Тома Биков: Президентът показа, че иска предсрочни избори

Изборния кодекс ще доведе до провал на изборния процес
1 май 2021 21:35, Нели Христова
159
Тома Биков: Президентът показа, че иска предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

„С връчването на мандата на БСП президентът показа, че иска да има предсрочни избори”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в „Карай направо”. Според него парламентът е в задънена улица, тъй като той  не бил в състояние да излъчи парламент. Биков е на мнение, че това е довело до политическа криза.

„Не мисля, че БСП могат да получат подкрепа. Моето мнение е, че „Демократична България” имаха по-голяма възможност да сформират правителство около някаква своя програма, дори и то да е имаше някакъв временен характер”, смята Биков.

Той подчерта, че сред ангажиментите на програмата на ГЕРБ било възстановяване на политическия диалог, но от БСП не им били предлагали подобни.

„Цялото общество в момента вижда резултатите от изгарянето на всички мостове и разрушаването на политическия диалог, което усърдно беше правено през последната година. Сега ни предстоят много трудности. Всеки носи своята вина, трябва да видим кой къде е сбъркал и да поправим грешките си. В момента смелост е да говориш с другите”, добави Биков.

Депутатът от ГЕРБ изрази мнението, че ревизията на Изборния кодекс ще доведе до провал на изборния процес.

„Това, което гласувахме в парламента, в България никога не го е имало и никога не се е правело по този начин. Писан за една нощ, приет за една нощ, без никакво обсъждане с изборни специалист и с хора, които разбират от това, без обсъждане на препоръките от Венецианската комисия. Нашите опоненти в голямата си част в края на деня не знаеха за какво гласуват. Това е законодателна катастрофа. Никога по такъв начин не е посягано към този най-важен закон”, каза още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Аз нямам президент. Имам Цар.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наглец нещо не помни,как Тиквун Велики събираше бандата си от парламента и си гласуваше колкото си иска "закончета",някои от тях специално за определен бандит,като Свинчоу.Отврат и наглост!
118
1
 
7
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 2 години
ТОЗИ БИКОВ НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ С ЕЗИКА НА ПОЛИТИК - ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ КУКЛИТЕ БЕ ЧОВЕК НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ КАЖЕ КАК СЕ ИЗЛАГАШ - ДА ТО СЕ ЗНАЕ РИБАТА СЕ ВМЕРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА А КОЯ Е ГЛАВАТА ?????? ПОЗНАЙТЕ??????
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б.Б. отдавна показва интерес към науката, особено към УНСС. Като бивш "малък д-р" от ВМШ/сега ПА той не пропускаше среща със студенти от този ВУЗ, загърбвайки СУ, един от малкото български ВУЗ-ове в класацията на световно известните университети. Тази "линия" следва И.Гешев, решил на "стари години" да стане докторант (свободна доктурантура в Правно-историческия факултет ПИФ на ЮЗУ - Благоевград). Г-н Гешев, светилата на Правото са в Юридическия факултет ЮФ към СУ. Станете при тях докторант.
116
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
раво ПИЧ - всичко разбираш!
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома, ти си хлъзгав като мряна. Обръщай платната по вятъра, обръсни си тиквата като Дългия от Учин дол и започвай да сипеш слюнки и храчки по Боце от Банкя! Колко му е, ти толкова партии смени, та няма да пристанеш на Слави с мандолината... хоопс - с виолата! Ония с Ицо лодкаря хем са зли, хем за нищо не стават.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ТОЗИ ЗВЕЗДЕН ЧАС ПРИ НАС ПРИСТИГА ОТ ПАРНАС БИКА КРИЛАТ, ДА НИ ПЪЛНИ МОЗЪЦИТЕ С КРИЗИ ЗАБРАВИЛ МИНАЛИТЕ ЕПИКРИЗИ ЗА ПРОВАЛЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПОД СВЕЖИТЕ ГРИЖИ НА ГЕРБ.... И ВЪЗКРЪСНАЛ С ДЯСНОТО КОПИТО ЗЕМЯТА ПОДРИТВА.
113
2
 
6
 
! Отговори
На депутатите преди 2 години
Заплати трябва да им даваме на свършена работа, а дали са свършили нещо качествено се разбира на следващите избори. Така, че който е избран на следващите избори взима заплата, който не - значи хората не са доволни от него и остава без заплата.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АбеОткъде ви намират такива ... Аз откога търся евтин персонал .. Моите все ме щавят като за последно ... Дай данни за контакт ...
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абеза теб 10 000 пари ли са? Стотинков?
110
6
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тоя Радев, както се размотава с тези мандати и после му ги връщат, накрая ще стане, че депутатите са рАботили цял месец и ще трябва и по 10 000 лв заплати да им плащаме за простотиите. Ега ти!
109
0
 
0
 
! Отговори
Forza Europa moderna преди 2 години
До форца Не лъжи наивния човечец. Ще вземе да ти повярва, че е така както казваш и ще се изложи по-силно отсега.
108
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на така наречената " промяна " , *** като животни, срещу всеки който се изкаже по дипломатически, различно от техните виждания. И се радват на чалгарския език, и на зоопарка в НС, начело с Тошко...Радвайте се, защото ще е до време. Като изплуват на свтло мутрите, чиито интереси обслужват " вашите нови спасители " , на дали ще ви е до радост. Вече се започна, да видим как ще ни залее лавината от Турция.
107
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно пък това гнусно човече дето се нагажда в която и да е партия за собствена изгода. Да дадат отчет за толкова години власт какво направиха. България държи последните места за всичко. Това означава лошо управление. С тези празни думи не може да се върви дълго.
106
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ме интересува мнението на тоя придворен шут?Циркаджия!Кои бяха тия ГЕРБ?
105
17
 
16
 
! Отговори
БайЙхахаухайяъ преди 2 години
Биков , краварката е в левия ъгъл.
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков ще се кандидатира на 3 места през юли а Борисов на 5 места.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приготвил ви е един дебел дрон за вас и вашия шеф, къде се е скрил в мазето
102
5
 
12
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Слушам,чета тук таме,че патрЕотЕтЕ искат отново лапат от държавната баница.Няма по големи лъжци от тази напа.т.Те са готови да бъдат бастуни,патерици,инвалидни колички,само и само да засмукват по 7-8-9 хиляди лева на месец.Тези са един счупен турски ибрик,който се е разпаднал на парчета.
101
4
 
11
 
! Отговори
един от лакеите преди 2 години
Това е едно политическо нищо от антуража на Винету .