Слави Трифонов: Не успяхме да намалим субсидиите на левче

Може би следващото НС ще успее, заяви той
Обновена: 5 май 2021 16:35 | 5 май 2021 16:34, Александър Попов
326
Слави Трифонов: Не успяхме да намалим субсидиите на левче
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов отново използва социалните мрежи, за да обясни неуспешния опит да бъдат намалени партийните субсидии от 8 на 1 лев за глас.

"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ".

Още по темата
А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!"

Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно.
 
Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
3
 
! Отговори
Бабикян преди 2 години
Е важното че си гласувахте и огодихт на пчеличката Мая видите поредните гладни Мутр
256
1
 
6
 
! Отговори
Ма ма преди 2 години
Защо не успя, бе Слави?? И 7\8 TВ на никъде. Двамата ти актьори изчерпани до последно, да плачеш като ги гледаш, не че са били нещо.Шкумбата , за какво ти е?? Плачевен! Сценаристите ти и те издишат , да не говорим за ,,северозапада,, Крумчо да не кани жена си в петък, че само се смее отватително . Голям смях, брей, юруш на смеха, като не може глава да роди нещо.Що годе става Тошко , но и той се изчерпа. За Кулеков-на помен си сякаш. Така че ,ни партия , ни телевизия .Едно нищо!
255
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче успяхте да сътворите 1 куп пpocтотии за отрицателно време...Дoлни чалгари...
254
1
 
9
 
! Отговори
Шиши преди 2 години
Нищо,важното е,че докара 400 хиляди мои квадратоглави избиратели до урните!
253
2
 
6
 
! Отговори
писна ми преди 2 години
Този грозник докога ще ни го навират в очите.Пуснеш телевизора Слави 30 години. Кабеларките отказват да изключат бТВ от пакета.Аз не гледам бТВ разбира се, но бях принуден да им плащам. Сега съм на Интернет само, ама цената като с телевизия.Сега по вестниците пак ли ще трябва да го гледаме?
252
11
 
42
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Чалгар ***, "Суверенът" не те диша вече! Разкарай си мутрата и остави нормалните партии да управляват държавата. Всички те разкриха, че си само жалък страхлив и вреден популист. Тия 15 милиона за субсидии са нищо пред щетите дето ще нанесеш ти!
251
10
 
49
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Слави, вие не свършихте нищо друго, освен да си покажете магариите и простотиите в Парламента!
250
5
 
24
 
! Отговори
Аззз преди 2 години
Супер популистко и го предлагат единствено, защото знаят, че няма да бъде прието. Ако се намали субсидията, властта остава завинаги в големите партии, които разполагат с влияние и пари. Демек герб да ни управлява вечно, или пък бсп. Аз нямам против партиите да бъдат добре финансирани, имам против да не вършат нищо за народа. Не ми трябват бедни управници, склонни към корупция, трябват ми хора с акъл.
249
3
 
34
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Не подкрепиха ГЕРБ за субсидиите в първия ден на 45 събрание... а плачат като вдовица за к... че в последния ден не успяли...
248
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този изглежда взел-дал.
247
11
 
8
 
! Отговори
Сидеров преди 2 години
Аз се радвам да чуя тази новина.Юли месец пак ще се натисна.За 8 лева си струва ;и още как.Ех,ако мога да прескоча тоя 1%...Това си е един милион лева за 4 години.Пак ще се напапкам.Само да го прескоча...Бау,бау...
246
3
 
42
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Останах с впечатление ,че това изказване Славчо го е направил от трибуната на Народното събрание, а всъщност той отново е бил в къщи на дивана.
245
4
 
33
 
! Отговори
смех преди 2 години
Слави го вади голям, а той мек ...
244
3
 
43
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Слави използва евтини популистки похвати за да манипулира глупавите си избиратели. Подкрепа за тази инициатива е ясно че може да бъде получена само от депутатите на ИТН. Също е ясно че броят им е недостатъчен. Т.е. с други думи предлагаме привлекателна идея която ни е ясно че е неизпълнима но целта ни не е да я изпълним а да заблуждаваме избирателя че работим за него. Да видим какво ще стане ако ИТН получи мнозинство. Дали тази субсидия ще бъде на дневен ред и кога.
243
31
 
6
 
! Отговори
Надървени въглища преди 2 години
На Слави може да му подържите дръжката.Без ръце.
242
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах заседанието на парламента. Тия от ИТН много прости бе, две думи не могат да вържат, а тяхната председателка на НС се заинати като магаре на мост, ни приема, ни предава. Гербаджиите обаче са много подмолни, не гласуваха за преизчисляването на пенсиите, щото хората ще кажат това е заслуга на Нинова. А най-мъгляви са ДПС-то, не искат да ги наричаме български турци, те били турци, родени в България. Колкото до ДБ те предложиха декларация за подкрепа на НАТО, нали парите им идват от краварите.
241
6
 
41
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Слави, дедовото, ид*от такъв, над 2 милиона българи отказаха да ползват несигурните и смотани машини - и това ако не е референдум. Обаче не е твоя идиотщина, и ти не го признаваш, натресохте задължително гласуване с тях. Заплатите си ги обсъждахте обстойно, приехте ударно нов кодекс, а 1 лв субсидия, 120 депутати, мажоротарен вот - друг път! Стотици секции в Турция, всяка с машина обаче - може! С народни пари. Нови избири - също! Наглеци нахални - вън от НС!
240
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, как скочиха герб и дпс, че искали да им намалят заплатите. Щом народа живее бедно и те ще живеят бедно. Пенсионерите могат да карат с 300 лв., а депутатите не могат с 1500 лв. Не вършат никаква работа в Парламента, само дърдорят и плюват. За работата която вършат, не заслужават парите които са си гласували.
239
10
 
51
 
! Отговори
123 преди 2 години
Значи една от основните точки на ИТН е да намали субсидиите на партиите от 8 на 1 лева което ще спести на бюджета колосалните 80 милиона за 4 години т.е по 20 милиона на година. Смешна работа. Направо ще цъфнем и вържем с тези 20 милиона. Чист популизъм. Само предсрочните избори в които ни вкараха ще струват повече от тези 80 милиона.Как въобще това може да е основна причина да се гласува за тази партия?
238
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Корнелия Н.До 276Ех,Коренелийо,до там ли вече стигна по форумите да пишеш,не ти стига парламентарната трубуна?Що не се съберете с другарките Манолова и Дончева пак и да се кръстите змийското трио или трите кобри?Парите за това осъвременяване откъде?Що не направи правителство,тогава такива популистски идеи нямаше да виреят в главата ти,защото щеше да знаеш,че няма откъде да го извадиш този милиард.