласували по малко за ДПС отколкото гласове има в Младост 4. Същевременно, ВМРО има 1.05% от вота в Лондон и ще падне дори по-ниско. Там е разковничето!"Да ама 2009 ДПС има 200 000 от Турция!!! Що ли? Щото няма ограничение от 35 секции! Я сега кажи кой печели от промените на ДБ и ИТН
50
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за ВМРО и милея за всички българи!За това искам район Чужбина, в който да има 5 депутата и те да се избират с гласовете на българите, живеещи в чужбина. Останалите 235 гласа да са за българите у дома, които спокойно да казват волята си. Сега взимат гласове от чужбина и ги мяткат по различни краища на страната стига се до абсурда в селце с 50 гласували баби да метна 100 гласа от Турция и сетете се коя партия печели в селцето. Подменят се гласовете в малките градчета и селца, не в София!
49
2
 
14
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Сиди е евреин между другото, не е арабин както някой писа.
48
7
 
17
 
! Отговори
Старшината преди 2 години
Важното е да бъде затворен вашият път към парламента патерици гадни!
47
2
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Сега ВМРО ще се прегърне отново с Атака и черноризците на Волен ще тормозят софиянци с нацистките си напъни.
46
3
 
22
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Има и кубински емигранти - Карлос Контрера, че даже е и в Столичен общински съвет. Иначе тия "патриоти" са едни от най-активно купуващите гласове в ромските секции.
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2017г в Турция за ДОСТ + ДПС има 27000 гласа. А тогава Ердоган напъваше доста за новата си партия.2021 в Турция взимат 19300 гласа. На всеки следващи избори гласуват все по-малко. Това са факти. В цяла Турция има гласували по малко за ДПС отколкото гласове има в Младост 4. Същевременно, ВМРО има 1.05% от вота в Лондон и ще падне дори по-ниско. Там е разковничето!
44
4
 
28
 
! Отговори
За сведение преди 2 години
На последните избори в Турция са гласували всичко на всичко малко под 22 000 души - колкото половин Асеновград!Тия проруски "патриоти" целят единствено и само да разпалват етническа омраза сред българските граждани, и така да си помпят мизерните проценти!
43
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгата си е проформа упадъчна дандания, дори и в Турция никой не я слуша, но в България, страна напълнила се с двукраки интелектуалци въпросната ерзац "музика" вече е станала ХИМН народен.Напред България!
42
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога арабски емигранти са бьлгарски патриоти - това е несериозно , предлагам да поканим и лидера на - иранската република - гн Хамнеи за член на - вмро , ще му дадем и бг гражданство това не е проблем вьв бьлгария , доколкото знам
41
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сиди ,тоя предизборен трик да плашите с турци и роми се изтърка !- та вие сте 10г Ортаци с дпс - Всичко проекти,ремонти,тец Джипигруп ! -докато вървеше кльопачката траехте нали ?Няма по-лошо от Псевдо патриоти !
40
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо Иванов нали се правеше на голям патриот в Росенец. И какво направи накрая, вдигна гласовете на ДПС.
39
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде на къде хора които от 20 30 години не живеят в БГ и ще ми определят кой да ме управлява. Освен ДПС най-много могат да се възползват престъпници и мутри като Божков.
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може нова партия да влезе в парламента и най-важното за нея да е да са избирателните секции? Ами опитайте са водите диалог да направим правителство, нещо за хората полезно.