ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори

Машината ще определя резултатите от изборите без контрол
422
ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ заподозря, че се готви кражба на избори заради поправките в Изборния кодекс, с които се въвежда изцяло машинно гласуване.

„Изборите трябва да се провеждат от народа, пред очите на народа и с прякото му участие. В България машината стана единственият фактор, който ще определи резултатите от изборите“, отсече в декларация от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

„Единственото, което това 45-ото Народно събрание даде на хората, са промените в Изборния кодекс. Всички останали помпозно обявени инициативи за мажоритарна система, за намаляването на партийните субсидии, за индексирането на пенсиите, за помощ на деца с увреждания се оказаха предизборни пушилки, скандалите също са мътна вода само за да се прокарат промените в Изборния кодекс“, отсече тя.

Според нея с промените в Изборния кодекс обществото няма да има правото да провери резултата от машинния вот.

„С промените правото на наблюдение се делегира на машините. Бързината, с която промените бяха приети, силово, без дебат и обществено обсъждане, и обнародвани в извънреден брой на Държавен вестник, буди подозрения. Как можеш да твърди, че изборите, провеждани по традиционния начин, не са прозрачни и да прехвърлиш цялата отговорност на един софтуер“, обърна се тя към депутатите от останалите партии.

Според нея не може демокрацията в България да бъде поставена в зависимост от един компютърен алгоритъм.

„В никоя друга европейска държава машинно гласуване не е допуснато или директно е забранено. В презрението си към същия този народ авторите на този Изборен народ му отнеха правата и му поставиха машини, които да го контролират“, обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
8
 
16
 
! Отговори
Миндил преди 2 години
Сложена за шеф на парламентарна група.Овършала половината охранители от НСО . .
285
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хартиените бюлетини е изключително трудно да се манипулират, за да се получи манипулаторите трябва от някъде да намерят химикал !!!
284
3
 
4
 
! Отговори
Истински Програмист преди 2 години
Нали знаете, истинския програмист не пише на Паскал. Но на въпроса, Изборите не може да се манипулиратНо хората мигат и затова все пак си остава купения вот
283
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по-лесно от манипулирането на една машина, дори става безплатно.
282
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пресконференциите на герб са най-доброто лекарство за запек...
281
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Хахаха, те като крадат избори може, а?! НАГЛЕЦИ!
280
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям рев за герб, техните гласоподаватели не могат да четат и с машините няма как да се оправят. Мъка, голяма мъка.
279
9
 
10
 
! Отговори
Ех машини машини преди 2 години
Нека хората едно да разберат- почтено е да не гласуват! Само да видят как изглежда една разписка...там няма вот! Само в машината е вота...хахаха! Какво ще прави комисията, какво да сравнява,да контролира...или само ще брои разписки?Е нали има списъци!И на какво е видеонаблюдението...хаха?На машината ли?Пълни пушилки за ***...обидно! Но пък супер за хакери...те НАП хакнаха...хаха
278
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гузен негонен бягаМашината пари не даваЗатова и купуването и продаването на гласове,ще бъде прекратеноА колкото до това дали всеки може да гласува с машина и дали това е пречка за свободен изборАми няма закон,които да задължава гласуванетоКоито иска може да гласува и с хартиена бюлетина,стига да може да прецени кое е правилно с машина или с хартиена бюлетинаГерберите вече са в"киреча"От тук нататък,животът на много от тях,ще се стъжниЧаоооо,ди тути,мутри и мутреси.СЛЯПАТА ВЯРА НА ТОВА ВИ НАЪРЕСЕ
277
5
 
16
 
! Отговори
А ИЗБОРИТЕ преди 2 години
11 ГОД. БЯХА ЛЕКО МАНИПОЛИРАНИ.
276
13
 
11
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 години
Божков се размина на косъм с парламента. След като разпореди на Фигуранта Радев и слугата си Трифонов да действат за предсрочни избори - Поразиите вече са факт !!! Изборния закон вече успяха да го променят в негова полза и отлично го натъкмиха за фалшификации.Ето защо са им трябвали онези лични данни дето източиха от НАП - да гласуват машинно от наше име....... Бъдете сигурни, че следващите избори ще са тежко манипулирани !!!
275
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
един пръст чело
274
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еееее,на прав път върви държавата, щом Гербаджийте започнаха да се оплакват, че не могат да купуват избори вече...доживяхме значи,пък аз бях изгубил всякаква надежда ....
273
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избориНе бе, сега просто ще е в пъти по-трудно да се фалшифицират. Те хората си ви мpaзят така или иначе.
272
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика,дръжте крадеца
271
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа, машината брои гласове и може да манипулира, факт!
270
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е вярно, с машини,електронно,по пощата - се фалшифицират изборите ,ние искаме честно гласуване и честни избори, без значение кой ще победи или падне, трябва изборите да са честни!Само хартиена бюлетина е честния начин, при това, хората от партиите наблюдават и няма как да се излъже! Нечестните избори,ще са ад за страната ни!
269
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече съвсем се обърках какво имат в предвид от машинно гласуване. На тези избори беше просто машина да ти отпечата лист с избор и да го пуснеш в урната. После този лист се брои от хора на ръка и се отчита гласа. Машината дава само лист без да брои гласове.Тази го представя все едно машината ще брои гласовете и ще бъдат манипулирани. Какво в крайна сметка имат в предвид под машинно гласуване та се е притеснила женицата.
268
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герп винаги заподозират другите в това, което само те правят. Пословични с купените ромски гласове. герп = роми
267
5
 
6
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
СТИГА С ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛОЗУНГИ...ДАЙТЕ НЕЩО СЪЩЕСТВЕННО