България можело да изпусне парите от Брюксел

Причината - продължителната политическа несигурност
Обновена: 2 май 2021 12:53 | 2 май 2021 07:28, Камелия Цветанова
182
България можело да изпусне парите от Брюксел
Снимка: Pixabay

България може да пропусне ефективното използване на еврофондовете за възстановяване на икономиката, пише Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Още по темата

Българите ще застанат пред избирателните урни отново през юли, след като социалистите станаха третата политическа партия, която отказа да състави правителство след парламентарните избори миналия месец.

Социалистите, загубили почти половината от местата си в парламента след изборите на 4 април, заявиха, че ще бъде невъзможно да се изгради работещо мнозинство във фрагментиран парламент и ще върнат мандата веднага след като президентът им го връчи на 5 май.

Президентът Румен Радев трябва да разпусне парламента, да назначи временно правителство и да свика извънредни избори в рамките на два месеца - най-вероятно на 11 юли.

Продължителната политическа несигурност може да попречи на способността на най-бедната държава-членка на Европейския съюз да рестартира своята опустошена от пандемия икономика и ефективно да се възползва от 750-те милиарда евро фонд за възстановяване от коронавируса от ЕС.

Решението на социалистите идва, след като както дясноцентристката партия ГЕРБ на трикратния премиер Бойко Борисов, така и новата антиестеблишмънтска партия „Има такъв народ” /ИТН/, водена от телевизионния водещ и певец Слави Трифонов, се отказаха от опитите да сформират правителство.

Народният гняв срещу широко разпространената корупция след почти десетилетие на управление на Борисов засили подкрепата за антисистемната партия ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: кризаБрюкселплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъдеВ момента седя в жилище, каквото ти никога няма да можеш да си позволиш, а може даже и да не си влизал в такова.:)))))
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да дойдат тези пари и да ги изпуснат народа нищо няма да усети както и до сега
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. 95"А България може ли да изпусне да си плати членския внос"Дори и да може, това е нищо в сравнение с това, което можем да загубим.
86
3
 
6
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
до Анонимен 91Алъууу...ЛУМПЕНЩРАСЕее...ОЧЕВАДНО е,че си с две гънки в кратуната си и се въргаляш нейде във *** си палатка на некой преименуван площад ядейки вмирисана риба-копърка и надувайки *** с тайната надежда да получиш три сребърника от чИчЕ Сорос и компания!!!Още бая корички хляб има да РУЧАШ докле стигнеш моето ниво...
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, глада отрезвява най-добре.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България може ли да изпусне да си плати членския внос
83
0
 
6
 
! Отговори
Ко, речи, Ко? преди 2 години
антиестеблишмънтска ????????Защо не пишете статиите изцяло на английски?
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ройтерс каза че царя е гол и сме затънали в блатото на корупцията с размери от времето на Тодор Живков:"Народният гняв срещу широко разпространената корупция след почти десетилетие на управление на Борисов засили подкрепата за антисистемната партия ИТН."
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 33/87"как спиш спокоен не знам. Руски агенти те дебнат от всякъде, даже продавачката в бакалията е такава. Види статистика колко хляб ядеш. Водят те в ГРУ на отчет."За разлика от теб аз съм живял по времето на "великия" Социализъм в България: системата на доносите беше нещо обичайно и се простираше до ....продавачката в магазина.За руснаците няма никой похват, който да е неморален, щом става дума да мачкат останалите. Продавачки, доноси, убийства, рускини по морето и руски съпруги.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъдеНеадекватен си, но това вече е очевидно.
79
1
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
хайде по леко със смяната на айпи то, да цъкаш плюсчера на твоите бисери.
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 33/85Няма нужда да "питам Костов". Аз ЗНАМ, че не "Костов им го даде", а те го принудиха да им го даде. Руснаците никога не са ни питали за нищо, което могат да ни вземат със сила и принуда: затова си имат назначени хора в ДС, и партии в България - да ни принуждават. Агент Гоце се тупаше в гъдите с "тройния шлем", с който загроби за десетилетия България: използват българи срещу българи, за да ни принуждават и това никога не е спирало от Освобождението насам.
77
2
 
5
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
до Анонимен 84Е ле па тоя пишман психолог-социолог,антрополог.ихтиолог и т.н....да разбирам ли че си НЕКОЙ ДАНГАЛАК от "умните","красивите"и КРЕСЛИВИТЕ...Е нема лошо...МАЙКАТА ПРИРОДА си знае работата...ОНО ТРЕБЕ И ТАКИВАкатили да има...нали сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!
76
3
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
как спиш спокоен не знам. Руски агенти те дебнат от всякъде, даже продавачката в бакалията е такава. Види статистика колко хляб ядеш. Водят те в ГРУ на отчет.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХристос Воскресе!Доказахме, че сме най-тъпия народ. Бог да пази България.
74
4
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
абе ясен си, още сънуваш че взривяват влакове руснацитв. Ми като си толкова загрижен питай Костов що продаде Нефтохим на рашките или Баце що им направи тръба. Или *** протестирай да спре АЕЦ а не Белене Козлодуй, как така ток от руска централа ще ползваш. Само от Марицата за теб
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъдеНе ме разбра. Аз напълно допускам, че си някой дангалак лентяй на много по-голяма възраст. Просто казах, че нивото на драсканиците е такова на под 20 годишен, а като ти гледам и нискоинтелигентната реакция, вероятно и възможностите ти са горе долу такива ....
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ко? Не?"Дори предпочитам тия пари да ни ги спрат! Аз от тия брюкселски пари не съм усетил нищо"Ами, нормално, човек, с елементарни умения и никакви възможности да планира, какво ще усети.То ти си ги и "усетил", но си прекалено глупав, за да разбереш. На почти всяка магистрала или голям инфраструктурен проект виси табела, че е правен с частично или пълно финансиране от ЕС,но *** предпочита да се прави, че такива неща не е виждал, за да може да *** на Великден и още 364 дни в годината
71
0
 
0
 
! Отговори
Аз Съм преди 2 години
Дайте на кучето кокал.
70
2
 
3
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
до Анонимен 78Това твое УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ вероятно е в следствия на хвърляне на БОБ!!!!ОПИТАЙ ПАК...