Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май

Това е последен шанс за съставяне на кабинет в рамките на 45-тото НС
Обновена: 29 апр 2021 12:17 | 29 апр 2021 11:39, Красимир Ангелов
255
Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Това ще се случи в първия работен ден след Векикденските празници – 5 май, от 11 часа.

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
 
Това е последният шанс да бъде сформирано правителство в рамките на това народно събрание. Първите две политически сили след парламентарните избори на 4 април – ГЕРБ и „Има такъв народ“ върнаха мандатите и техни кабинети дори не бяха гласувани в Парламента.

Ако и БСП не направи правителство, президентът ще трябва да разпусне народното събрание и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори през това лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу диктатурата на протестърските партии!Гласували са да се отворят безконтролен брой секции в Турция.Честито на областите Кърджали и Хасково!
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоТя каза че не иска с Лойко. А и Лойко не ги иска. ДПС не ги искат. И няма с кой. Избори и пак същото.
125
4
 
6
 
! Отговори
Име преди 2 години
То вярно, че ситуацията е патова, но почвам да се притеснявам от цялата работа. Подобно нежелание да се управлява не съм виждал досега. И след нови избори едва ли ще се промени съотношението и пак ще бъдем в същата ситуация. Почвам да си мисля, че идват тежки дни (вълна от фалити, спад в икономиката, връщане на заеми и др.), всички го виждат, и затова не искат да управляват точно в този момент, да не им падне рейтинга, защото ще загубят със сигурност по -следващите избори.
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Корнела й светят очите и вече си избира костюмче за 5-ти. Някой има ли съмнения дали ще номинира себе си за премиерша. Пълен цирк, за чия сметка обаче?
123
10
 
3
 
! Отговори
от БСП Кюстендил преди 2 години
Абей оооу,,,какво ви казах аз преди 20 дена а?Сега другарката Нинова ще направи правителство под вещото ръководство на Президента Радев и ще започне разграждането на мутренския модел в управлението и изграждане на социална и справедлива държава!Държава с безплатни образование, здравеопазване, транспорт.Изграждане на нови заводи и фабрики и работа за всички!Въвеждане на необлагаем минимум и високи данъци(50-60%) за богаташите!
122
4
 
9
 
! Отговори
Сфетофар на жълто.. преди 2 години
Ето на това му се казва преврат в държава по конституция. Сега следва завой към Путинска Русия. Благодарим ти , Славчо некадърен с твоите неразчетени сили.Истинско харакири за България, която е член на НАТО И ЕС.До там я докарахте, чалгари.Равновесието е нарушено. Залитаме към Москва повече, а Радев се кефи. Да видим докога.Очаквайте посещение на конгресмени от САЩ.Дано му набият обръчите на ,,президента".
121
5
 
6
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО! преди 2 години
Никак няма да е лошо Нинова да оглави Министерския съвет, та после на заседанията на Военния трибунал да си получи заслуженото, защото войната е близо.
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Курнелията и тя да не скъса некой менискус докато се напъва да мисли правителство?
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП имат по-малко депутати и от ИТН и няма с кой друг освен може би с Манолова и Дончева но те са само 10 човека. ДПС отказаха да преговарят и искат Сливи. Сливи не ги иска .
118
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Господин президент,Защо не погледнахте например към Христо Бойкикев или към Мая, все пак беше по-добро решение, отколкото да давате мандата на тази никаквица? Не ви ли е ясно, че и тя няма нищо да направи? Дори да привлече ДПС към себе си, пак заедно са 73 гласа. Крайно недостатъчно.Непрестанно говорите за законност, но първо погледнете себе си! Това лято юмрукът ви наруши Конституцията! Да, ще имате подкрепа от БСП за втори мандат, но тази есен ще понесете яки шутове на президентските избори!
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И третия като втория и първия. Със стари кърви нов бордак.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техните кабинети - след дълги умствени напъни кабинетът на ИТН се състоеше от 1 човек.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че тези партии изобщо не мислят за това, че имаме кризи от различен характер и трябва да се решават в полза на обществото, а са се събрали в парламента да си правят на инат и да точат ножа за баницата!С инат нищо не става!Единственото хубаво е,че сега поне има някаква дискусия и парламента диша, преди и дискусия нямаше,защото само вожда решаваше!
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите от ИТН ще подкрепят правителството на бсп. Липсващите гласове- от мутрите и от психодесните. Ще има и 5-6 гласа от дпс. Свиквайте! *** идва!
113
3
 
4
 
! Отговори
mene преди 2 години
Много добър ход - сега ще си проличи БСП на чия страна е. Ако не върнат мандата веднага ще се закопаят много дълбоко на следващите избори :)
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силно се надявам Нинова да представи кабинет за гласуване. в народното събрание. То е ясно, че Славчо и Бочко нямат грам смелост и мъжество, та една жена трябва да ги учи как се опема отговорност. Пък и дебатите и гласуването ще е истинско шоу.
111
4
 
11
 
! Отговори
РЕЗИЛЕ иди си преди 2 години
Самозабравил се Мултак като Славчо ЧАЛГАРА, няма да управлява България!!! Есента, ако трябва и трети избори ще има (заедно с президентските) на които РЕЗИЛА на българската нация, ще стане редови хрантутник на народа, както е бил докато БСП и ДПС го направиха президент - РЕЗИЛ на българската нация!!!
110
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, махайте ги всичките тези тоталитарни партии на прехода. Не виждате ли, че пак ви върнаха в миналия век? Пак ли ще правите преход към демокрация 30 години, не ви ли писна?
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ГЕРБ участва в тази уйдурма заедно с бсп, ще загуби един глас на следващите избори- моят!
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХората на Слави досега предлагат само деконструктивни решения,нали ги гледам, все предложения вредящи на населението и България!Ако субсидията на партиите се намали,те ще бъдат зависими изцяло от олигарсите и няма да прокарват закони в полза на обществото,а в полза на олигарсите и във вреда на обществото,а сега и гласуваха в полза на турските гласове, все повече ИТН показават,че са вредна партия със самите си решения,не приемат и соцалната програма на бесепарите и т.н.Разочароват