Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма

Обществото трябва да възстанови моралните си устои, смята той
Обновена: 1 май 2021 11:38 | 1 май 2021 11:38, Петя Славова
148
Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма
Снимка: БГНЕС

"Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са доста различни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен преврат. Атаката започна срещу бившият министър-председател Бойко Борисов, но тя премина в атака към държавата", коментира пред Нова тв проф. Георги Близнашки.
 
Той добавя, че обществото трябва да възстанови моралните си устои.
 
"Парламентаризмът се основава върху управлението чрез дискусия и толерантност. Сега има злоба и омраза. Този парламент пропада и трябва да се разпусне бързо. Промените в Изборния кодекс предполага, че новият може да бъде дори по-лош", казва проф. Близнашки.
 
"Разпоредбата е противоконституционна. Въвежда се един ценз за компютърна грамотност. Как ще се справят тези, които нямат този вид грамотност? Трябва да се направят условия всеки български гражданин да се възползва от правата си".
 
Специалистът добавя, че в много държави машинното гласуване е забранено със закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е целта, да гласуват по малко хора, а като се пипнат и настройките на машините, пилотчето ще ни стане до живот президент. Този човек е божие наказание, злобен, нагъл и много противен.
81
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ясно става , че Фигурантът овладява държавата с помощта на старата Държавна сигурност и инструкциите от Кремъл. Предстоят ни тежки години на упадък , който можем все още да предотвратим !!!
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента на отнеха правото да можем свободно да гласуваме.Утре ще ни отнемат правото да сме граждани и да се наричаме българи.Помислете върху това!
79
4
 
5
 
! Отговори
главанак преди 2 години
Нямам титли като този,но съм готов да споря с него и да му докажа, че говори огромни глупости! И това го пиша за втори път! Какъв пълзящ преврат- от кого, кои са силите, съответно изпълнителите, какво целят, и т.н., и т.н. Или просто се хвърлят едни думи в публичното пространство, за да се захранят прогерберски агенцииц като пик!
78
3
 
1
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До АнонименИ аз така. Това вече забранено ли е. Защото може и да стане. В САЩ вече е проблем да си бял, хетеро и образован. А площадниците май са почитатели точно на тоя тип отношения. А Хаджигенов е адвокат на ЛГБТ и сега твори закони. А поста ти съдържа скрита заплаха, та се питам, дали ще се наложи да се обяснявам и оправдавам един ден, че харесвам жени, женен съм щастливо и имам деца и внуци.
77
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
единственото, което би могло да се каже на тоа добре угоен "специалист" и заспал пътник на снимката е: ЧИБА!
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близнашки ти си най-известната близалка на мутрата Б.Б.!!
75
4
 
4
 
! Отговори
Изроди преди 2 години
Лишиха голяма.част от възрастните и хората в неравностойно положение от правото на глас.
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко,в сряда Корнелия взема мандата и в четвъртък Герб и ДПС в и ето на разума и стабилността ще гласуват кабинет с мандат до нова г.
73
4
 
9
 
! Отговори
Георги Киричков преди 2 години
Ако един човек не е достатъчно грамотен да гласува машинно, то как ще прочетете критично програмите на партиите и ще прецени кой е достоен да управлява. Трябва да има образователен ценз за участие в изборите. Не може човек без елементарна грамотност да решава бъдещето на България. Гласуването на машина не е по-сложно от работа с банкомат или смартфон.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Близнашки се заглежда по женски прелести. Човещинка. :)
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички усещаме това което казва професор Близнашки
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е да не забравяме кои са приятелите на славиима един репортаж на Тодор Колев мулти груп са поканели Слави Трифонов
69
7
 
7
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Не, че нещо, но... Тоя чичка бил комсомолец. Кой не беше, просто ни задължаваха. Бил партиен секретар. Ако е бил значи не е бил доносник. Партийни секретари беше забранено да се вербуват. Беше и конституционен съдия и доколкото знам е обучавал повечето юристи учили в Св. Св. К. Охридски. И да питам площадните демократи, МаняМа каква е и каква беше? А Т. Дончева, а фамилията Бойкикеви? А Слави? Слави не беше ли шута на мафията и певеца на мутрите? А мафията и мутрите не ги ли създаде БКП, а?
68
5
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Посредствено кресливите взеха превес засега и ако това продължи и след новите избори не ни чака нищо добро в обозримо бъдеще. Неолибералната революция намери благодатна почва в България, целта обаче винаги е власт или пари, и двете заедно най-вече. После следват години в неистови усилия да се преодолеят негативните ефекти на революцията, каквато и да е тя, неолиберална, социалистическа и т.н. Като се замисли човек, няма успяла революция.
67
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотук повечето коментари нямат нищо общо с коментара на Близнашки.Трагедия сме като общество. Трагедия.
66
1
 
4
 
! Отговори
една жена каза преди 2 години
Бунгар, не знам от коя партийна квота са те избрали в СИК, но определено се вижда че не си за там.Поредната безхаберна калинка, на която матри..ялът и е лош.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около 3% от подадените гласове за партии различни от ГЕРБ се обявяват за невалидни. При машинното гласуване няма невалидни гласове.
64
5
 
11
 
! Отговори
Къци преди 2 години
Плачете, змий ехидни:защото ви се развалиха далаверите и уговорките с Падишаха !Сега ще лъснат истинските резултати след идващите извънредни избори,когато машините ще ви "отрежат" ръчичките, да не посягате към 600 000 мъртви души.
63
2
 
5
 
! Отговори
Сироко преди 2 години
Въртиопашката е красива птица, но твоята душа не е.