Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
8
 
26
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Активист на БСПТочно така - вие сте едни лоши, разглезени деца, които знаят само да тропат с крак и да искат...Тревата в чуждия двор е позелена за вас, нали така! Нямате елементарна култура да не се сравнявате с другите хора и ще си го получите...Да искаш да си като Борисов, когато си казал, че той е много лош, не говори много добре за имиджа, значи...Иначе, човешкото око се пълни само с шепа пръст, така че май на там сте запътили работата с вашите искания...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
208
7
 
24
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Осъден Енчев, ти колко партии смени, че нещо им загубих бройката?А с българската "СИРИЗА" дето щеше да я правиш какво стана???
207
9
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Млад комунист212Не трябва никога да има комунистически партии!-философията не е за всяка уста лъжица..Има си места, на които може да се разискват философски въпроси на комунизма и неговата теория,но те определено не са в някоя партия!Опростяването не нещата там доведе до днешната драма на човечеството-това не трябва да се допусне никога повече!Големият проблем тук е,че философията не е директива, а партията се занимава с политика не само в културата и това може да подкопае основите на живота
206
12
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Искаме хляб! Искаме кюлчета!!!Искаме ЕВРО! И ние като Тиквата!!!
205
6
 
7
 
! Отговори
Ал Бънди преди 2 години
Ех пенсий, пенсий.
204
14
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЕНЧЕВ,Как ще му кажеш "стига с тези бунтове"? Те още не са завършили домогването си до властта! Трябваше да им оставим пенсиите такива, каквито те ги бяха начислили след като доведоха страната до плачевното състояние днес и хиляди млади и работоспособни хора трябваше да търсят работа в чужбина за да оцелеят! БСП без пенсии изобщо - това им се полага, това са заработили, не.г.од.ни.ци.те! Вместо да се срамуват от себе си, те пак ще вдигат шумотевица - мачкай да не те мачкат, значи! БСП ВЪН
203
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и Да, България...ПРИПОЗНАХТЕ СИ МУТРИТЕ НА МАЯ ГАЛЕВА ЕДНО КОТИЛО СТЕ.
202
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велизар Енчев с вперен и питащ проницателен поглед ,, А ТИ ПЕНСИОНЕРЧЕ ГЛАСУВА ЛИ ЗА БСП ,,
201
10
 
18
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, че така ще каже едно БСП! Вие да сте очаквали нещо по-различно?...Ето затова и трябва да ги махаме - тези хора се самозабравиха! Всички били криви, само те, които ни донесоха всичко това и много още с техния преход, точно тези гн.*** са били приятелите на нашия народ, значи...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
200
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енчев да спре с подкокоросването на пенсионерите, за да не скочим младите,че да изметем и него и пенсионерите.Не само пенсионерите имат проблеми в държавата ни и почва да става досадно техните проблеми да са приоритет.Когато сме допуснали мълчаливо да живеем в превзета държава, при която бизнес се превзема/изнудва с едно клипче за насилие над личността на който и да е бизнесмен и при неработещи в полза на обществото институции, имаме много по належащи проблеми.
199
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Млад комунистВърви в Северна Корея и там си прави колкото си искаш комунистически партии!Тука няма почва за тях!
198
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Енчев,голям пич си!Така е,партиите са се вторчили в пъпа си и не виждат проблемите на населението и пенсионерите и не ги интересува,интересуват ги само гласовете на пенсионерите,които да ги качат на власт,но след това са забравени.
197
10
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
демагог
196
0
 
4
 
! Отговори
До 224 пенсионер преди 2 години
На някои пенсиите ще се вдигнат двойно, че и повече. Да не си пенсионер отскоро и още не си разбрал как ти се намалява пенсията при номинално увеличение?
195
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя подлец колко партии смени,бе.
194
13
 
20
 
! Отговори
Трио преди 2 години
Потресен съм! Армия от *** и прости люде пишат срещу Велизар Енчев, вместо да застанат зад него. Той иска да помогне на 2 милиона пенсионери, на бъдещи пенсионери, а тук го хулят сякаш иска намаляване на пенсиите. *** и продажен народ!
193
6
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И ко са оказа сега - само БСП-то мисли за пенсионерите ?!
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключете двойното пенсиониране.Не съм съгласен след 30-40 да дойдат да вземат пенсия като моята тия от Турция.Минимална.ьА там и максимална както и евреите не работили ден тук.
191
9
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
До ВиготураНяма къде да го внесат за обсъждане защото дори няма създадена социална комисия. Не им стигна времето за създадат такава комисия в краткото време на този парламент. Освен това е необходимо да се направят консултации с правителството може ли да може да се осигурят финансово тези допълнителни за бюджета значителни разходи. Ама то и правителство няма да има след няколко дни което да евентуално да актуализира бюджета. Това беше чист популизъм от страна на БСП.
190
12
 
13
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Тоя човек защо не си изясни първо понятията, преди да реши да се изказва. Той знае ли изобщо какво е капитализъм? Или още се ръководи от марксистките постановки, според които всички предприемачи са крадци и престъпници спрямо наемните работници. Истински капитализъм е имало през 19-ти век, когато държавната намеса е била сравнително ограничена.