45-ото Народно събрание не било в състояние да произведе политики

Повечето лица в партиите на промяната били част от статуквото
68
45-ото Народно събрание не било в състояние да произведе политики
Снимка: НС

Решението на левицата да върне мандата за съставяне на правителство е било трудно, призна пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат.

Още по темата

„Ние сме отговорна партия“, допълни той.

„България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя“, посочи Мирчев.

„Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години“, допълни той.

По думите на депутата по-важни са парламентарните избори и върху тях трябва да е фокусирано вниманието.

„Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които ние предлагахме през тези четири години, са искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика. България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: БСПпарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Точно така! Със стари к...и,нов бърдак не става! Доказаха го БСП,ГЕРБ и ДПС по върроса за субсидиите за партиите! 1 левче,им се видя "нищожно" и бойкотираха гласуването нали? Доказаха,яе са там да гушат парички,а не да са нормални законотворци,мислещи за избирателите си уви!! На прав път си слави! КОлкото и да те оплюва мутрата Борисопв и другарите му в парламента! Дано влязат повече съмишленици след следващите избори на Слави!И дано има промяна!!!-:) С теб сме Слави! Ще те подкрепим пак!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ами не е в състояние да произведе политики. Какви политики да произведе, като по цял ден само се карат и обиждат? Само дето още не са се сбили. Ама ми се струва, че и това ще стане. В предишните парламенти имаше и кютек. Спомням си, че Стоян Ганев го биха.Егати парламента, егати и държавата...
55
2
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Един простичък анализ на коментарите води до заключението, че едни и същи лица са авторите на солидно противоречащи си съдържания. Стара психитактика за въздействие. Вместо достойни аргументи четем клюкарски злобарщини от семитски тип. Това има за цел да предизвика у хората биполярна несигурност, водеща в дадем момент до паника. Няма човешки спор, а нахвърляния на посредственности. Без диалог един текст може да бъде приет като отрова за разума. Веселинъ Радославовъ Димитровъ егн 7112136860
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте гербави затворници!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новите в парламента са абсолютно безотговорни типове
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45то народно събрание е долно сборище на мошеннициТова е най-лошото събрание което е имала България
51
1
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Свето Събрание Предтеча ...предтеча на 46-то,което ще бъде вече оргия на оргиите. Според мен Нинова и Манолова ще си го сложат с Трифонов и Борисов публично.
50
1
 
9
 
! Отговори
За неразбралите преди 2 години
Този парламент си свърши основната работа за която беше свикан и сега "не е в състояние да произведе политики"! Направиха гласуването машинно и това им стига. С венецуелски софтуер от фирма финансирана от Шорошчо, не си губете вече времето зарад тез ***. Каквото и да гласувате, изборът ще е какъвто е зададен на софтуера. Вие сте излишни. Промяна с избори никога няма да видите.
49
6
 
7
 
! Отговори
Новина преди 2 години
Като чуем , че някой ор.ъф.ляк от БСП прави изцепка, знаем , че ще оцапа терена !
48
6
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Предпочитам Диктатурата пред лигавата либерал-демокрация! Диктатура = равно на ред!
47
3
 
6
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Не могат да се отърват от синдрома "гепи колко можеш много и колко може по бързо". Няма да се оправят нещата в БГ с тоя манталитет...
46
6
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
ГЕРБ е партия на ченгесари.Боко е милиционерски син, Гешев е милиционерски син, Севда и Деница Сачева са дъщери на милиционери и т.н. Тези хора могат да произведат само милиционерщина и произвол.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статуквото Мирчев сте вие от БКП=ДС=БСП и всичките партийки които произведохте след втория ви преврат на 10 ноември 1989г.Вие сте началото и края.Саморазпуснете си.
44
3
 
10
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Колко пъти ще ни докарвате до нула с вашата промяна бе другарю Мирчев ВСИЧКИТЕ ВИ ПРОМЕНИ ДО СЕГА ВОДЯТ ДО КАТАСТРОФА! Каза ви го другаря Живков:,,СоциализъмЪт е едно недоносче,едно недоразвито общество" и,,Ние ви излъгахме " !!!Е щом вашият ,,бог" го казва вие каква още промяна искате? Колко пъти ще,,настъпим мотиката" заради вас !!!Вашата промяна винаги е била пагубна за България!.......А виждаме че и в цял свят ,където има социализъм,държавите са много зле!
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47А вас насранните протестъри кой ви обича?А смрадливец?7%. Толкова ли хванахте?
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48Всъщност Слави няма планове. Това е проблемът.Планът му беше да бъде в опозиция, да си взима дотацията и да плюе 4 години.
41
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлата Севда налива ли налива едни пари в стотици ***!Напразно!И хиляда плюса да си сложите болшинството от хората мразят шайката Гроб!
40
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата cмpaд получи мощен шут в алчната задница от етническите българи!Следващата стъпка е затворът!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44Ти май хич не си умен, а?Партиите се махат и слагат на избори от избирателите.Направи си партия и да те видим.Или викаш да слагаме член 1 в конституцията?
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези партии като не могат да управляват, махнете ги всичките и изберете изцяло нови партии.