Днес БСП получават третия мандат за съставяне на правителство

На 1 май Националният съвет на БСП реши да го върне
5 май 2021 07:45, Нели Христова
30
Днес БСП получават третия мандат за съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчва днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарна грипа в 45-тото НС „БСП за България". Това е последната възможност да бъде сформирано правителство в рамките на това Народно събрание, пишат от БНТ.

Първите два мандата бяха върнати от коалиция „ГЕРБ СДС" и „Има такъв народ", без техните кабинети да бъдат дори гласувани в парламента.

На 1 май Националният съвет на БСП обаче взе решение да върне мандата още при връчването му.

С това процедурата по Конституция за съставяне на правителство ще бъде изчерпана. По закон следва президентът да разпусне НС и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
7
 
! Отговори
защо преди 2 години
Като е толкова отворена,защо не направи правителство и да "оправи" държавата.Единственото,което знае е да плюе по хората,нищо друго.Нито нещо съществено предлагат,нито изпълняват,кое по-точно е новото им предложение. Ако мисли за хората няма да иска да вкарва неодобрена ваксина,защото след това кой ще отговаря ако се случи нещо с някой човек.Не поемат отговорност за управление,нито нищо,ама устите им големи,не се затварят.Аман от многознайковци по всичкология и оправячи.Те живеят,за да мразят.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"столетницата" отива където и е мястото-в небитието!!!
2
3
 
15
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
НИНЧЕ , като върнете мандата върнете и ония 6 000 000 лева от надвзетите субсидии. Избори идат пари трябват в хазната. ДА НЕ ЗЕМЕТЕ ДА СЕ РАСПИЩОЛИТЕ ДА ГИ ПРОФУКАТЕ ЗА КЕБАПЧЕТА В НЕКОЯ МААЛА.
1
9
 
15
 
! Отговори
Сюлейман Трифонзан преди 2 години
Един чорап(фес) със цвят червен,един за мен-един за теб...Какво му трябва на човекааааа?Са,Са,Са!