Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

ГЕРБ готви конгрес на 11 май
616
Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите
Снимка: БГНЕС
Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс.
 
"Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането - говоря за указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник", обясни Атанасова.
 
Според нея демонстрираното от "партиите на промяната" е направо скандално.
 
Всяко нещо, направено на Разпети петък - има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов.
 
Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.
Още по темата
Нали виждате цялата конспирация - то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов.
 
Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване, коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева.
 
Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират. Не се ли притесняваме ние държава член на ЕС, че купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат в такава държава? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това, добави Захариева.
 
Две неща ми направиха впечатление, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите, коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.
 
Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения, категоричен е вицепремиерът.
 
Вторият абсурд за мен е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила, допълни той.
 
Аз се занимавам с моята си партия - затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения, заяви още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
10
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
за начало политическа нестабилност, следвана от институционална и икономическа криза-------- Повече ме интересува кога ще екзекутираме Каскета за унищожаване на колекцията на г-н Божков, за съучастие в организирането на фалшивата пандемия, за убийството на Милен Цветков, за всичките му акции, насочени към унищожаване на съдебната система и правосъдието въобще ?
462
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите варвари,тепърва ще дефилират.Да поговорим ,за старите.Там бе,еднолична анархия.И за да остане жив,всеки си траеше.Разберете се за полето надействие и новите, и старите и най- вече,като се сритате,ще се оправя ли плебса,след,икономическия крах на пожарни-каря.Джон,какъв е гена на българите?Варварски сър.
461
1
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
До 488 опетков НС гласува в Събота измененията в изборния закон. Президентът ги публикува в същия ден, но понеже събота не е работен ден за издаването на Държавен вестник, той излиза с дата Петък. Т.е. какво излиза: пРезидентинът ни публикува закон, който не е измъдрен все още в кратуните на новоизлюпените парламентаристи.------Прочети още веднъж какво си написал и си отговори сам - кой гласува, кой издава указ и кой печата ДВ.
460
6
 
6
 
! Отговори
Невеселяк преди 2 години
... Междувременно PowerPoint-а ще си осигури втори мандат и ще слугува на Москва като дълбоко внедрен руски шпионин в момент на конфликт по оста Изток-Запад. Честито!ПП: Пропуснатия План за възстановяване ще ни е най-малкия проблем при очертаващи се заплати от 3 долара.
459
9
 
11
 
! Отговори
Невеселяк преди 2 години
Само няколко дни след началото на преврата от лятото се видя, че протестират три отделни групи. Влязоха в Парламента като три отделни партии, преследват три отделни цели и интереса. Всеки, с повече от една гънка в мозъка, ще прозре, че ни чака за начало политическа нестабилност, следвана от институционална и икономическа криза. Когато *** гласували за "новите" ПРОДАЖНИЦИ, усетят това по джоба си, ще се осъзнаят що за шарани са...
458
4
 
16
 
! Отговори
Варварин преди 2 години
Бе добре. Тази ме нарече "варварин". Ама тя пък ще остане в историята с Деса-немитата там нещо си.
457
7
 
19
 
! Отговори
личи й преди 2 години
На Атаносва само по погледа и личи каква е npocma злобарка.
456
8
 
21
 
! Отговори
който не осъзнава преди 2 години
който не осъзнава колко вредни са ГЕРБ ...ГЕРБ са най-голямото зло сполетявало България след освобождението!!!
455
9
 
16
 
! Отговори
Дааааа преди 2 години
Ах плачете червеи, прекрасен е плачът ви, след два месеца и по затворите.
454
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Smartmatic е основана от венецуелци специално за доставка на софтуер за гласуване за администрацията на покойния президент Уго Чавес. Smartmatic признаха, че може да има намеса в софтуера им. Шефът на компанията признава, че резултатите за броя гласували са били завишени с поне 1 милион от 8,1 милиона гласа. С най-дълбоко съжаление трябва да съобщим, че бройката на избирателната активност от 30 юли, за учредителното събрание на Венецуела са били подправени, заяви Антонио Мухика.
453
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много злобно същество, точно като за герб!
452
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази багажа й е колкото на кърджалийската кофа!
451
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова, че от вас по - големи варвари няма!
450
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не конгрес, гответе си евакуацията към Венецуела.
449
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова и другите от Герб, спрете с тези брифинги! Тук се погазва Конституция и вие вместо да разтърсите световните институции и медии, си играете на оплаквания. Срещу вас се е изправил коварен враг, който не подбира средствата, а вие ще ни разправяте колко не били прави! Играете го слабо и неубедително и ако трябва четете ПИК, добре ви е казано. Борисов не реагира адекватно, Не се дръжте като наивници и бъдете на висотата на вашия електорат, иначе го губите, ще трябва алтернатива! Мислете!
448
8
 
25
 
! Отговори
хаха, каква наглост! преди 2 години
Деса общата да говори за варварство е като поцинкованата кърджалийка да обвинява някого в пpoстотия, като ББ да сочи с пръст и да вика "Дръжте крадеца", като Цв Цв да обвинява някого в подкупност, като Горанов да нарича някого измамник... и прочие, и прочие.
447
12
 
10
 
! Отговори
Mr.Twitter преди 2 години
Аз съм против машинното гласуване!Съгласен съм с казаното от министър Захариева.И предлагам вместо от Венецуела да внесем машините за гласуване направо от Северна Корея!
446
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До НЕГЛАСУВАЩ до сегаДо 467Ами щом целокупният акъл на цялата рода е толкова,гласувайте за "не казвам нищо","не обещавам нищо".Само после да не ревнете,че са ви орязали това или онова(заплати,пенсии,правата).Нали не знаете за каква програма гласувате.Наистина такива глупчовци едва ли някъде има...
445
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До ники До 487Аааа,как! Изобщо няма да влязат Герб,нали това е целта на упражнението.Преди фалшифицирали резултатите те,сега ще го направят "новите".Нека да не влязат нито герберите,нито бесепарите,нито депесарите,а да ни управляват чалгарите,мутрите и демократите(наистина странна комбинация!).И като забатачат всичко,в което няма никакво съмнение,защото нямат общи цели и идеи,както и капацитет,ще трябва да дойде пак някоя дясна партия(не казвам,че трябва да е Герб) да им оправя бакиите.
444
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Сат Н Мноо си ***. Но и "медиите" умишлено си траят и може би не си разбрал. НС гласува в Събота измененията в изборния закон. Президентът ги публикува в същия ден, но понеже събота не е работен ден за издаването на Държавен вестник, той излиза с дата Петък. Т.е. какво излиза: пРезидентинът ни публикува закон, който не е измъдрен все още в кратуните на новоизлюпените парламентаристи. По-голям резил от това трудно може да се измисли. Те така с тези, които ще "изчегъртват".