Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?

Завъртяха се и имената на Огнян Герджиков, Гергана или Соломон Паси
Обновена: 4 май 2021 08:33 | 4 май 2021 07:32, Елка Василева
182
Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?
Снимка: архив, БГНЕС

Поредно име към “обичайните заподозрени”, сочени в последните седмици за служебен премиер, завъртя коментаторът Константин Мишев.

“Бойко Рашков. Този мрачен тип ще ръководи служебното правителство. Не е непременно нужно да бъде назначен за служебен премиер или министър. Той е мозъкът на днешната дестабилизация на България и ще бъде главният архитект на политиката на правителството на Радев”, написа Мишев в социалните мрежи. И добави: “Да му мисли моят приятел Evgeny Mihaylov... Рашков беше негов душманин през онези далечни години в началото на промените. Разследваше го за видеокасетата с изявленията на Петър Младенов, че трябва танковете да дойдат.”

Още по темата

Според Мишев сме свидетели на преврат - “засега е безкръвен. Засега...”.

Бойко Рашков бе директор на Националната следствена служба преди 25 г. Бил е депутат от левицата, зам.-министър на правосъдието в правителството на тройната коалиция, а от 2013-а до 2018 г. - председател на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Университетски преподавател по право. Миналата година Радев го назначи за член на правния си съвет.

Друг юрист също бил вариант според политическата мълва - проф. Даниел Вълчев, вицепремиер и просветен министър в кабинета на царя.

Потърсен от “24 часа”, той се разсмя на новината за “номинацията”. “Нека първо процедурата да се извърви докрай и президентът ще си номинира кандидат. Всичко това, което в момента се говори, е на нивото на интригата”, коментира професорът по обща теория на правото и обща теория на държавата и декан на Юридическия факултет на СУ.

При вече безалтернативните нови избори и съответно служебен кабинет най-соченото име да го оглави е това на президентския съветник по националната сигурност Стефан Янев. Коментатори подчертават факта, че бригадният генерал присъства на консултациите на Румен Радев с парламентарните партии, предшестващи завъртането на рулетката с мандатите.

В кабинета на президента, чийто премиер бе проф. Огнян Герджиков, Янев беше вице и министър на отбраната. Завършил е Военната академия в София и колежа към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ. Смята се за един от най-близките хора на държавния глава.

Първият служебен премиер на Радев - Огнян Герджиков, определи преди дни като абсолютно нереалистична опция отново да бъде поканен. Сред имената се завъртяха и тези на Гергана или Соломон Паси, които обаче също отхвърлят подобна вероятност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
8
 
! Отговори
ВСЕ ТАЯ! преди 2 години
Дали Рашков или Янев ще бъде новия служебен премиер няма никакво значение, защото последната дума за бъдещето на Евро-атлантическа България, в края на краищата ще бъде на Джоу Байдън. Всяка друга версия е заблуждение...
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите създават БВП ,който им позволява да живеят ТРИ ПЪТИ по-добре.Но се ограбва от една смрадлива комунистическа клика вече 31 години.Преди 1989г. не го броя ,щото всички страни с "народна " демокрация бяха на тоя хал. Само пред 2020г сме ПОДАРИЛИ 4 МИЛИАРДА на пРосия. А стига ,бееее....
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите бастисаха държавата.
117
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде можеш да сравняваш поляците и българите. Поляците са достоен народ, истинска нация. А не сбирщина...като нас
116
5
 
1
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
До Анонимен133 Ковид пандемията може и да мине,но умсвените и хормоналнисбърканяци им е до гроб ГЕРБ
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите живеем добре със САЩ и НАТО! Ние българите искаме да караме Порше и Мерцедес, а не руски лади!
114
5
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
Как да стане.Полша са католяги,а ние съветчици и православни.Борис още 870 го е решил и няма отърване.Други вариант е да се сърдиш на Аспарух ,че е не е заобиколил ИРИ-ВИЗАНТИЯ.И не ни е заселил някъде из средна Европа.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоши дни ще настъпят за гологлавите и оядени калинки и за онези двамата с неврологичните заболявания. Три милиарда евро мога да ви върна веднага в бюджета само от ГЕРБ и прокурчетата на Гешев
112
4
 
13
 
! Отговори
azp преди 2 години
Българио, плаче ми се за теб! Накъде си тръгнала с Радев, Нинова, Манолова, Дончева, Иванов, Трифонов и компании, с техните съветници от ДС и Русия? Още ли не си проумяла, че всички наши злини са дошли и продължават благодарение на социалистите = комунистите? Герб също имат много трески за дялане, но досега не сме имали друго по-успешно управление.
111
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша разруши православния храм Александър Невски в центъра Варшава, който беше почти два пъти по голям от едноименния в София, а ние още не сме разрушили Александър Невски в София. Българите требе да разберат, че докато не почнат да мразат Русия като поляците и не срутат Александър Невски в София, визите никога няма да паднат и българите никога няма да бъдат приети като равни в голямото цивилизовано демократично западно англосаксонско семейство. Само тогава ще караме мерцедеси и ще живеем като западняци.
110
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да закрием православната църква и да конвертираме в католицизъм за да скъсаме със съвецкото православие и да станем нормална западна държава!
109
1
 
2
 
! Отговори
Новия стар преди 2 години
Абе, важното да е наш човек ! Другото е лай-лай ky4ka....
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската пета колона даде без пари златото на България да се изнася от американците.
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРуската пета колона ли спря Южен Поток? Руската пета колона ли даде милиарди за остарели американски изтребители когато 85% от българите жиевят в бедност.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиночет е възможен в католическа и нормална държава с устои.В съветско православие най-много бат ти Бойко.И като подхвана няколко комуниста с пари ,чак му спретнаха "революция"
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изкореним ли Руската пета колона у нас, включително политици на най-високо ниво, не спрем ли милиардите, давани всяка година "Данък пРосия", не направим съдебна реформа, не се вдигнат драстично пенсии и заплати, не спрем ли демографската катастрофа-нищо добро не ни чака. 12 години ни загуби по безобразен начин Бойко Методиевич.Време е каквито и да са управляващи да ядат здраво дървото. Без това няма да се мине...
104
4
 
4
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Требе да ни дойде един Пиночет да събере комунистите и да ги изтепа на стадиона, само тогава ще се оправиме и ще взимаме заплати по 5 хил долара и ще живеем богато както в Чили!
103
4
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 2 години
И при Живков искахте промяна и станахме най-бедни и изчезващи в Европа.Сега пак го искате.Сега вече може и да изчезнем след новия 30 г цикъл.Турците ще ви помогнат и после ще ви закрият.
102
0
 
5
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
"и създаваме на модерна материална и духовна основа за нормална, демократична, правова европейска държава".А гей паради ще има ли при духовната основа?
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търси се българския Пиночет...?!