Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
6
 
! Отговори
и те така преди 2 години
абе кога сте видели комунист да мисли за народа ? освен когато го ограбва де .
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРКАТАНе смяташ правилно. Няма как да стане по малко. Просто едно от числата се вдига по стойност и така сумата се вдига след новото пресмятане. Примерно, през 2015 г. средния доход е бил 770 лв. а през 2018 г. е вече 893 лв. Другото си остава същото и като замениш 770 с 893 ще видиш, че сумата става доста повече. Нагледниците даже са сметнали с колко ще се повишат всички пенсии общо и числото им се е сторило прекалено голямо, та затова и ще стопират този процес.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка година трябва да се преизчисляват пенсиите на същия принцип, по който се изчисляват - според осигурителния доход за 12-те месеца преди месеца на пенсиониране. Разликата е огромна със сега съществуващите актуализации и индексация на пенсиите. За пенсиониралите се преди 20 и повече години, изчислената пенсия се увеличава десетина пъти, а реално по-малко, защото те почти всички са със минималната пенсия. При по-скоро пенсиониралите се, разликата намалява, но си остава съществена.
146
7
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
всички пенсионери на бунт ! вземете останалите яйца от велик ден и пред централата на бсп . да им покажем колко им вярваме че са загрижени за нас . вход свободен .
145
5
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
На тоя сигурно му идва ред за пенсиониране, та се чуди как да си я вдигне. Типично за комуната иска друг да му свърши работата
144
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това преизчисляване на пенсиите да не стане по-лошо както стана с изборите.? Излъгаха ни че ще стане по-добре а то стана по-лошо.
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като фалира касата на БСП сега тая *** Нинова иска да фалира и държавата. За да кандардиса пенсионерите да гласуват за нея. А после някой друг да обира негативите да увеличи вноската за социално осигуряване за да компенсира допълнителните разходи. Сребърния фонд няма да стигне и за половин година.
142
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 2 години
НААПРАВИХ СИ ТРУДА ДА СИ ПРЕИЗЧИСЛЯ ПЕНСИЯТА С БАЗА ОСИГ. ДОХОД 2018 Г И КАКВО СЕ ПОЛУЧИ ПОЧТИ СЪЩАТА СУМА КОЯТО ПОЛУЧАВАМ СЕГА. ДАЛИ НЯМА ДА ИЗГУБЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ????
141
4
 
12
 
! Отговори
Тия от БСП преди 2 години
ни взеха за канарчета
140
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоТози е създател на партия Възраждане, от където беше изритан от дясната си рака Копейкин. сега пак се е присламчил към БСП. Преди години се подвизаваше и под крилото на Валери Симеонов, даже влезе в парламента като депутат от НФСБ. Но когато разбра, че НФСБ ще влезе в правителството а той няма да получи министерски пост на момента напусна партията и стана независим. Така, че не си прав. Човека е дялан камък, навсякъде става ...
139
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велизарчо - вторият Волен ! Просто е решил , че това са поредните му "15 минути слава "!
138
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Виготурадраги Тиготура,ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩО ощетените да надигнат глас!!!..ВИНАГИ!..Мантрата "Ами сега не е подходящ момента,нека да минат изборите/събитията и ТОГАВА ще видим" си е най-нагло "Дръпване на спусъка" към желанията на хората!НЯМА "утре",НЯМА "после"!!!..ИМА СЕГА!!!Ние всички живеем СЕГА!!..Какво ще стане "утре",си е проблем на "Утрето"!
137
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали едно време БКП-БСП имаха възможност да управляват,и какво направиха по въпроса с пенсионерите ? Именно от тях започнаха мижавите пенсии...
136
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите си умират да харчат чужди пари. Защо не съставиха правителство и да осигурят пари за пенсиите?
135
3
 
7
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Енчев хем е прав хем не е. Кучето е заровено другатде. Казва се разпределение на общия национален доход. Няма как да е друго яче след като комунистическите мафиоти за 30 г. разсипаха държавата и иззеха почти целия национален капитал за себе си. В България 5000 комунистически фамилии държат 80% от националното богатство. Останалите балъци се спасяват с останалите 20%. Това го има само в Русия, Латинска Америка и Африка. Листа трябва да се обърне точно обратно и съд за цялата БКП класа на прехода.
134
3
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 2 години
Как ще изчислиш пенсите сега, когато няма редовно правителство, което да актуализира бюджета и не се знае кога ще има? За 2 дни прави ли се закон? При положение, че няма време дори за обсъждане в комисия? БСП отчаяно се опитва да си вдигне рейтинга преди изборите, ама те губят по 50-60 хиляди комуниста на година от "успешното им управление" преди и сегашното на ГЕРБ.
133
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Aнонимен.."безцветен политически бояджия.."?!?!...Какво ще рече това,драги?..Хем работи "с бои",щото е "бояджия",хем.."безцветен"..?Този си е "бесепар"..Не си спомням да се е бутал някога в някоя друга "партия",както направиха СТОТИЦИТЕ ПОЛИТХАМЕЛЕОНИ-ИНТЕРЕСЧИИ....или греша?
132
4
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Абе БСП не беше ли на вторп място в предишното НС, пълен мандат.Тогава да са се борили така яростно за актуализация на пенсиит? Черири години спаха или саботираха работата, сега за четири дни се активизираха мощно, ама да отварят работа на следващо НС и неясна изпълнителна власт, след като сега всеки отказа да състави правителзтво. Май всички живеят в перманвнтна предизборна кампания, а кой се предполага да работи? И тези ниски пенсии не са ли от социашизъма?
131
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с глупавите си идеи Велизар и Курнеля само вкарват служебното правителство в приключение, щото бюджета е продънен, няма кой да го актуализира, и освен да подлеят вода на Президента не виждам какво друго ще постигнат, и въобще пък е адски тъпо да обвиняваш ИТН и ДБ за тая ситуация, щото не те изсипаха 3 млрд за руския паток, нито те затвориха икономиката
130
5
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Този безцветен политически бояджия дали има проблем с психоздравето си?