България можело да изпусне парите от Брюксел

Причината - продължителната политическа несигурност
Обновена: 2 май 2021 12:53 | 2 май 2021 07:28, Камелия Цветанова
182
България можело да изпусне парите от Брюксел
Снимка: Pixabay

България може да пропусне ефективното използване на еврофондовете за възстановяване на икономиката, пише Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Още по темата

Българите ще застанат пред избирателните урни отново през юли, след като социалистите станаха третата политическа партия, която отказа да състави правителство след парламентарните избори миналия месец.

Социалистите, загубили почти половината от местата си в парламента след изборите на 4 април, заявиха, че ще бъде невъзможно да се изгради работещо мнозинство във фрагментиран парламент и ще върнат мандата веднага след като президентът им го връчи на 5 май.

Президентът Румен Радев трябва да разпусне парламента, да назначи временно правителство и да свика извънредни избори в рамките на два месеца - най-вероятно на 11 юли.

Продължителната политическа несигурност може да попречи на способността на най-бедната държава-членка на Европейския съюз да рестартира своята опустошена от пандемия икономика и ефективно да се възползва от 750-те милиарда евро фонд за възстановяване от коронавируса от ЕС.

Решението на социалистите идва, след като както дясноцентристката партия ГЕРБ на трикратния премиер Бойко Борисов, така и новата антиестеблишмънтска партия „Има такъв народ” /ИТН/, водена от телевизионния водещ и певец Слави Трифонов, се отказаха от опитите да сформират правителство.

Народният гняв срещу широко разпространената корупция след почти десетилетие на управление на Борисов засили подкрепата за антисистемната партия ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: кризаБрюкселплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази публикация може да бъде написана само от хвърлящите кал по образа на България в ЕС - Йончева и Кънев! Мepзaвци!
148
2
 
3
 
! Отговори
до Язе преди 2 години
Хитро наричаш абревиатурата ИТН / излъгахме тоя народ, но лошото е че това не е лъжа като лъжа ами може да се определи като национално предателство, к. може да доведе до нов берлински конгрес и дори да останем без излаз на море, те сараите не случайно са по морето и разните им имоти и приватизации. Голямо предателство е сътворено. Трябва да им се потърси отговорност и то веднага.
147
1
 
4
 
! Отговори
До долния преди 2 години
Добре, но нали знаеш че монарха по презумция подкрепя етносите и малцинствата. Съгласявам се че те не заслужават уважение но какво да се прави. Само че те гласуват и ако ние не гласуваме, то тежестта на техния глас се удвоява. Особено след като е допуснато етническа партия, което е изначалното предателство и етническо гласуване. В краткосрочен план ако българите гласуват масово то това ще понамали тежестта на етническия вот, а в дългосрочен да се премахне етническото гласуване, защото е обидно
146
1
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Гласувайте си. Гладувайте си.Гласувайте си. Гладувайте си. Аз лично ще пропусна тая чест. От мнозинството, които няма да гласуват съм. Аз съм монархист човек и в тоя републикански зверилник не вярвам. Познавам поне още десетина като мен. В избирателна секция мога да вляза само ако съм сигурен, че няма нито една партия с членове от етноси различни от българския. Нито арменци,нито евреи, нито турци са българи.
145
3
 
13
 
! Отговори
Язе преди 2 години
ИТН (Излъгахме Този Народ). Ако българите имат останал и 1 грам достойнство, и 1 капка мозък никога повече тези чалгари лъжци и измамници както и МаяМа, Бойкикев и сие, Хаджи-Хаджигенов и оня мазен арменец. Също и Техноймпесовата + фесовете, няма да припарят до парламента. ГЕРБ работиха добре и минахме през кризата сравнително лесно. Ваксинацията върви, ваксинирайте се докато можете, че скоро може и да не можете. Ако чакате Спутника ще има да почакате ...
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпуснат ли парите ВИНОВНАТА Партия, водачи на Съд.
143
6
 
10
 
! Отговори
До минусите преди 2 години
Хора парите мисля че не са безвъзмездни. Това е общ заем, а заемите се връщат по принцип и то тъпкано. Можете да слагате минуси щом ви доставя удоволствие празник е , но никой не е дал аргументи против моето твърдение...
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 148"Само една тотално корабокруширала икономически държава, може толкова да се тръшка и вайка как щяла да изтърве безвъзмездните кинти от бащиците от Брюксел"Това мислене е елементарно. Каквато и конкурентоспособност да има икономиката десетки милиарди вкарани в нея имат ефект. Колкото по-малка, толкова по-голям е ефекта. Няма какво да се правим, че за България 30 милиарда не са пари.Или на червените всичко им е през ... само и само да докараме катастрофа в страната?
141
2
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
Слави ще ни даде пари. Не са ни нужни. Да си се затворим. Ще си пуснем чалга и ще си живеем.
140
5
 
8
 
! Отговори
До долния преди 2 години
Кинтите не са безвъзмездни.
139
5
 
5
 
! Отговори
До долния преди 2 години
Кинтите не са безвъзмездни.Така мислим
138
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само една тотално корабокруширала икономически държава, може толкова да се тръшка и вайка как щяла да изтърве безвъзмездните кинти от бащиците от Брюксел. Демек ние икономика нямаме, идеи нямаме, не ни се бачка, за да изкараме пари...остава ни само да чакаме на дубсидийките, които и без това безогледно се гепят от обръчите....пълни *** сме. Как оцеляват държавите извън ЕС без субсидии за нас е птлна мистерия.
137
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този план не се отнася за налични пари а за заем, който Еврокомисията ще тегли от името на страните членки, което автоматически го прави неизгоден за малките страни и много изгоден за големите поради което те вече са внесли плановете си а малките просто се чудят как да излязат от ситуацията и затова се ослушват и се правят на умрели. Ако заема се връща солидарно ние нямаме интерес от това и трябва да си пасуваме. Ми аз така мисля аз съм пас.
136
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината е че правителството в оставка знае за този план много отдавна, но мотаят и бавят за да им е виновен някой друг.
135
0
 
4
 
! Отговори
Климе Наумоски преди 2 години
До 123Еми ако е така с авио компаниите, как дойде идниския щам до Франция и Гърция?
134
9
 
2
 
! Отговори
Климе Наумоски Охрид преди 2 години
До АнонименИ ВСИЧКО това Македонците ОТЛИЧНО го знаят и до сега масово и винаги са гласували и ясно референдували и срещу НАТО и срещу ЕС.Не защото не обичат народите членки на същите съюзи,но защото не искат да са просяци. А Каракачанов-шкембе, пък въпреки извесен руски шпионин, не знае че помогна на волята им. ВИНАГИ са били по-мъдри от него и другрчетата му, които възлиза че не могат да живеят без хазяин. Обаче ето и Македония е с същия хазяин, така че тоя иска нещо друго.
133
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо ама изобщо не ми дреме за тези пари. и без това няма да усетя нищо както и почти целия народ с изключение на фирмите около герб и управляващите които ще си напълнят още шкафчета
132
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Така е ..Кое най бигата ?!80 милиарда долара външен дълг сега и с 30 милиарда от ЕС стават рекоерд 110 милиарда заеми.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123Така му развали опорката, а я поства цял ден и половина.А не си е направил труда даже да провери какви са правилата.Или пък си е направил труда, но нарочно лъже?
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросните милиарди са общ заем и това може да се провери, дори и минусите можете да проверите. Заемите ще се връщат а как точно не знаяЛесно се слагат минуси, ми четете бе тогава пишете