Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?

Завъртяха се и имената на Огнян Герджиков, Гергана или Соломон Паси
Обновена: 4 май 2021 08:33 | 4 май 2021 07:32, Елка Василева
182
Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?
Снимка: архив, БГНЕС

Поредно име към “обичайните заподозрени”, сочени в последните седмици за служебен премиер, завъртя коментаторът Константин Мишев.

“Бойко Рашков. Този мрачен тип ще ръководи служебното правителство. Не е непременно нужно да бъде назначен за служебен премиер или министър. Той е мозъкът на днешната дестабилизация на България и ще бъде главният архитект на политиката на правителството на Радев”, написа Мишев в социалните мрежи. И добави: “Да му мисли моят приятел Evgeny Mihaylov... Рашков беше негов душманин през онези далечни години в началото на промените. Разследваше го за видеокасетата с изявленията на Петър Младенов, че трябва танковете да дойдат.”

Още по темата

Според Мишев сме свидетели на преврат - “засега е безкръвен. Засега...”.

Бойко Рашков бе директор на Националната следствена служба преди 25 г. Бил е депутат от левицата, зам.-министър на правосъдието в правителството на тройната коалиция, а от 2013-а до 2018 г. - председател на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Университетски преподавател по право. Миналата година Радев го назначи за член на правния си съвет.

Друг юрист също бил вариант според политическата мълва - проф. Даниел Вълчев, вицепремиер и просветен министър в кабинета на царя.

Потърсен от “24 часа”, той се разсмя на новината за “номинацията”. “Нека първо процедурата да се извърви докрай и президентът ще си номинира кандидат. Всичко това, което в момента се говори, е на нивото на интригата”, коментира професорът по обща теория на правото и обща теория на държавата и декан на Юридическия факултет на СУ.

При вече безалтернативните нови избори и съответно служебен кабинет най-соченото име да го оглави е това на президентския съветник по националната сигурност Стефан Янев. Коментатори подчертават факта, че бригадният генерал присъства на консултациите на Румен Радев с парламентарните партии, предшестващи завъртането на рулетката с мандатите.

В кабинета на президента, чийто премиер бе проф. Огнян Герджиков, Янев беше вице и министър на отбраната. Завършил е Военната академия в София и колежа към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ. Смята се за един от най-близките хора на държавния глава.

Първият служебен премиер на Радев - Огнян Герджиков, определи преди дни като абсолютно нереалистична опция отново да бъде поканен. Сред имената се завъртяха и тези на Гергана или Соломон Паси, които обаче също отхвърлят подобна вероятност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедни ми бедни Лойко-толкова МИЛИАРДИ подари на пРосняците-и пак те сготвиха. Хак да ти е. Ся народът ще те трича якоооо....
79
4
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Един пример за масови досиета с компромати в ДАНС е международният анализатор и автор Ивета Чернева която е злепоставяна следена и унижавана от банди близки до ББ,затова че критикува Гешев!При проверка се оказва че има досие,а шефа на ДАНС казва че това е секретно та сега съди лично Димитър Георгиев за незаконни досиета и търговия с хора!Да ДАНС търгуват българи като роби в посока ЦРУ!
78
5
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Няма значение кой ще е. Ролята му е формална за 2месеца да подготви и проведе изборите.
77
1
 
9
 
! Отговори
1000% преди 2 години
антинатовец , антиевропеец Путинист и Решетниковче. Гответе се за овации-.
76
1
 
7
 
! Отговори
Може преди 2 години
Може да е тякай от Стпатежическия му съвет - примерно Председателят - агент Майстора! Защото майсторски ВИ изпързаляха!!! Следва ОБРАТЕН ЗАВОЙ ЗА БГ - ВЪОБЩЕ НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ!! СЪДЯ ПО НАЧИНА на преврата - ИЗЦЯЛО ЧЕНГЕДЖИЙСКИ!!! Който и да е - зад него стои Божков и дългата ръка на ГРУ.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така ще стават министър-председател като не са били милиционери. Не може така.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да откъснат пипалцата на Гробарите от властта и паричния ресурс на държавата. Да се започне истинска ревизия на крадливата им дейност. После ще търсим сметка на пРезидента и Слафчу Чалгаря....
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е никой от тримата. Едно ченче ще е, защото само куките любят Бойко Борисов. Той им даваше по хиляда лева, все пак ! Честито на финансжовите експерти и техните политически лидери.
72
3
 
8
 
! Отговори
И със сигурност преди 2 години
...от БСП, естествено!!!
71
2
 
8
 
! Отговори
Със сигурност преди 2 години
ЩЕ Е ВОЕНЕН!!!!Залагам на 150%!
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тримата си имат лични проблеми с ББ- и тримата са бесепари
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''. кой ще е новият служебен премиер? ''....................Новия премиер ще бъде Васил Божков с вицепремиери братя Галеви
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Досиетата са в дансНапример?Кажи един пример от това масово, защото иначе изглеждаш като въздухар-лъжец.Откъде го знаеш?На женския пазар ли го казаха?
67
3
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Няма нормален човек, който да вярвя че Радев и ченгетата, които му дърпат конците, са братството на почетните българи и без контролна власт на президента ще доведе до нещо добро. Начина, по който действат, прокарвайки скандални закони, означава че се готвят да съсипят държавата съвсем законно за пореден път.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо...ТъпотоКато гледам... ти си тоя който цял живот ***.И все си валат.
65
5
 
8
 
! Отговори
К.Минчев преди 2 години
Дано др. Радев излезе този път по разумен и зрял политик....,че да мисли за България, а не за Москва и Путин. Иначе лошо.Ще тъпчем на едно място още години и ще въздишаме, че сме последни в ЕС с тази си любов към СССР И днешна Русия.Дано!
64
8
 
5
 
! Отговори
Досиетата са в данс преди 2 години
Борисов и Гешев масово са пускали СРС-та за унищожение на неудобни хора дори обикновенни граждани критикуващи режима!
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61Кой си ти бесепарска русофилна плюнке?И аз те мразя.
62
9
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Мощното...квиченето в герберските редици тепърва предстои.Сега само правят...сухи единични...тренировки да не се отпуска...стадото от герберските калинки.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
05.05 от 10:30 всички пред президентството да си върнем демокрацията !