Аврамова си тръгна от комисията по ревизия преди изслушването ѝ за "Автомагистрали"

"Не желая да участвам в този предизборен пиар", заяви тя
Обновена: 7 май 2021 22:41 | 7 май 2021 22:41, Петя Славова
87
Аврамова си тръгна от комисията по ревизия преди изслушването ѝ за "Автомагистрали"
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова си тръгна от заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява за евентуални нарушения и злоупотреби от настоящето управление, без да отговори на въпросите за дейността на държавното дружество "Автомагистрали" АД, предаде БГНЕС.

"Не желая да участвам в този предизборен пиар", заяви министър Аврамова, напускайки залата минути преди да започне точката с нейното изслушване.

Дейността на дружеството бе определена като един от приоритетите за проверка от комисията, а от партията на БСП многократно са повдигали въпроса за множеството директни възлагания на поръчки, които "Автомагистрали" прехвърля на други строителни фирми-подизпълнители, с което се заобикаля Закона за обществените поръчки.

Преди това министър Аврамова отговаряше на въпросите на депутатите за незаконният строеж на хотел-подпорна стена на плаж Алепу, наблягайки на факта, че се води съдебно производство и трябва да се изчакат резултатите от него.

Освен нея по темата трябваше да говорят още началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от "А и А архитекти" и изпълнителния директор на "Главболгарстрой холдинг" АД. Никой от тях обаче не се яви на заседанието, което бе последното за този парламент.ду си. Виждате, че когато водя заседанията проявявам търпимост и изчаквам всеки да се изкаже, заяви в заключение председателят на 45-тия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой от кого по-токсичен и вреден за държавата и хората. Човек му прилошава от такива карикатури.Позор...
49
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия *** са използвали цялата власт и сила на една ДЪРЖАВА. И така месец след месец, година след година са превърнали човека в психо.Този човек, вече се е решил и си е сложил главата в чувала. Заложил е живота си, всичко, защото МАФИЯ просто психически е издевателствата над него с години. Проблема вече не може да се разреши.Сега ще има и други милионери, които ще превъзмогнат страха. Проблема тепърва ще ескалира до такава степен, че Кьовиши ще трябва да арестува хиляди мутри мафиоти.
48
9
 
23
 
! Отговори
Handel преди 2 години
В глупавите щати неявяването или неотговарянето на въпрсите на официална парламанетарна комисия само по себе си е криминално престъпление което автоматично води до 1 година затвор, освен ако няма и по тежко престъпление. Можеш да откажеш да отговаряш ако се позовеш (май тази беше не съм сигурен) на 5-тата поправка на конституцията (имаш право да откажеш да свидетелстваш срещу собствено престъпление), но ако се окаже че неправилно си се възпозлвал става лъжесвидетелстване.
47
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките имат държавата за бащиния, а парламента за седянка.Измeт!!!
46
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не желая да участвам в този предизборен пиар"-------Значи тази дърта вещица нарича Събранието на представителите на Българския народ "предизборен оиар". Ами какво правиш тогава на поста министър на парламентарната република България, кой те сложи там и пред кого се отчиташ?
45
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мене човек, който отказва да се яви пред Събранието на Нацията, проявява неуважение към България, Българите, тяхната Държава и нейните институции. Такъв човек не би трябвало да има право да работи на държавна служба. Изслушването от най-висшия орган на Българската държава, трябва да бъде чест за всеки български гражданин.
44
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично като техния Вожд.Правят си каквото искат със всичко и всеки в тази държава.Изненадани няма, само възмутени от наглостта и безочието на селските бабаити.
43
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гузен, негонен бяга.А иначе не искала да участва в Пи ар... Брей какви морално извисени били калинките...Бойковчета из цялата държава, държат се като пияни селски бабаити.
42
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата пасмина заминава в дранголника!Ама още не и се вярва.
41
8
 
18
 
! Отговори
ROSEN преди 2 години
Никой не зададе конкретен въпрос, на който да се даде отговор с да или не: имате ли поне 1 доказателство?Не нямам. Прекратява се цирка. Да имам. Идва прокоратурата. Но имаше доста той каза, тя каза. Или както в САЩ го наричат-хорски приказки, никой прокурор не се хваща с такива. Изряден бизнесмен, но никой не попита откъде има свободни фактури за 60-70 милиона, за да повдигал оборота на друга фирма. Това означава, че е продал стока за 60-70 милиона без документи, на някой друг.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕПИЗОД 154 на предаването ЕвроДикоФ
39
31
 
18
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Защо Борисов,ГЕРБ и свестните хора в България, държавните институции ,се връзват на налудностите на тая пасмина събрана от кол и въже в парламента!Докога Премиерът ще си играе на демокрация с тия руски аватари,***,а не разпореди на полицията и чрез военния министър и на армията,да арестува тая цялата комунистическа ***,начело с руската матрьошка Грипен Гадев?!И от там да ги предаде на военната прокуратура да си платят за преврата!!Незабавна отмяна на поредната повръщня наречена кодекс!!
38
6
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Ало,ало...Мишо, къде си? И тази беше министърка....
37
25
 
17
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Боже чалгари толкова сте СМЕШНИ!МАЙЧЕТО ВИ НАПРАВИ НА МАЙМУНИ ЗАРАДИ ПИАРА СИсмешни обвинения и пълни глупости.Няма нормален човек да вярва на измишльотините ви
36
7
 
8
 
! Отговори
Аврамова преди 2 години
Лошо ми е...
35
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо от Комисията избегахте а от народа ще избегате ли. Знаем всички откъде сте и какви сте. Мислиш ли че ще се скриете. Освен ако не гушнете букето тогава неможем да ви откриеме. На 2 метра под земята няма как да ви откриеме.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сашо Дикофф,ако си обръсне главата ще заприлича на брат-близнак на Венци Стефанов.
33
5
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Г,е,р,б,е,р,и
32
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
БКП = ГЕРБ+ДПС+БСП .Херберт, стига сте приписвали, БКП само на БСП.
31
0
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
За тебе не знам,ама Миньо май са го ударили.