Нинова: В това НС нямаше диалог, само его

Останалите партии искали повече гласове
Обновена: 5 май 2021 12:13 | 5 май 2021 12:11, Нели Христова
30
Нинова: В това НС нямаше диалог, само его
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Има риск от ниска избирателна активност, даваме си сметка за това, както и за отговорността, която ние имахме с третия мандат", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. След като партията й върна третия мандат, България отива на предсрочни избори, които ще се проведат на 11 юли.

"Дали е справедливо или не мандатът да бъде връчен на нас решава само президентът Радев съгласно конституцията на България. Що се отнася до това, че БСП е в изолация, позволете да ви коригирам - нещо по-лошо е това. Нито една партия в парламента не си говори с другите партии, нито помежду си. Това е лошото за България - че в този парламент нямаше диалог. Че надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се отиде спешно на избори за да се спечелят още повече гласове", обясни Нинова пред журналисти след като излезе от сградата на президентството.

"Това политическо късогледство доведе до тази ситуация. Знаете, че ние още от началото, когато започнаха мандатите, заявихме подкрепа за втората сила, за четири - пет неща, които сме ги говорили много. Най-вече мерките за икономиката и хората в кризата, които да минат през актуализация на бюджета и ревизия докрай на Борисов. Уви, новите политически субекти в парламента не проявиха готовност да се обединим за такива надпартийни цели, които декларирахме още преди изборите и имаше разум и смисъл в това. За съжаление партийният егоизъм надделя над разума. Надяваме се на следващите избори да не е така", допълни още лидерът на БСП.

Запитана кой се надява на повече гласове при следващия вот, Нинова отговори: "Слави Трифонов заяви, че не може в този парламент и искат изобри, за да имат по-голяма лигитимност. Знаете, че абсолютно мнозинство е невъзможно."

Тя обяви, че резултатите на БСП на изборите не са добри, но партията е готова за следващия вот и очаква да се справи по-добре.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не те мразя даже ми ставаш все по симпатична. Обещавам че ще направя всичко възможно моите внуци да научат че не Бойко борисов а ти си поставила основите на демокрацията в българия като затри БСП. ПОКЛОН ОТ БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много абсолютисти в тая държава бе ?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нито една партия в парламента не си говори с другите партии, нито помежду си." Странно? 165 човека говорят едно и също и накрая не могат да се разберът !
24
1
 
0
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ситуацията е такава, каквато е, т.е. такава, каквато сме я търсили;))) По-хубаво от тва, политическите субекти да не могат да се сговорят за порциите от държавната софра, нема накъде, макар, българинът, да не го разбира, хич това, просто иска и той да е включен в порционът, нищо повече;))) Именно това включване в "порциона" наричаме "омерта" или "Мафия". И Нинова, докато твоите хора в местната власт са включени в един "порцион" с герберите, не очаквай по-високи резултати. Наблегни на кметовете
23
0
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Е,вие от БСП си преглътнахте егото и се предложихте на Учендолеца,но той не ви отрази.Размечтахте се за тройната ламя с ДПС по времето на мадридския крадец.
22
0
 
8
 
! Отговори
Др. Лъжа ! преди 2 години
Защо лъже Нинова, че нямало диалог в 45 народно събрание ?! БСП заедно с чалгарите на Слави, лъжците на Пинокио, мутрите на Мая и баш шефовете от ДПС си гласуваха заедно всички популистки и лобистки ( в полза на някои олигархи ) закони !
21
0
 
9
 
! Отговори
Другарко, преди 2 години
Всички видяхме,че не сте помръднали от чугунения комунизъм!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ви здраве.Чао
19
3
 
7
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Там имаше едно Шимпанзе (Тошко Африкански) и МунчоРадевите мутри. За какъв диалог говориш *** ***.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То егото на К.УРналия и безмозъчните ***, заедно с това на ненормалните шизофреници от И Така Нататък нямаше граници!! Съсипват държавата в полит-икономическо измерение без да им пука! Ще разберете скоро, колко си наа.кахте пътеките, на следващите избори 40 % за ГЕРБ ще има-въпреки всички идиотщини дето ги измислихте в ИК. Палячовци, продадохте България на олигарсите, които Боко и Гешев смачкаха!
17
0
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Намерил се кой да го каже, Дамата от с Крушовица чиито неограничени амбиции са обратно пропорционални на умствените и възможности и която може да го докара само до свастиките на Бузлуджа, лозунгите от времето на СОЦА и скечовете от селски вечеринки които редовно разиграва на сцената на Парламента ... !!!
16
0
 
9
 
! Отговори
Всички сте... преди 2 години
Всички сте еднакво настървени към властта, всички се интересувате само от собственото си, огромно его, не Ви пука за хората...........Защото, ако Ви пукаше за България и хората ( от които очаквате да гласуват за Вас, само тогава ги споменавате, нали? ), никога нямаше да допуснете това най-срамно и отвратително положение в парламента.Алеко, Алеко, винаги си бил актуален, особено сега! Точно сега!Срам ме е този жалък,отвратителен политически театър! И ролите си не успяхте да разпределите!
15
1
 
14
 
! Отговори
та така преди 2 години
е що не проведе диалог бе другарко импексова ? от твоето его по голямо НЯМА !
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, 4 години се нагледахме на твоите истерии и на твоето его.Който гроб копае другиму, сам пада в него.
13
0
 
15
 
! Отговори
Вярно е курнело! Пър преди 2 години
Първенствотото за его го водиш с няколко обиколки, плътно зад теб са славчо и тошко африкански, догонват те майчето и татянчето, малко по-назад са хаджито, ицо и онова природно недоразумение атанасов! Орел, рск, щука, в допълнение костенурка и ***! В израел го има подобно чудо, където за 24 месеца имаше 5 предсрочни парламентарни избори!
12
1
 
15
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
Нинче 6 148 180 лева плюс наема и тока на Позитано 20. И какво толко работят 65 човека в централата на БСП освен да интриганстват. Едно време в общината само Кмет, Секретар и касиер. Веднага съкращавай фризъорки маникюриски сервитъорки коафъорки и флъорци от централата да не се наложи след изборите да отваряме Белене о да си ги отработите там.
11
3
 
15
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
*** тя и Нинова мислеше, че ще бутне ББ и ще спечели изборите, на нея Сл.Тр. най- много и разбърка пасианса. А Румен-Чорапа направо заплаши: гласувайте за Партията, иначе конституционна криза, и аз щв ви прецакам, вашата м****! Пък нямало диалог, нямали подкрепа, наглеци нахални. Нали свалиха Герб, сега кво, да ги направим "активни борци" и да лапат до живот, що ли? Ура за БСП, ура, другари, 100% подкрепа за ИТН, Тошко- премиер!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разпусни БСП Нинова та лявото пространство да се заема от наистина лява партия.Вие леви не сте а и сте и с дългогодишна компрометирана история.
9
3
 
17
 
! Отговори
До до 1 преди 2 години
При ГЕРБ спря кранчето на крадци, убийци, измамници, едри бизнесмени, криещи данъци, укриващи произход на крупни средства, поде се борба с крупната олигархия, пила десетилетия кръвта на целокупния български народ!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнело кажи си американците колко ти платиха за да убиеш БСП?