Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?

Завъртяха се и имената на Огнян Герджиков, Гергана или Соломон Паси
Обновена: 4 май 2021 08:33 | 4 май 2021 07:32, Елка Василева
182
Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?
Снимка: архив, БГНЕС

Поредно име към “обичайните заподозрени”, сочени в последните седмици за служебен премиер, завъртя коментаторът Константин Мишев.

“Бойко Рашков. Този мрачен тип ще ръководи служебното правителство. Не е непременно нужно да бъде назначен за служебен премиер или министър. Той е мозъкът на днешната дестабилизация на България и ще бъде главният архитект на политиката на правителството на Радев”, написа Мишев в социалните мрежи. И добави: “Да му мисли моят приятел Evgeny Mihaylov... Рашков беше негов душманин през онези далечни години в началото на промените. Разследваше го за видеокасетата с изявленията на Петър Младенов, че трябва танковете да дойдат.”

Още по темата

Според Мишев сме свидетели на преврат - “засега е безкръвен. Засега...”.

Бойко Рашков бе директор на Националната следствена служба преди 25 г. Бил е депутат от левицата, зам.-министър на правосъдието в правителството на тройната коалиция, а от 2013-а до 2018 г. - председател на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Университетски преподавател по право. Миналата година Радев го назначи за член на правния си съвет.

Друг юрист също бил вариант според политическата мълва - проф. Даниел Вълчев, вицепремиер и просветен министър в кабинета на царя.

Потърсен от “24 часа”, той се разсмя на новината за “номинацията”. “Нека първо процедурата да се извърви докрай и президентът ще си номинира кандидат. Всичко това, което в момента се говори, е на нивото на интригата”, коментира професорът по обща теория на правото и обща теория на държавата и декан на Юридическия факултет на СУ.

При вече безалтернативните нови избори и съответно служебен кабинет най-соченото име да го оглави е това на президентския съветник по националната сигурност Стефан Янев. Коментатори подчертават факта, че бригадният генерал присъства на консултациите на Румен Радев с парламентарните партии, предшестващи завъртането на рулетката с мандатите.

В кабинета на президента, чийто премиер бе проф. Огнян Герджиков, Янев беше вице и министър на отбраната. Завършил е Военната академия в София и колежа към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ. Смята се за един от най-близките хора на държавния глава.

Първият служебен премиер на Радев - Огнян Герджиков, определи преди дни като абсолютно нереалистична опция отново да бъде поканен. Сред имената се завъртяха и тези на Гергана или Соломон Паси, които обаче също отхвърлят подобна вероятност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
12
 
! Отговори
Само да вметна преди 2 години
От тежкото управление на ГЕРБ, в момента в хотел Шератон на Малдивите се чува почти само българска реч... мислете !!!
59
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Вече 30 години ние българите живеем добре със ЕС и със САЩ, и следващите 30 години ще продължим да живеем така защото ЕС и САЩ са най-добрият избор за България!
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пРезидента ще назначи някой безгръбначен тип"Близашки" ипо -точно който му спуснат. Но със сигурност ще е дърт комунист или доносник. Нема как....
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновен е комунизма и руската мафия!
56
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ох, кога ще дойде юли на новите избори да бием дузпата на комунистите и да си изберем да си турим едни яки капиталисти да ни управлвята живота да ни създават условия да се развиваме при капиталистическа пазарна икономика да забогатяваме и да си удовлетворяваме желанията и да се наслаждаваме на материални продобивки и на хай-тек гаджети.
55
4
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Статуквото ГЕРБ се махна и дойде промяната с новите честни и некорумпирани хора, които не крадат, а парите които изкарват с честен труд си ги държат в швейцарски банки, не като Боко Балтика в отключени чекмеджета. И тези нови и неопетнени хора като Бойко Рашков, Даниел Вълчев, Стефан Янев не са някакви си ченгесари от ДС, а умни, млади хора, прохождащи в политиката. Другарят Резидент си знае работата как да реди служебен кабинет от който да повее вятъра на промяната :)))
54
6
 
26
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До 56Всеки знае как Черепа е станал най-богатия българин- честно и почтено, ако не вярваш, питай Манол Велев(само че той е кома). Всеки знае, че американците го подгониха(за това че е част от руската мафия). Всеки знае, че бившите ченгета назначили Радев, са способни само на саботажи и разруха, но не могат нищо без директива от Москва. Да си фен на Черепа, Радев, Чалгаджията, Маямата, Хаджигейчо и Бабикян е извратено и долно.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 64Радев създаде служебен кабинет през 2017 ама от къде да знаеш като си бил в яслите по онова време и си търкал балатома.
52
1
 
12
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Герджиков не иска, оня ден по БНТ каза, че и да му се молят няма да стане премиер категорично!Между другото всеки иска да е в парламента ама да не управлява!
51
0
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Правителството на Огнян Герджиков е деветдесет и петото правителство на Република България (петото служебно). То е назначено на 27 януари 2017 г. от президента Румен Радев.Сформирано27 януари 2017 г.Разпуснато4 май 2017 г.Това е 95-о правителство на България.
50
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е само от крадливото племе на ГЕрП
49
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичките изброени най-симпатичен ми е Герджиков, ама едва ли ще го огрее.
48
6
 
23
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
За съжаление идва царството на простотията или по-точно царството на феновете на чалгата и Слави Трифонов!Само като излезете на улицата и виждате простотията и гласоподавателите на Трифонов!
47
8
 
0
 
! Отговори
Следващият преди 2 години
Аз нали ви казах, че служебният премиер ще е Даниел Вълчев, излишна статия :)
46
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Джипко Бибитков му останаха два дена да се показва по телевизията,а се надяваме после да се включва от централния софийски затвор или в ловешкия...там има психиатрия...
45
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не краде колкото г-н Борисов ще е добро начало. Ако не краде изобщо, ще е перфектно.
44
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да е само гербер да не е
43
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35Е той Божков голям организатор! Създаде негова собствена партия,създаде партията на Слави,на Манолова,на Дончева,на Копейкин,на Хр.Иванов,организира събитията в Росенец,изкара десетки хиляди по площадите,успя да организира емигриралите българи по цял свят и-и-и-и какво още?Ако има подобни организаторски възможности и толкова пари,наистина е по-добре да управлява той,а не някой от СИК!
42
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са смея като кажат - новите лица от партиите на протеста :)))))))))Ама кои са новите лица бре??Мая Манолова ли, продукт на БСП и лице на статуквото и Пеевски, Дончева ли, тя е същата!Бабикян ли, хамелеон! Или Хаджигенов, нереализиран адвокат с тъмно минало!Или оня Христо Иванов дето в ефир го питаха какво прави Маджо или Слави Трифонов етикет на мутрите от 90-теНови лица :)))))))
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той пък щото Славунции знае английски та пушек се вдига от него. Хахаха